سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واردات ۲۵ هزار تن اسباب بازی طی یک سال

بر اساس آمار گمرک در ۱۲ ماه سال ۹۶ بیش از ۲۵ هزار تن انواع اسباب بازی از ۲۱ کشور جهان وارد ایران شده است.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اسباب‌بازی، یک کالای فرهنگی استراتژیک به شمار می‌آید، اما وقتی زوایای آن را در کشور بررسی می‌کنیم بیش از آن که به تاثیرات فرهنگی اسباب بازی توجه شود مسئله سرگرم کننده بودن آن اهمیت دارد، این مسئله نه تنها برای بچه ها، بلکه برای خانواده‌ها هم به همین شکل بوده است. به ویژه وقتی می‌بینیم میزان گسترده‌ای از اسباب بازی‌های موجود در کشور وارداتی است و همین موضوع نشان می‌دهد کودکان ما با وسایلی بازی می‌کنند که از فرهنگ ایرانی اسلامی فاصله دارد.

راه‌اندازی کلاس‌های اسباب‌بازی در دوره اول ابتدایی
این موضوع نکته‌ای است که وزیرآموزش و پرورش در جریان افتتاح چهارمین جشنواره اسباب بازی به آن اشاره کرد.


بیشتربخوانید :کودکان چگونه قران حفظ می‌کنند؟


سید محمد بطحایی گفت: اسباب بازی یکی از تجهیزات فناوری آموزشی است و وسیله‌ای برای پرکردن اوقات فراغت نیست بلکه به کمک اسباب‌بازی در یادگیری تسهیل ایجاد می‌کنیم. وی با بیان این که اسباب‌بازی حامل فرهنگ است، افزود: اگر اصرار داریم که اسباب بازی بچه‌ها ساخت داخل باشد به این دلیل است که حامل فرهنگ است و اگر غیر از این باشد، آثار و عواقب سوء دارد. وی گفت: باید استفاده از اسباب‌بازی در فرایند یاددهی و یادگیری رسمی وارد شود و اسباب بازی به عنوان بخشی از فناوری آموزشی در روند نظام یادگیری اصلاح شود. شاید بر پایه همین اعتقاد است که وزیر آموزش و پرورش از راه‌اندازی کلاس‌های اسباب بازی در دوره اول ابتدایی خبر داد و گفت: این طرح امسال به صورت آزمایشی در ۱۰ هزار مدرسه ۱۰ استان کشور اجرا می‌شود. وی توضیح داد: در این طرح دانش آموزان کلاس اول، دوم و سوم ابتدایی، سه ساعت در هفته همراه با بازی کردن اهداف آموزشی را دنبال می‌کنند.
طرح تجاری سازی اسباب بازی‌های بومی
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در افتتاحیه چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی از طرح ستاد فناوری‌های نرم معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری برای تجاری سازی اسباب بازی‌های بومی خبر داد. به گزارش ایسنا، سورنا ستاری گفت: ما در معاونت علمی به دنبال همین حلقه‌های مفقوده هستیم و با توجه به این که برخی شرکت‌های فعال در این حوزه ظرفیت دانش بنیان شدن را دارند، در صددیم از طریق ستاد توسعه فناوری‌های نرم این موضوع را بررسی و در قالب حمایت از شرکت‌های خلاق، زمینه تجاری سازی اسباب بازی‌های بومی را فراهم کنیم. این اظهارات در حالی است که براساس آمار گمرک در ۱۲ ماه سال ۹۶ بیش از ۲۵ هزار تن انواع اسباب بازی از ۲۱ کشور جهان وارد ایران شده است. به گزارش شبکه خبر، با واردات این میزان اسباب بازی به کشور، ۹۳ میلیون و ۵۲۴ هزار و ۴۸۹ دلار ارز از کشور خارج شده است.
فقط ۱۵ درصد ایرانی
در این بین یکی از مراکزی که وظیفه دارد به موضوع اسباب بازی نگاه فرهنگی، آموزشی و تربیتی داشته باشد، شورای نظارت بر اسباب‌بازی است. اما دبیر چهارمین جشنواره اسباب بازی از سهم ۱۵ درصدی اسباب بازی ایرانی در بین اسباب بازی‌های موجود در بازار خبر می‌دهد. محسن حموله درباره ارزش تقریبی بازار اسباب‌بازی ایران اظهار کرد: در پنج سال اخیر سهم سرانه مصرف اسباب‌بازی به صورت میانگین در جهان ۳۴ دلار، در اروپا ۲۵۰ دلار، در آمریکا ۳۵۰ دلار، در چین ۳/۶ دلار و در ایران ۱۰ دلار بوده است. وی افزود: بر اساس شواهد موجود و بررسی میدانی، اسباب‌بازی ایرانی ۱۵ درصد از اسباب‌بازی‌های موجود در بازار را به خود اختصاص می‌دهد و میزان بسیار زیادی از اسباب‌بازی‌های بازار تا قبل از نوسانات نرخ ارز، وارداتی و خارجی بوده است.
صنعت اسباب‌بازی متولی مشخصی ندارد
فاطمه ذوالقدرنایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هم با تاکید بر این که صنعت اسباب‌بازی در ایران متولی مشخصی ندارد تصریح کرد: مهم‌ترین اقدامی که برای رهایی از چالش‌های صنعت اسباب‌بازی می‌توان انجام داد، تدوین طرح جامعی برای تعریف و تمرکز فعالیت‌ها، تعیین متولی خاص و ارائه راهکار‌های توسعه آن با توجه به ابعاد فرهنگی و اقتصادی این محصول است. وی همچنین از اختصاص یک ردیف بودجه‌ای برای حمایت از تولید محصولات فرهنگی که نیازمند حمایت هستند خبر داد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی تخصیص این بودجه به واجدان شرایط است.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.