بهرامن افزود: معادن زغال سنگ برای استخراج از تکنولوژیهای قدیمی استفاده میکنند و همین موضوع باعث مشکل در لایههای کم ضخامت زغال و مقدار بالای ناخالصی در برخی معادن میشود که زمینه حادثه هایی مثل معدن زمستان یورت را بهوجود میآورد. همنشین همیشگی لایههای زغال سنگ گازهای هیدروکربوری است که با افزایش غلظت آنها در هوای تونلها خطر انفجار ایجاد میشود.
رئیس خانه معدن ایران گفت: ایران در بین تولیدکنندگان زغال کک شو رتبه 18 را دارد و در بین تولیدكنندگان زغال سنگ حرارتی نیز ایران دارای رتبه 44 است. حجم گردش جهانی زغال سنگ 8 میلیارد تن در سال است که حجم بسیار سنگینی است. در مقابل آن تولید 1.5 میلیون تن ایران با توجه به ظرفیتی که کشور دارد بسیار پایین است.
بهرامن گفت: اصلاح قیمت فروش و همسان سازی زغال سنگ با قیمتهای جهانی باید در اولویت باشد چرا که در زغال سنگ موادی از جمله مواد فرار، گوگرد ، پلاستوری، خاکستر و سایر مواد وجود دارد كه تعیین کننده قیمت هستند و در کارخانههای فولادسازی برای مصرف آنها مجبورند ترکیبی از انواع مختلف زغال را استفاده کنند.
رئیس خانه معدن ایران افزود: طرح جامع زغال سنگ کشور و نوسازی معادن زغال سنگ و ایمنی معادن باید در دستور کار قرار بگیرد و دولت با حمایت از معادن زغال سنگ كوچك و متوسط به توسعه آنها کمک کند، چرا که صنعت زغال سنگ نیازمند سرمایه گذاری جدی در حوزههای دانشگاهی، علمی و مالی است.
بهرامن گفت: در اردیبهشت ماه سال جاری 20 هزار تن کنسانتره به چین صادر شد و به طور طبیعی اگر قرار باشد زغال سنگ از این وضعیت بحرانی خارج شود، باید صادر شود. البته نكته مهمی که در خصوص صادرات زغال سنگ حتما باید مدنظر قرار گیرد این است که صادرات زغالسنگ دارای محدودیت زمانی است و نمیتوان آن را بیش از 6 ماه نگه داشت؛ چرا كه پس از گذشت 6 ماه به دلیل ترکیب با اکسیژن افت کیفی پیدا میکند.
انتهای پیام/