در این مراسم، نیکنام حسینی پور دبیر بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه نهال کتاب و رسانه در حال تبدیل شدن به درختی تنومند است، گفت: نهال کتاب و رسانه نیاز به توجه خبرنگاران دارد و خبرنگاران باید این نهال را به درختی تنومند تبدیل کنند. آنچه ما را گرد هم آورده کتاب و رسانه است؛ کتاب خود نیز یک رسانه است و مانند سایر رسانه ها دارای تکثر پیام و اثر گذاری سریع، هزینه های کمی برای مصرف کننده دارد.
وی با اشاره به اینکه رسانههای عمومی به دلیل وسعت نفوذ و تاثیرگذاری، امروزه در شکل نوینی جوامع انسانی را تحت تاثیر قرار داده است، بیان کرد: فرهنگ کتابخوانی و مطالعه یکی از مسائل مهم فرهنگ عمومی است و یکی از راههای روی آوردن به کتابخوانی رسانههای جمعی هستند.
دبیر بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه تغییر نگرش افراد جامعه و توجه به کتاب از نقشهای رسانه است، اظهار داشت: وسایل ارتباط جمعی میتواند با انتشار به موقع اخبار حوزه کتاب نسبت به شناخت کتاب نقش مؤثری ایفا کنند. نقش دوم، نقش گفتمان سازی است. گفتمان در حوزههای مختلف، چون قاچاق کتاب و هزار موضوع دیگر میتواند در فراگیر کردن مطالعه و اقتصاد نشر کمک کند.
در این مراسم محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه همه شما جایگاه کتاب و اهمیت آن را میدانید، گفت: به رغم این جایگاه، یکی از مولفههای زندگی خوب و خوب زیستن است. اهالی رسانه با اهالی کتاب در یک ردیف قرار دارند و در تقابل هم نیستند چه در تالیف چه در نشر بهترین کمک اهالی کتاب، همین اهالی رسانه اند.
وی افزود: اهالی رسانه در به شهرت رسیدن افراد و کتابها نقش دارند. مولفان اولین تجربه شان را در رسانهها دارند. با هم باید مشکلات کتاب را حل کنیم. گاهی مشکلات بر اثر شرایطی به وجود میآید، اما بعضی مشکلات حالت ساختاری پیدا کرده اند، همیشه هستند. همین رسانهها میتوانند این مشکلات را حل کنند. نقش رسانهها در ارتقای کیفیت کتاب زیاد است. یکی از دلایل اینکه سرانه مطالعه پایین است همین کیفیت کتاب هاست که باید کیفیت کتاب افزایش یابد.
در این مراسم علیرضا بهرامی، دبیر جشنواره کتاب و رسانه با اشاره به اینکه شکل گیری جشنواره کتاب و رسانه منوط به حضور خبرنگاران است، بیان کرد: تنوع شهرها در میان شرکت کنندگان در جشنواره کتاب و رسانه دلگرم کننده بود. سال گذشته بخش عکس و امسال بخش طنز و تولید محتوا به جشنواره کتاب و رسانه اضافه شد. پیشنهاد میکنم دبیر سال بعد بخش کاریکاتور را هم به جشنواره کتاب و رسانه اضافه کند تا بسته کاملتری شود. امسال تمام مراحل داوری و دریافت آثار جشنواره کتاب و رسانه از طریق سایت انجام شد. امسال جشنواره کتاب و رسانه در هفدهمین دوره برگزاری اش صاحب نشان و تندیس شد.
در این مراسم حمید ضیایی پرور، مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها با اشاره به اینکه وضعیت نامناسب رسانهها در کشور، اظهار داشت: امسال به دلیل نبود بودجه نمایشگاه مطبوعات برگزار نشد به دلیل همین مشکلات بودجهای رسانهها صفحات مطبوعات تعطیل شد و شاهد کاهش مطبوعات در کشور هستیم.
وی ادامه داد: امسال توانستیم در دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها حرکتی را در حوزه نشر انجام دهیم. امسال بودجهای را به انتشار ۱۲ جلد کتاب اختصاص دادیم تا کنون ۲ جلد از این کتابها منتشر شده است و ده جلد باقی مانده آن تا پایان سال منتشر میشود. در دورهای که تولید محتوا کار بنیادین و اساسی است در وضعیت کمای رسانه ای، رسانههایی به حوزه کتاب میپردازند. کتاب خود یک رسانه است شما به کمک رسانه آمدید.
مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها با اشاره به قرار گرفتن تیراژ کتاب در پایینترین حد خود تصریح کرد: تیراژ کتاب به حدود ۱۰۰ جلد رسیده است. ناشرانی با این تیراژ کتاب منتشر میکنند و فکر میکنند با انتشار کتاب در ۱۰۰ جلد کتاب چاپ کرده اند. چطور میشود در این عصر که عصر جهانی شدن است، مردمی با علاقه کتاب را دست به دست میکنند و ما در چنین شرایطی هستیم، پیشنهاد میکنم تسهیلاتی فراهم کنند تا برگزیدگان جشنواره کتاب و رسانه در رویدادهای بین المللی کتاب حضور پیدا کنند.
در این مراسم از یک عمر تلاش آلبرت کوچویی در رادیو و برگزیدگان جشنواره کتاب و رسانه تقدیر شد.
انتهای پیام/