سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عقربه شفافیت روی «۱۰:۱۰ دقیقه»؛

کواکبیان: حزب اعتدال و توسعه در مقابل احزاب دیگر عددی نیست/وقتی در اجتماع می‌روم از حمایت روحانی خجالت می‌کشم/بعد از ۹۴ مخالف شخص محوری در جریان اصلاحات بودیم

مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری میهمان هفدهمین قسمت از برنامه «۱۰:۱۰ دقیقه» باشگاه خبرنگاران جوان است.


به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، هفدهمین قسمت از برنامه گفتگو محور «۱۰:۱۰ دقیقه» با حضور مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر برگزار شد.

کواکبیان در این گفت‌وگو به موضوع‌های مختلفی از جمله بلند صحبت کردن نمایندگان در مجلس، رابطه با رئیس جمهور، حزب اعتدال و توسعه، حمایت از محسن هاشمی، میزان حقوق دریافتی، گرفتن عکس سلفی و انتقاد از اصلاح طلبان پرداخت.

گفتنی است، برنامه «۱۰:۱۰ دقیقه» یک گفت‌وگوی رو در روست که قرار است به شفافیت فضای سیاسی کشور کمک کند و ابهامات موجود در ذهن مخاطبان در حوزه‌های مختلف را با حضور یک میهمان شاخص مرتبط با آن حوزه، به صورت صریح در یک زمان ۴۵ دقیقه بررسی کند.

این برنامه که در باشگاه خبرنگاران جوان تولید می‌شود، یکشنبه شب‌ها ساعت ۱۰:۱۰ دقیقه شب روی سایت این مجموعه قرار می‌گیرد؛ لذا مخاطبان می‌توانند با مراجعه به صفحه اول سایت باشگاه خبرنگاران جوان به نشانی www.yjc.ir به تماشای آن بنشینند.


فیلم گفت‌وگوی «۱۰:۱۰ دقیقه» با مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی


باشگاه خبرنگاران جوان: بسم الله الرحمن الرحیم، شب شما بخیر باشد به برنامه  ۱۰:۱۰ خیلی خوش آمدید. این اولین برنامه ما پس از ایام عزاداری ماه محرم و صفر است و امیدواریم که عزاداری‌هایتان مورد قبول قرار گرفته باشد.این هفته هم مانند هفته‌های گذشته مهمان عزیزی را به برنامه خودتان ۱۰:۱۰ دعوت کرده‌ایم، جناب آقای مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری و البته نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، آقای کواکبیان  به برنامه ما خیلی خوش آمده‌اید.

کواکبیان: بسم الله الرحمن الرحیم، بنده هم سلام عرض می‌کنم به همه بینندگان محترم و از دعوتی که عزیزان کردند، تشکر می‌کنم  و امیدوارم که وقت را هدر ندهیم و مفید فایده باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای کواکبیان در ابتدای برنامه از شما خواهشی دارم و آن اینکه پاسخ‌ها کمی کوتاه باشد و سوال‌های خود را از همین جمله‌ آخری که شما در معرفی خود استفاده کردید وام می‌گیرم و شروع می‌کنم، قرار نیست که در برنامه ما داد بزنید؟

کواکبیانبستگی به این دارد که شما عصبانیم کنید یا عرض شود که فرصت به من کم دهید آن وقت ممکن است صدا خود به خود بالا برود.

در مجلس بلند صحبت می‌کنم چون نمایندگان گوش نمی‌کنند

باشگاه خبرنگاران جوان: همه فرصت‌ها مال شما و من فقط سوال‌ها را می‌پرسم!

کواکبیان: شوخی می‌کنم در خدمتتان هستم، ما یکی از دلایلی که در مجلس بلند حرف می‌زنیم، حقیقتا این هست که عزیزان نماینده گوش نمی‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان: همه دارند حرف می‌زنند!

کواکبیان: بله، هرکسی کار خودش را می‌کند و لذا وقتی صدای ما یک مقدار بالا می‌رود همه توجهشان جلب می‌شود و یکی از دلایلش خلاصه این مسئله است.

وقتی در مجلس داد می‌زنم نمایندگان قدری بهتر گوش می‌کنند

باشگاه خبرنگاران جوان: حالا وقتی داد می‌زنید گوش می‌کنند؟

کواکبیان: یک مقدار بهتر گوش می‌کنند بله!

اگر رئیس مجلس خوب عمل کند، ما داد و بیدادی نداریم/سرو صدایمان در مجلس به خاطر رعایت نکردن آیین‌نامه توسط لاریجانی است

باشگاه خبرنگاران جوان: بیشتر البته داد و بیدادهایتان با آقای لاریجانی است!

کواکبیان: حالا اگر او آیین نامه را خوب رعایت کند، ما چه داد و بیدادی داریم بزنیم گاهی آیین نامه یک خورده خوب رعایت نمیشود ما سر و صدا می‌کنیم.

همه باید به مُرّ آیین‌نامه وفادار باشند

باشگاه خبرنگاران جوان: آیین‌نامه نباید آن طوری باشد که شما می‌خواهید!

کواکبیان: خیر، بلکه آنچه ما می‌خواهیم اجرای آیین است، یعنی همانی که نوشته شده اجرا شود و همه باید به مُرّ آیین‌نامه وفادار باشند.

گاهی لاریجانی بنا به مصلحت شخصی خود از آیین‌نامه غفلت می‌کند

باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی آقای لاریجانی اینگونه عمل نمی‌کند؟

کواکبیان: گاهی بالاخره به مصلحت‌هایی که خودشان تشخیص می‌دهند، آیین‌نامه را یک مقدار بالاخره ازش غفلت دارند.

تنها من با لاریجانی مشکل ندارم/صراحت لهجه و رفاقتم با لاریجانی نسبت به نمایندگان دیگر بیشتر است

باشگاه خبرنگاران جوان: آن وقت چگونه است که فقط شما  با این قضیه مشکل دارید؟

کواکبیان: خیر، خیلی‌ها مشکل دارند، منتها من صراحت لهجه‌ام بیشتر است و یک مقداری هم رفاقتمان بیشتر است که بهشان حرفی را بگوییم و حداقل گوش دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان: پس همه این‌ها به رفاقت شما با آقای لاریجانی برمی‌گردد؟

کواکبیان: حالا دیگر، به هر حال هر دو تا هست.

نسبت به خیلی از نمایندگان  شفاف‌تر هستم

باشگاه خبرنگاران جوان: چقدر شفاف هستید آقای کواکبیان؟ یعنی آن قدر شفاف هستید که بدون سیاسی کاری حرف بزنید و در این برنامه اصلا نگرانی نداشته باشید که بعداَ رفقای اصلاح‌طلبتان به شما هجمه کنند و یا دوستان اصولگرا که رقیب فکری شما هستند، انتقاد یا کنایه‌ای به شما داشته باشند؟

کواکبیان: بالاخره ببینید اکنون حدود دو سال و نیم از مجلس دهم گذشته است و من نشان داده‌ام که نسبت به خیلی از نمایندگان محترم شفاف‌تر هستم.

سمنان شهر دیوان سالاران است/به جمعیت بالای شهدای مدافع حرم در سمنان افتخار می‌کنم

باشگاه خبرنگاران جوان: شما متولد استان سمنان هستید، استان شما یک آب و هوای خوب دارد که از آن 2 رئیس‌جمهور بیرون آمده است، آیا همین آب و هوا باعث نشد که شما در انتخابات قبلی بخواهید  برای انتخابات ریاست جمهوری کاندید شوید و بعدش هم گفتید که اگر تایید صلاحیت  و انتخاب بشوم، قطعا جزء کاندیدا‌های ضربه‌گیر نخواهم بود و تا آخرین لحظه حضور خواهم داشت.

کواکبیان: بله، ببینید، اولا من یک اعتراضی به شما داشته باشم. شما آن چه که گفتید احتمالا دارید شوخی می‌‎کنید.مگرنه استان کویری سمنان  نه اکنون بلکه از گذشته‌های خیلی دور معروف به دیوان‌سالاران  بوده است.بالاخره استان سمنان زمانی پایتخت کل کشور بوده  تا جایی که اسم این استان در بحث هومس معروف است. واقعیتش این است که به هر حال استعداد‌ها و ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که احتمالا بعضی‌ها در وجودشان احساس کنند ممکن است آن‌ها را به حضور در عرصه وادار کند ولی در عین حال من معتقد هستم که مردم بسیار با صفا و نجیبی هستند و در طول همین ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب هم انصافا در عرصه انقلاب و نظام برای همین شهدای مدافع حرم نسبت به جمعیتشان درصدبالایی را در سطح کشور دارند و لذا من افتخار می‌کنم.

آقای احمدی‌نژاد پدیده‌ای برای خودش است/اقدامات روحانی و احمدی‌نژاد همدیگر را خنثی کرده است/بعد از اینها کسی باید بیاید که شاید کاری هم انجام دهد

باشگاه خبرنگاران جوان: البته فکر می‌کنم که شما واقعاً هم خوشحال نیستید که آقای احمدی‌نژاد هم استانی شما است!

کواکبیان: خیر، آن هم یک پدیده‌ای برای خودش دیگر است و مشکلی ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان: ولی شما با او مشکل دارید؟

کواکبیان: گاهی، گفتیم که هم آقای روحانی و و هم احمدی نژاد هر دو از استان هستند و بالاخره سرجمع همدیگر را تا به حال خنثی کرده‌اند، حالا کسانی باید بیایند که شاید یک کاری هم انجام دهند!

باشگاه خبرنگاران جوان: خیلی هم خوب، برخی‌ها معتقدند که آقای کواکبیان شما خیلی دوست دارید در دید باشید به خاطر همین موضوع مواضعی می‌گیرید که خیلی‌ها شاید بعضاً این مواضع را نگیرند!  این موضوع را قبول دارید؟

کواکبیان: نمی‌دانم منظورتان از در دید بودن  چیست!

 از همان ابتدا معیارهای اصلاح‌طلبان را در روحانی نمی‌دیدم

باشگاه خبرنگاران جوان: خوب مثال بزنم مثلاً همین نامزد شدن شما در انتخابات گذشته، می‌گویند که آقای کواکبیان هیچ‌گاه در ابتدای امر هماهنگ با جریان‌های اصلاح طلب عمل نمی‌کند و وقتی که به تصمیم رسید با آن‌ها همراهی می‌کند انصافا به نظر خودتان یک درصد هم در مخیله هیچ کدام از اصلاح طلبان می‌رسید که آقای کواکبیان بخواهد نامزدشان در انتخابات ریاست جمهوری باشد؟

کواکبیان: ببینید من یک معیار‌هایی را برای اصلاح طلبی تعریف می‌کنم که در همین انتخابات گذشته ریاست جمهوری این معیار‌ها را در آقای روحانی نمی‌دیدم!

باشگاه خبرنگاران جوان: پس چرا از او حمایت کردید؟

کواکبیان: خب، دیگر شورای محترم نگهبان ما را تایید نکرد، من از اول هم آمدم و گفتم که من پوششی نیستم و آمده‌ام که بایستم، همیشه یک شرایطی فراهم می‌شود که بین دو جریان  آدم مجبور است که از یک جریان حمایت کند.

اگر جهانگیری تا آخر می‌ماند،شرایط جور دیگری رقم می‌خورد

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای جهانگیری چطور؟

کواکبیان: جهانگیری از اول خودش گفت که من نمی‌خواهم بایستم و لذا ایشان کنار رفت و اگر می‌ایستاد شاید شرایط جور دیگری بود.

باشگاه خبرنگاران جوان: اگر به چهار سال قبل برگردیم، رفتن آقای عارف را چه می‌گویید، او که دیگر یک اصلاح طلب واقعا کاملی بود!

کواکبیان: خیر، آقای عارف با وجود آن مناظره‌ها و بحث‌ها در نظرسنجی‌هایی که در کل کشور انجام دادیم، آرای کمتری نسبت به روحانی کمتر داشت و لذا به این نتیجه رسیدیم که از جریانی حمایت کنیم که رای بیشتری می‌تواند بیاورد.

روحانی را در بین نامزدهای انتخاباتی خیرالموجودین یافتیم/روحانی از اصلاح‌طلبان استفاده کرد تا اصلاح‌طلبان از روحانی

باشگاه خبرنگاران جوان: یک جایی گفته بودید که آقای روحانی برای رسیدن به قدرت، اصلاح‌طلبان را نردبان کرد، اما اکنون با توجه به اظهارات شما معلوم است که شما آقای روحانی را یک جور‌هایی نردبان کرده‌اید!

کواکبیان: خیر، ببینید ما در انتخابات اخیر برای این کار ناچار بودیم و در انتخابات قبلی هم ما در بین نامزد‌هایی که وجود داشتند خیرالموجودین را آقای حسن روحانی یافتیم.

این مفهومش به معنای این نبود که همه اصلاح‌طلبان تمام ظرفیتشان را در آقای روحانی پیدا کنند! خیرالموجودین بود و به همین جهت احتمالا من بحثم این است که حتما آقای روحانی استفاده بیشتری از اصلاح طلبان کرده تا اصلاح طلبان از آقای روحانی!

باشگاه خبرنگاران جوان:دارید توجیه می‌کنید یک جورایی دیگر؟!

کواکبیان: نه من واقعا اعتقاد دارم.

باشگاه خبرنگاران جوان: چون به نظر من اصلاح‌طلبان اگر اعتقاد داشتند که پشتوانه مردمی دارند، روی آقای عارف تمرکز می‌کردند!

کواکبیان: خیر، ببینید شخص مهم است، اجازه می‌دادند افرادی با پایگاه‌هایی بهتر بیایند!

باشگاه خبرنگاران جوان: مثلا آقای کواکبیان اگر برای انتخابات ریاست جمهوری می‌آمدند و انتخابات می‌شدند، به نظرتان رای می‌آورد؟

کواکبیان: باید تجربه شود، شما خیالی حرف می‌زنید، من معتقدم  اگر زمینه یک انتخابات دموکراتیک بر اساس همان معیار‌ها و شرایط باشد، پایگاه اصلاح طلبی به مراتب در جامعه بیشتر از اصولگرایان هست و در این مسئله شما شک هم نکنید، اما این که چقدر مشارکت کنند در انتخابات این جای بحث دارد، معمولا دوستان اصولگرا پای ثابت هر انتخاباتی هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای کواکبیان اکنون ادعا کردید دیگر؟!

کواکبیان: خیر، بر اساس همه آمار‌ها و نتایج نظرسنجی‌ها شما بروید ببینید.

باشگاه خبرنگاران: امکان دارد بگویید یکی از این نظرسنجی شما برای کجاست؟

کواکبیان: خیر، کافی است شما در کوچه پس کوچه‌ها قدم بزنید نیازی به این بحث نیست، اما قطعا پای ثابت انتخابات اصولگرایان هستند و من نکته‌ای را به شما بگویم که اگر فرض کنید که ما ۳۰ درصد مردم را بگوییم که همیشه در انتخابات شرکت نمی‌کنند و ۷۰ درصد شرکت می‌کنند، البته میانگین آن را عرض می‌کنم.

همواره به تحزب در اصلاح‌طلبی اعتقاد داشتم/باید به جای اشخاص به احزاب فرصت داد

باشگاه خبرنگاران جوان: البته اگر همین حرف‌های شما را مدنظر قرار دهیم فکر می‌کنم که اختلاف فکری شما با جریان کلی اصلاح‌طلب هم خیلی زیاد باشد، اینطور نیست؟

کواکبیان: من واقعا همیشه به تحزب  در اصلاح‌طلبی اعتقاد داشتم و یکی از دلایلی هم که ما گاهی با دوستان شورای عالی سیاست‌گذاری  بحث‌هایی داریم همین است. من می‌گویم بیشتر به جای اشخاص به احزاب فرصت دهیم، چون بالاخره باید روزی در این کشور تحزب جا بیفتد و مثل همه کشور‌های دموکراتیکی که تجربه پارلمان، انتخابات و دموکراسی داشته‌اند، می‌دانند بدون حزب هیچ کشور دموکراتیکی به پیش نرفته است.

اگر به تنهایی کاندید می‌شدیم 1/3 این آرا را هم کسب نمی‌کردم/انتخابات لیستی در کشور را قبول ندارم/دلیل عدم شفافیت مجلس حزب محور نبودن آن است

باشگاه خبرنگاران جوان: اکنون حضور آقای کواکبیان در مجلس هم با نگاه و توجه به شرایط تحزب اتفاق نیفتاده است، چون شما جز لیست اصلاح‌طلبان بودید رای آوردید!

کواکبیان: خیر، حالا این هم باز یک ادعایی است قبول دارم. ما چند نفری بودیم اصلا قبل از این که این بحث پیش بیاید حتی تایید صلاحیت هم شده بودیم و هماهنگی‌هایی می‌کردیم، البته لیست به آن آرای بسیار بالایی که آوردیم کمک کرد، شاید فی حد نفسه می‌آمدیم اما یک سوم این آرا را هم نداشتیم! من این را قبول دارم آن آرا قطعا کمک کرد درباره خودم هم می‌گویم و  همه را نمی‌گویم.

انتخابات لیستی را قبول ندارم و ما باید به سمت این که احزاب در کشور محور قرار بگیرند،حرکت کنیم و حالا یک حزب اصلاح‌طلب و برخی احزاب گرایش اصولگرایانه دارند، متاسفانه نظام انتخاباتی در کشورمان نظام حزبی نیست و این یکی از بحث‌هایی است که در برنامه شفافیت احتمالا بحث کرده باشید و یکی از دلایل عدم شفافیت در مجلس ما این است که حزب محور نیست و احزاب محور نیستند جناح‌ها ممکن است باشند، اما جناح‌ها جایی پاسخگو نیستند.

از رای دادن به روحانی پشیمان نیستم اما در اجتماع می روم از حمایتم خجالت می‌کشم

باشگاه خبرنگاران جوان: بگذریم آقای کواکبیان شما از آقای روحانی حمایت کردید دولت مستقر شد و هم حزبی‌هایتان هم از ایشان حمایت کردند، اما بعد از این که دولت رای آورد ما حرف و حدیث‌هایی شنیدیم که به آقای کواکبیان قرار است مسئولیتی پیشنهاد شود و این اتفاق‌ها نیفتاد و بعد دیدیم که آقای کواکبیان با گذشت حدود یکسال از ریاست جمهوری اقای روحانی می‌آید، منتقدش می‌شود و به طیف پشیمان‌ها می‌پیوندد و یک جمله‌ای هم می‌گوید که من خجالت می کشم بگویم که به آقای روحانی رای داده‌ام.

کواکبیان: من حرفتان را اصلاح می‎کنم، من هیچ وقت از اینکه به روحانی رأی دادم پشیمان نیستم، اتفاقا از این که در آن شرایط  به آقای روحانی رای داده‌ام،  افتخار هم کرده‌ام و  می‌کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان: یکسال بعدش پشیمان شدید؟

کواکبیان: خیر، پشیمان نیستیم، ببینید من گفتم با حمایت خود انتظار دارم، اهدافی که داشته‌ایم و مطالبات مردم برآورده شود، من تعبیرم این بود و گفتم اکنون در اجتماع می‌روم خجالت می‌کشم که بگویم حامی سرسخت این دولت بودم.

قصد داشتم تلنگری به دولت بزنم تا من را میان مردم شرمنده نکنند

باشگاه خبرنگاران جوان: خوب این بدتر است که آقای کواکبیان!

کواکبیان: نه اتفاقا من می‌خواستم تلنگری به دولت باشد که بجنبد و لذا بنده را  در میان مردم خیلی شرمنده نکنند.

در خصوصی بارها به روحانی تذکر دادیم اما توجهی نشده است

باشگاه خبرنگاران جوان: این تلنگر را نمی‌شود در اتاق خصوص بهشان بگویید و در مجلس داد نزنید یا مصاحبه نکنید.

کواکبیان: خیر، شما از کجا خبر دارید؟ ما خصوصی چند بار گفته ایم، اما توجهی نشده است.

با معاونان روحانی بارها بحث کردم اما کم توجهی شده است

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای روحانی را می‌بینید؟

کواکبیان: دیدن که نیست، اما نمایندگانی دارند که در مجلس رفت و آمد‌هایی دارند، معاونینی دارند ما چندین بار بحث‌هایی را کرده‌ایم و گفته‌ایم، اما دیدیم که کم توجهی شده لذا گاهی هم در مجلس گفتیم.

دولت کنونی تکلیفش را باید با خودش مشخص کند/روحانی باید پای وعده‌های خود به مردم بایستد

باشگاه خبرنگاران جوان: اکنون نقد شما دقیقاً و شفاف به آقای روحانی چیست؟

کواکبیان: بحث ما این است که دولت کنونی تکلیفش را باید با خودش مشخص کند واقعاً اگر وعده‌هایی به مردم داده شده و بر اساس آن وعده‌ها رای گرفته شده باید پای آن وعده‌ها بایستند.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا پای وعده‌ها نایستاده‌اند؟

کواکبیان: من معتقدم که هنوز هم دو یا سه سال وقت دارند و زمان مانده است.

وعده های انتخاباتی روحانی محقق نشده است

باشگاه خبرنگاران جوان: می‌شود  آقای کواکبیان شفاف بگویید؟

کواکبیان: بالاخره  من تعارف ندارم، بالاخره آقای روحانی در رابطه به قومیت‌ها، زنان و در رابطه با رفع حصر و خیلی موارد را در انتخابات مطرح کرد، ولی در عمل آن‌ها اتفاق نیفتاده است. نمی‌خواهم بگویم مقصر اصلی رئیس‌جمهور است، ولی بالاخره اتفاق نیفتاده است و لذا ما این‌ها را انتقاد داریم که وعده‌ای که به مردم داده‌اید باید آنان را تحقق ببخشند و این اصلی‌ترین انتقاد ما به آقای روحانی است.

مباحث اقتصادی درصد کمی از تبلیغات انتخاباتی روحانی را تشکیل می‌داد

باشگاه خبرنگاران جوان: شما به عنوان نماینده مردم فکر می‌کنید مطالبات مردم این مواردی است که گفتید در حالی که بزرگترین مطالبه‌ای که مردم دارند به خاطر سفره شان است!

کواکبیان: خیر، بعد اقتصادی یک بحث دیگر و یکی دیگر از مطالبات مردم است، منتهی در انتخابات خود آقای روحانی خیلی روی این قصه اقتصادی زوم نداشت.

روحانی در شعار‌های انتخاباتی خود مطرح کرد که ما وضعیت اقتصادی مطلوبی خواهیم داشت و اینکه بالاخره  شرایط اقتصادی بهتر می‌شود، این‌ موارد بود، اما واقعیتش این است که درصد کمی از آن تبلیغات انتخاباتی روحانی را مباحث اقتصادی تشکیل می‌داد.

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای کواکبیان من یک مقدار حرف‌های شما را قبول نمی‌کنم اگر راستش را بخواهید!

کواکبیان: شما آزادید اصلا هیچکدام از حرف‌هایم را قبول نکنید چرا یک مقدار!

باشگاه خبرنگاران جوان: به عنوان یک شهروند عادی که در جامعه است پس من می‌توانم اینگونه برداشت کنم که آقای کواکبیان خجالت زده است به خاطر این که به آقای روحانی رای داده آن هم به خاطر اینکه زن‌ها ورزشگاه نرفته‌اند و فلان اتفاق نیفتاده است؟ آیا اصلا شرمنده شده اید به خاطر این که سفره مردم کوچیک شده است؟

کواکبیان: یک وقت کسی از این حرف سوء استفاده نکند که مثلا رقیب اگر می‌آمد دیگر بهشت برین می‌شد، بحث ما این است که در آن مقطع ما خیرالموجودین را آقای روحانی یافتیم و بر همین مبنا کل تشکیلات حزبی خود در ۱۸۰ شهر عملا در خدمت ستاد‌های روحانی بودند و فعالیت می‌کردند و از آن منظر ما پشیمان نیستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: من به عنوان شهروندی که شما  را به عنوان نماینده خود در مجلس انتخاب کرده‌ام، انتظار دارم که شما پیگیر مطالبات اقتصادی من و سایر شهروندان تهرانی باشید!

کواکبیان:  قطعا همینطور است، توجه کنید که اتفاقا جمله‌ای که من گفتم در رابطه با  مباحث اقتصادی بود.

باشگاه خبرنگاران جوان: شما اکنون در صحبت‌هایتان درباره مباحث اقتصادی حرفی نگفتید و اعلام کردید که به خاطر آن مواردی که از آن نام بردید از دولت انتقاد  دارید؟

کواکبیان: خیر من این را نگفتم، خودتان  توجهی ندارید که چه سوالاتی می‌پرسید.

باشگاه خبرنگاران جوان: خیر، من اتفاقا به بحث به طور کامل اشراف دارم.

کواکبیان: شما از من پرسیدید که اصلی‌ترین انتقاد شما به دولت چیست و من آن موارد را برای آن ذکر کردم.

باشگاه خبرنگاران جوان: پس اصلی ترین مطالبات بحث معیشت نبود؟

کواکبیان: در شعارها خیلی روی بحث معیشت زوم نشد.

باشگاه خبرنگاران جوان: گفتند که آقا با ما دنیا ارتباط برقرار می‌کنیم، تحریم‌‎‌‎ها رفع می‌شود، سفره اقتصادی مردم گسترده‌تر می‌شود. اشتغال مردم بهبود می‌یابد، این موارد همه مطالبات اقتصادی مردم بود و من فکر می‌کنم شما مناظره‌های انتخاباتی را خوب ندیده‌اید.

کواکبیان: هیچ شکی نکنید که سبقه مباحث سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در مجموع مناظره‌ها به این مسئله منجر می‌شد که چون مباحث اقتصادی مشکل دارد، برای رفع مشکلات باید این مباحث را حل کنیم. اینکه با دنیا باید رابطه بهتری برقرار کنیم نتیجه آن این بود که گشایش اقتصادی در وضعیت مردم ایجاد شود یا این که برجام مثلا باید تداوم پیدا کند نتیجه‌اش این میشد که وضعیت اقتصادی مردم بهتر شود.

اشتغال، مهار تورم و گرانی مطالبه اصلی مردم است/امروز بچه ها بر سر سفره های پدرشان خجالت زده نشسته اند

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای کواکبیان مطلع هستم که هفته‌ای دو سه روز شخصا با شورا یاری‌‌ها‌ی سطح تهران جلسه می‌گذارید و در دل مردم هم می‌روید، فکر می‌کنید مهم‌ترین مطالبه مردم تهران چیست؟ کاری به تهران هم ندارم، مطالبه کل جامعه بالاخره چیست به هرحال در مجلس برآوردی از کل جامعه حتما دارید؟

کواکبیان: حتما  مطالبه اول مردم مباحث اقتصادی، اشتغال، مهار تورم و گرانی است که در این موضوع شکی نیست. من به سوال شما جواب دادم وگرنه مطالبه اصلی مردم اکنون از دولت از مجلس و از کل حکومت این است که ارزش پول ملی ما چقدر باید کم شود و یا این که چرا بچه‌های ما باید سر سفره‌های پدرشان خجالت زده باشند. اینکه به اشتغال توجه شده و یا تورم مهار شود و این وضعیت گرانی‌ها سر و سامانی پیدا کند، حتما جزء مطالبات مردم است.

باشگاه خبرنگاران جوان: به خاطر این موضوع و بحث گرانی دلار  به دولت انتقاد کرده‌اید؟

کواکبیان: بله، بنده یکی از کسانی هستم که در مجلس این بحث را مطرح کرده‌ام که چگونه است که کشوری مثل عربستان ۴۰ سال است که ارزش پولش ثابت مانده است، اما ما هرسال بدتر از سال قبل ارزش پول ملی خود کمتر می‌شود.

از عملکرد اقتصادی دولت راضی نیستم 

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای کواکبیان یک سوال جدی! شما از عملکرد اقتصادی دولت راضی هستید؟

کواکبیان: خیر،  راضی نیستم، اما اینگونه نیست بگوییم همه چی به این دولت برمی‌گردد، بخش‌های مختلفی باید دست به دست هم بدهند و وضعیت را تسهیل کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان: چطور در دولت قبل انتقاد می‌کردید  و می‌گفتید همه امور دست دولت است، اما اکنون وقتی کار  به دولت متبوع شما رسید، دولتی که شما از آن حمایت کرده‌اید می‌گویید همه چیز دست دولت نیست؟

کواکبیان: خیر، همان موقع هم بستگی داشت برخی چیز‌هایی که دولت می‌خواست دستش باشد یا دستش نباشد، اتفاقا آن زمان مجلس کمتر با دولت بود، دقت میکنید چی عرض می‌کنم؟ اتفاقا اکنون مجلس بیشتر با دولت همراهی می‌کند.

به سیاست‌های ارزی، بانکی و پولی دولت انتقاد داشتیم و داریم

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای کواکبیان پیش فروش سکه و عنوان دلار ۴۲۰۰ تومانی در رسانه‌ها تقصیر چه کسی بود؟ همه اقتصاددانان معتقدند که این بحران اقتصادی که در آن قرار داریم حاصل این اتفاق است.

کواکبیان: بله ما هم منتقد بودیم، شما فکر می کنید که ما مثلا صد در صد از همه سیاست‌های پولی و بانکی و ارزی دولت حمایت می‌کنیم چه کسی همچین حرفی زده است؟  بنده حداقل در مجلس بار‌ها به این مسئله انتقاد داشته ام!

به تک نرخی کردن ارز یک مدل اعتراض داشتیم، بعدا هم که اعلام شد و ارز ثانویه را تعریف کردند به آن هم انتقادات دیگری وارد کردیم. پول‌ها به اسم واردات گرفته شد که جنسی در قبال آن وارد نشد و بعد هم جنس را وارد کردند و ارز دولتی گرفتند اما اجناس را به قیمت ارز آزاد فروختند، ما به این موارد انتقاد‌ داشتیم.

تعجب میکنم، شما اگر بخشی از عرائض ما را در مجلس توجه کرده باشید، اتفاقا بحث‌های بنده در مجلس بحث اقتصادی بود. من سال گذشته و در آذر ماه قبل از آن که حوادث دی ماه اتفاق بیفتد، شاید تندترین نطق ضد دولتی خود در مبحث اقتصادی را داشتم که واقعا در آن جا گفتم که ما انتظار داریم که دولت بجنبد و زمان دارد به سرعت از دست می‌رود.

مردم انتظار دارند که در تیم اقتصادی تغییراتی ایجاد شود و این‌ها را اگر شما دیده باشید، حتما من در مجلس بحث‌های اقتصادی را نسبت به  بحث‌های سیاسی و جناحی و خطی و حزبی دنبال کرده‌ام.

باشگاه خبرنگاران جوان: شما گفته بودید که آقای روحانی اگر وزرای ناکارآمد و خسته را به مرخصی بفرستد، اوضاع و احوال درست میشود به نظرتان تغییراتی که در کابینه اتفاق افتاد رضایت شما را جلب کرد؟

کواکبیان: این حرف را  در جواب اظهارات آقای روحانی که گفته بودند احزاب باید یک مقدار به مرخصی بروند، گفتم شما وزرای ناکارآمدتان را به مرخصی بفرستید و چرا احزاب مرخصی بروند!

اتفاقی که مد نظر ما بود در تغییرات دولت رخ نداد/سیستم برنامه و بودجه همانی است که از ابتدا بود/رفتن مسعود نیلی مشکل برنامه و بودجه را حل نمی کند

باشگاه خبرنگاران جوان: نظر فعلی شما درباره تغییرات چیست؟

کواکبیان: من فکر نمی‌کنم که آن اتفاقی که ما مدنظرمان باشد در دولت اتفاق افتاده باشد، بالاخره ما با همه معاونین فعلی ریاست جمهوری رفاقت داریم و همکاری می‌کنیم، ولی قطعا بالاخره سیستم برنامه و بودجه همانی است که از اول بوده و هیج اتفاقی در آن نیفتاده است.

باشگاه خبرنگاران جوان: اکنون اظهاراتتان زدن آقای نوبخت است؟

کواکبیان: خیر، من می‌خواهم بگویم آقای نوبخت را به طور مشخص می‌گویم و بحث شخصی ندارم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای کواکبیان شفاف نیستید‌، فکر می‌کنم رفاقت شما با معاونان ریاست جمهوری مانع می‌شود، واضح و شفاف بگویید.

کواکبیان: چرا شما خودتان متوجه می‌شوید من چه می‌گویم.

باشگاه خبرنگاران:  من شاید متوجه نمی‌شوم، اما مردم متوجه می‌شوند، سیاسی دارید صحبت می‌کنید.

کواکبیان: وقتی می‌گویم برنامه و بودجه تعبیر ما لزوما مثلا آقای مسعود نیلی نیست که باید از دولت برود.

باشگاه خبرنگاران جوان:چه کسی برود؟

کواکبیان: من معتقدم که این سیستم برنامه و بودجه را  می‌توان در آن تغییر ایجاد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی اگر آقای نوبخت عوض شود اتفاق خاصی می‌افتد؟

کواکبیان: بحث تغییر نیست بلکه تغییر رویکرد در این سیستم است.

تا زمانی که نوبخت در سازمان برنامه و بودجه است رویکرد عوض نمی‌شود/اگر نوبخت از سازمان برنامه و بودجه برود اتفاق بهتری می‌افتد

باشگاه خبرنگاران جوان : تا زمانی که آقای نوبخت باشد رویکرد همین است.

کواکبیان: بله همین است.

باشگاه خبرنگاران جوان : پس اگر نوبخت برود و کس دیگری جای او بیاید، به نظر شما اتفاق بهتری می‌افتد؟

کواکبیان: من نظرم این است اما ممکن است آقای رئیس‌جمهور نظرش این نباشد.

روایت کواکبیان از اختلاف‌نظرهای فراکسیون امید با روحانی در تصویب بودجه/نوبخت در ابتدا مخالف لایحه بودجه 96 بود اما بعد از ناهار با علی آقا موافق تصویب آن شد/ معلوم نشد که چه خوردند و چه گفتند که راضی شدند

باشگاه خبرنگاران جوان: این مسئله را با ترس گفتید.

کواکبیان: یکی از نکاتی که با ایشان داشتیم و با فراکسیون مجلس رفته بودیم روحانی گلایه کرد که مجلس برنامه من را تصویب نکرده است و من آنجا صحبت کردم و گفتم بنده یکی از کسانی بودم که با آقای لاریجانی بحثم شد که او افتخار لقب پروفسوری به من داد در همان حادثه بود به لاریجانی گفتم که شما حق نداشتید به رهبری نامه بنویسید.

نامه‌ای که آقای لاریجانی نوشته بود می‌دانید چه بود؟ این بود که اجازه بگیرند که هر بلایی سر مواد برنامه دولت آوردیم در مجلس هیچ مشکلی نباشد، لذا لایحه ۳۴ ماده‌ای را  ۱۴۴ ماده کردیم و  ما مخالف این مسئله بودیم و واقعا نمیخواستیم که این گونه شود، چون عملا دولت هم می‌گوید که این برنامه را که من ننوشته‌ام.

جالب است صبح آن روزی که می‌خواستیم بحث کنیم که کمیسیون تلفیق میخواست  به مجلس برود، ما به شدت مخالفت کردیم و آقای نوبخت فرمودند بله ما هم مخالفیم و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان بار مالی روی دوش دولت است، ما از کجا بیاوریم نمی‎شود و فلان و این حرف‌ها و ما هم گفتیم که به برنامه‌ای که کمیسیون تلفیق تصویب کرده بود رای منفی می‌دهیم.

حالا نهار با علی آقای لاریجانی چه خوردند و چطور شد  که وقتی به صحن علنی همین آقای نوبخت اعلام کرد که ما حالا ناچاریم پس دیگر باید همین را تصویب کنیم و رای دهیم.

من به آقای روحانی گفتم شما توپ را در زمین ما نندازید شما نهایتا با این برنامه موافقت کرده‌اید و حالا نمی‌توانید بگویید این برنامه را قبول نداشته‌ایم و نمی‌خواهیم اجرا کنیم، نباید موافقت می‌کردید نماینده شما رسما می‌آمد و مخالفت می‌کرد و ما هم که اصلا آمادگی برای مخالفت داشتیم .

حزب اعتدال و توسعه را عددی در مقابل احزاب نمی‌بینم/با تمام شدن دولت  اعضای حزب اعتدال و توسعه دنبال کارشان می‌روند

باشگاه خبرنگاران جوان: این اختلاف شما با آقای نوبخت را به صورتی نمی‌توان اختلاف اصلاح‌طلبان با حزب اعتدال و توسعه قلمداد کرد؟

کواکبیان: خیر، واقعا من حزب اعتدال و توسعه را آن قدر عددی در مقابل احزاب نمی‌بینم  و اکنون تعارف  هم نکنیم، چون آقایان بر سرکار آمده‌اند، شما بروید تاریخچه تحزب را در کشور ببینید که مثلا حزب اعتدال و توسعه چقدر جایگاه و چقدر نفر دارد و قطعا اگر این دولت برود، همه آن‌ها به  دنبال کارشان می‌روند.

اگر از روحانی درباره ارتباطش با اعتدال و توسعه‌ای‌ها بپرسید، این مسئله را رد می‌کند

باشگاه خبرنگاران جوان: بالاخره حزب اعتدال و توسعه رییس جمهور  معرفی کرد اما حزب مردمسالاری نهایتا یک نماینده مجلس بیرون داده است.

کواکبیان: خیر،  اکنون از خود آقای روحانی بپرسید شما مثلا لیدر حزب اعتدال و توسعه هستید و یا  با آن‌ها ارتباط تشکیلاتی دارید، رد می‌کند.بله آن‌ها آمدند و حمایت کردند و در دولتش هم جایگاه خوبی پیدا کردند که انشاالله هم مبارکشان باشد، اما می‌خواهم بگویم یعنی شما مثلا در خانه احزاب بالاخره حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ حزب فعال هستند و به جلسات می‌آیند.

دولت فعلی اکثریت در حزب اعتدال و توسعه است

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای نوبخت که از حزب اعتدال و توسعه هستند رسما دارند دولت را می‌چرخانند.

کواکبیان: این که نافی حرف بنده نیست، من می‌گویم دولت فعلی اکثریت در حزب اعتدال و توسعه است.

نیروهای دولت عموما دوستان روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک هستند

باشگاه خبرنگاران: شما می‌گویید که آقای روحانی خود را از حزب اعتدال و توسعه نمی‌داند و وقتی نمی‌داند، اما دارد از نیرو‌های آن حزب استفاده می‌کند و به شدت هم در دولت قدرتمند هستند!

کواکبیان: این‌ها عموما نیرو‌هایی بودند که در مرکز تحقیقات استراتژیک زمانی که آقای روحانی مسئول تحقیقات استراتژیک بودند با وی همکاری می‌کردند همان دوستان هم در دولت آمدند و فعالیت می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران:اجازه هست من یک چیزی رو یک جور دیگر از حرف شما برداشت کنم؟

کواکبیان: مثلا؟

باشگاه خبرنگاران: می‌خواهم این گونه برداشت کنم که شما می‌خواهید بگویید که ما از آقای روحانی حمایت نکردیم و این ذهنیت را در بین مردم جا بیندازید تا ذهنیت شاید تخریب شده مردم را به نفع خود برای انتخابات بعدی احیا کنید !

کواکبیان: خیر، باور بفرمایید که اگر دولت به آن وعده‌هایی که به مردم، به قشر عظیم دانشجویان و دانشگاهیان و قشر عظیم بانوان کشور و قومیت‌ها و احزاب سیاسی داده شده است، عمل کند اولین کسی خواهم بود که می‌روم و برای همین حزب اعتدال و توسعه سینه چاک میکنم، اما ما بحثمان دنبال لفظ و دنبال عنوان‌ها نیستیم و ما واقعا دنبال محتوا هستیم . واقعا همین الان هم که دو سال و نیم مانده است.

ما واقعا وکیل ملت هستیم و قرار نیست که وکیل الدوله باشیم

باشگاه خبرنگاران جوان: قبول دارید در دو سال و نیم باقی مانده شما و اصلاح‌طلبان بحث عبور از روحانی را تقریبا کلید زدید؟

کواکبیان: خیر، باور کنید اگر آقای روحانی فردا عمل کردن به تعهداتی که خودش شعارش را داده است را آغاز کند، حتما هر روز ازش حمایت می‌کنم، ما واقعا وکیل ملت هستیم، قرار نیست که وکیل الدوله باشیم و ما دنبال آن هستیم که مطالبات مردم، وضع معیشتی اشتغال برای مردم بهبود یابد.

قرار نیست تا ابد الی‌ابد حامی روحانی باشیم

باشگاه خبرنگاران جوان: ولی وقتی این سخن را می‌گفتید یک لبخندی زدید‌.

کواکبیان: خیر، من چون این را یک بار به خودشان هم گفتم، واقعا معتقد هستم که ما قرار نیست که چون از دولت حمایت کردیم الی ابد دیگر این حمایت را ادامه دهیم، اصلا منطقی هم نیست.

بله، ما در کشورهای جا افتاده اروپایی و تجربه شدن دموکراتیک احزاب می‌آیند و ائتلاف می‌کنند و ائتلاف‌ها ممکن است زمانی هم از هم جدا شوند، اصلا در کشور ما حزبی مطرح نبوده  است که ائتلافی شکل بگیرد و اکنون بگوید این ائتلاف‌ها از هم جدا شده یا نشده است، همه دوستانی که هستند هیچ کدامشان با وابستگی حزبی خودشان در دولت کار نمی‌کنند همین آقای نوبخت کسی اصلا نمی‌داند ایشان دبیر کل حزب اعتدال و توسعه است و چون دبیر کل این حزب است بر سر کار آمده است، خیر، چون دوستی دیرینه‌ای با آقای روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک داشتند آقای روحانی او را آوردند آقای واعظی هم همین‌طور، دیگران هم همین‌جور و این طور دولت شکل گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای کواکبیان با آقای نوبخت که آ‌ن گونه گفتید، در مجلس با آقای آخوندی هم که در مجلس گفتید بیا پایین با هم راه برویم، داستان آن چی بود؟ برداشت مردم شاید این باشد که نماینده‌های مجلس حتی وزرای دولت آقای روحانی را هم نمی‌بینند چه برسد به خود آقای روحانی.

کواکبیان: نه ما سر یک سری بحث های مربوط به شورای ساماندهی پایتخت که من نماینده مجلس در آن شورا هستم، خب یک بحث‌هایی داشتیم در زمینه‌های مختلف و  همین که شما فرمودید شاید کمتر نماینده‌ای هست که ...

باشگاه خبرنگاران جوان: آخر از یک نماینده حامی دولت بعید است که اینگونه حرف بزند.

کواکبیان: ما 22 منطقه داریم و دور دوم جلسات منطقه‌ای ما شروع شده که به کمک فرمانداری تهران و اعضای شورای شهر و نمایندگان تهران این کار را داریم پیگیری می‌کنیم، خب ما درد دل مردم را می‌دانیم واقعیتش این است که آقای وزیر راه و شهرسازی در بعضی از موارد واقعا یک مقداری به هر دلیلی اونطور که خواست مردم بود عمل نکرد. ما هم همین را گفتیم گفتیم که یک مقدار توجه به مطالبات مردم بکنید توی مثلا شورای عالی شهرسازی و معماری حالا موردهای خاصی را بنده داشتم مثلا منطقه کن بود.

باشگاه خبرنگاران جوان: پس چطوری انتخابش کردید برای یکی از گزینه‌های شهرداری تهران، آن هم با آن رأی به شدت بالا؟

کواکبیان: ظاهرا شما من را با اعضای شورای شهر اشتباه گرفتید.

باشگاه خبرنگاران: خیر، شما نماینده تهران هستیم و یک مجمع امیدی دارید شما،‌ درست می‌گم؟

کواکبیان: خیر، اصلا جزء گزینه‌هایی که.

باشگاه خبرنگاران جوان: مگر شما عضو مجمع امید نیستید؟

کواکبیان: چرا

سازوکار انتخاب شهردار توسط شورای شهر را قبول ندارم

باشگاه خبرنگاران جوان: همه نمایندگان تهران و اعضای شورای شهر دور یک میز می‌نشینند مجمع امید بالاخره.

کواکبیان: خیر، اشتباه شما این است که فکر می‌کنید که هرچه نظر ماست شورای شهر هم عمل می‌کند شورای شهر با یک ساز و کاری پیش رفت که شاید اون ساز و کار را بنده اصلا قبول نداشتم آمدند هرکس یک تعداد اسم اعلام کردند از بین آن اسامی به پنج نفر رسیدند از آن پنج نفر به دو نفر رسیدند از آن دو نفر به این رأی رسیدند خود اعضای شورای شهر رأی می‌دهند هیچ عضو شورای شهری اصلا هیچ ادعایی ندارد که از نمایندگان مجلس خط گرفته،‌ رهنمود گرفته و عمل کرده است، خودشان بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان: این مکانیزم شورای شهر را قبول داشتید؟

کواکبیان: خیر، من این را قبول نداشتم من اساسا معتقد بودم که می‌شد یک مکانیزمی به کار گرفت فرض بفرمایید ما مثلا می‌گفتیم که کسانی که در بدنه شهرداری کار کردند کسانی که تخصص دارند فراخوانی هم می‌دادید شاید چند نفر چهره غیر از این همه مطرح‌ها مطرح می‌شد که گزینه‌های بهتری بود ولی در عین حال من تبریک می‌گم به شهردار تهران بالاخره رأی آورده و ان شاءالله امیدواریم که بتواند موفق باشد.

شورای شهر پنجم ثبات مدیریتی ندارد/فکر و ذهن اعضای شورا همیشه دنبال انتخاب شهردار است

باشگاه خبرنگاران جوان: شما نماینده تهران هستید عملکرد شورای شهر تهران را در این دوره اخیر یک سال و اندی چطور دیدید؟

کواکبیان: ببینید واقعیت این است که گاهی ما مقایسه‌هایمان یک مقدار مقایسه‌های در قالب خودش نیست شورای شهر این سومین شهرداری است که تعیین کرده در طول یک سال و خرده‌ای که اعضای شورای شهر رأی آوردند.

باشگاه خبرنگاران: با دو تا سرپرست پنج تا می شود!

کواکبیان: دیگه بدتر، لذا یک ثبات مدیریتی واقعا نبوده یعنی تمام فکر و ذهن اعضای شورا بیشتر مصروف این شده است که شهردار بعدی کی باید باشد، شهردار قبلی که شد لذا اگر به این فاکتور توجه کنیم من معتقدم که بعضی کارهای خوبی هم داشتند یک مقدار در برخی مباحث شفاف سازی‌هایی صورت گرفته اما مردم انتظارشان خیلی بالاتر از این‌هاست.

باشگاه خبرنگاران جوان: واقعا بین اصلاح طلبان یک گزینه‌ای وجود ندارد برای شهرداری تهران که بدون اما و اگر ایشان را بتوانند به عنوان شهردار تهران منصوب کنند چرا مهندس محسن هاشمی را شهردار تهران نمی‌کنند یا نمی‌کنید.

کواکبیان: شما از من می‌پرسید؟ 

بیشترین حامی هاشمی برای شهرداری تهران بودم/به حرف ما گوش نمی دهند/اعضای شورا به خاطر برخی نگرانی ها با شهرداری هاشمی مخالفت کردند

باشگاه خبرنگاران جوان: بالاخره شما نماینده تهران هستید واقعا به عنوان یک شخصیت اصلاح طلب نمی‌دانید؟

کواکبیان: ببینید شما اگر مواضع بنده را پیگیری کرده باشید بنده بیشترین حامی آقای محسن هاشمی بودم.

باشگاه خبرنگاران جوان: خب برداشتتان چه بود؟

کواکبیان:گوش ندادند به حرف ما، اگر حرف ما را گوش می‌دادند خیلی چیزا.

باشگاه خبرنگاران جوان: علتش چیست؟
کواکبیان:حالا شاید واقعا بعضی از دوستان گفتند که توی انتخابات ایشان تعهدی داده بود که دیگر از شورا بیرون نیاید و شهردار نخواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان: واقعا موضوع این است؟

کواکبیان: یکی از بحث‌هایی که بوده است همین است.

باشگاه خبرنگاران جوان: شفاف بگویید.

کواکبیان: نه واقعا یک مقدار هم جریانات درون حزبی شاید بوده باشد من نمی‌دانم ولی من شخصا در هر سه دوره اصلا نظر دادم. در مجلس نطق کردم.

باشگاه خبرنگاران جوان: اینکه می‌خواهند خاندان هاشمی دوباره قدرت نگیرد راست است؟ اصلاح طلبان دوست ندارند این اتفاق مجددا پیش بیاید.

کواکبیان:نه به نظر من بحث خاندانی نیست یک مقداری آنها نگرانی‌هایی ممکن است داشته باشند که من آن نگرانی را ندارم که مثلا ایشان به عنوان رئیس شورا بهتر می‌تواند جمع کند نفر بعدی شاید نتواند یک چنین وضعی را ایجاد کند و اگر ایشان از شورا بیرون برود ممکن است افراد دیگری بخواهند وارد شورا شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان: خب بشوند، این یک نفر چه تغییری در رأی شورا دارد؟

کواکبیان:من هم نظر شما را دارم.

باشگاه خبرنگاران جوان:بیست نفر از اعضای شورا اصلاح طلب هستند.

کواکبیان:شما به بنده توجه نکردید بنده مدافع آقای محسن هاشمی بودم در هر سه دوره هم نظر خودم را در جلسات گفتم ولی بالاخره قرار نیست اعضای شورای شهر از من حرف شنوی داشته باشند خودشان مستقل هستند از مردم رأی گرفتند و بر اساس رأی خودشان عمل می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای کواکبیان شما هم که مثل ما مدعی هستید ما بالاخره از شما به عنوان یک چهره اصلاح طلب می‌خواهیم نظر بپرسیم ببینیم که برداشت شما به عنوان یک چهره شاخص در جریان اصلاح طلبی به عنوان دبیر کل یکی از احزاب این جریان نظرتان چیست؟ چرا واقعا این اتفاق نمی‌افتد و اگر باز هم این موضوع را مدنظر قرار دهیم که شاید فرد دیگری نباشد که شورای شهر را اداره کند بالاخره آقای مسجدجامعی یک دوره یک ساله رئیس شورا بودند و نشان دادند که شورا را هم خوب اداره کردند.

کواکبیان:بله ببینید شما حرف‌های من را تکرار نفرمایید.

باشگاه خبرنگاران جوان: من می‌خواهم شما شفاف حرف بزنید.

کواکبیان:شفافیت من همین است.

باشگاه خبرنگاران جوان: شما محافظه کارانه حرف می‌زنید.

کواکبیان:نه واقعا این طور نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان: علت واقعی چیست؟

کواکبیان:من شفاف هستم اگر این طور بود که همین حرف‌ها را هم اینجا نمی‌گفتم من می‌گویم به صورت شفاف قبل از اینکه آقای نجفی بیاید گفتم آقای محسن هاشمی. قبل از اینکه آقای افشانی بیاید که ایشان دوست چندین ساله ما بود گفتم آقای محسن هاشمی، قبل از فرآیند جدید هم گفتم محسن هاشمی. دیدگاه بنده هم مشخص است در تمامی جلسات هم گفتم منتها می‌خواهم بگویم قرار نیست که هر حرفی بنده بزنم آنها گوش بدهند آنها رأی گرفتند و بر اساس رأی خودشان عمل می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان: رابطه شما با جریانات نواصلاح طلب مثل حزب ندای ایرانیان چگونه است؟ اصلا به قول معروف آبتان با این حزب‌های جدید  توی یک جوب می‌رود؟

کواکبیان:معتقدم که ما مشکل خاصی با این دوستان نداریم آنها هم اگر در چارچوب اصول اصلاح طلبی عمل کنند حتما با هم رفاقت داریم و مشکلی نداریم.

باشگاه خبرنگاران جوان: تاکنون عملکردشان چگونه بود در جریان اصلاح طلبی؟

کواکبیان:بد نبوده، بالاخره اینها عضو شورای هماهنگی شدند البته فعلا به صورت ناظر هستند و من در مجموع عملکردشان را در راستای کلی اصول اصلاح طلبی می بینم.

در انتخابات شورای شهر با شورای عالی سیاستگذاری اختلاف داشتیم/بعد از  94 مخالف شخص محوری در جریان اصلاحات بودیم

باشگاه خبرنگاران جوان: یکی از حزب‌های نو ظهور در شورای شهر سهم دارد، بالاخره نماینده دارد، اما حزب شما نماینده ندارد.

کواکبیان: واقعیت این است بنده شخصا آنطور که به انتخابات ریاست جمهوری اهمیت می‌دادم، عملا شورای شهر تهران در تمرکز فعالیت‌های ما نبود، من بار‌ها گفتم که در عرض 10 روز نزدیک به دوازده استان رفتم و در چهل و سه شهر بودم و اصلا در  تهران نبودم، به اضافه اینکه ما اختلافی با شورای سیاستگذاری داشتیم و خیلی نخواستیم که برجسته شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی شما به نحوی مخالف اعضای لیست بودید؟

کواکبیان: بله ما اصلا در تعیین لیست شرکت نداشتیم.

باشگاه خبرنگاران جوان، شما که جزء شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان بودید؟

کواکبیان: قبل از انتخابات مجلس بله، ولی بعد از انتخابات مجلس ما بحثی داشتیم و گفتیم اشخاص را خیلی محور قرار ندهیم و بیاییم سراغ احزاب.

باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی نقد شما به آقای عارف است به نحوی؟

کواکبیان: نه اقای عارف هم بنده خدا مدعی نیست که در هیچ حزبی نیست، او هم می‌تواند در حزبی باشد و فعالیت کند، من بحث کلی که دارم این است که فلان شخصیت مهم چند تا نماینده داشته باشد و فلان شخصیت مهم دیگر چند تا نماینده داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان: شاید هم نقد شما به رییس دولت اصلاحات است؟

کواکبیان: من به این روند بحث دارم، ما اخیرا طرحی را مطرح کردیم به نام پارلمان اصلاحات؛

باشگاه خبرنگاران جوان: این طرح رد شد و هیچ کسی آن را قبول نکرد.

کواکبیان: خیر، شورای هماهنگی آن را تصویب کرده است.

طرح پارلمان اصلاحات در حال اجرایی شدن است

باشگاه خبرنگاران جوان: نه اقای مرعشی طی مصاحبه‌ای گفت که مجمع اصلاح طلبان با آن چیزی که آقای کواکبیان گفته خیلی فرق می‌کند.

کواکبیان: خیر، اصلا چنین چیزی نیست؛ ما الان در شورای هماهنگی کمیته سیاسی آن را تصویب کرده و در حال اجرایی شدن است؛ اصلا مشکلی نداریم، من شورای هماهنگی را می‌گویم شما ذهنتان همش در شورای سیاستگذاری است.

باشگاه خبرنگاران جوان: فکر می‌کنید شورای سیاستگذاری این را قبول می‌کند؟

کواکبیان: من شنیدم که شخص آقای خاتمی درباره بحث پارلمان اصلاحات گفتند که  ایده خوبی است و می‌تواند اجرایی شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای عبدالله ناصری همین صحبت‌های اقای خاتمی را تکذیب کرده اند.

کواکبیان:  خب آنهایی که رفته اند همه شاهد هستند، یعنی حداقل ۱۶ الی ۱۷ حزب حضور داشتند که اقای خاتمی این موضوع را گفته اند.

خیلی‌ها با ما عکس سلفی گرفتند، اما زنبیل یادگاری در جای دیگر گذاشتند/یکی از ایرادات پارلمان ما این است که حزبی نیست

باشگاه خبرنگاران جوان: این روز‌ها برخی اصلاح طلبان به عملکرد آقای عارف در جریان اصلاحات به خصوص در مجلس به شدت نقد دارند، مگه قرار بود که اقای عارف چکار کند که نکرده است چه انتظاری از ایشان هست که انجام نشده؟

کواکبیان: من اصلا معتقدم که این بحث خیلی در بین اصلاح طلبان مطرح باشد، چون من از اول شکل گیری این مجلس فهمیدم که ما ۱۵۸ نفر در کشور در لیستمان بوده اند و رای آورده اند، ولی آقای عارف ۱۰۲ رای آورد در مرحله اول یا شاید ۱۰۵.

باشگاه خبرنگاران جوان، در ریاست مجلس؟

کواکبیان: بله خوب ما از همان جا باید توجه می‌کردیم که این مجلس مجلسی نیست که برای ما مطلوبیت ۱۰۰ درصدی داشته باشد، این تعبیر را من بار‌ها تکرار کردم؛ خیلی‌ها با ما عکس سلفی گرفتند، اما زنبیل یادگاری در جای دیگر گذاشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان: اما شما روزی که مجلس رای آورد گفتید اصلاح طلبان پیروز انتخابات مجلس بودند.

کواکبیان: در این دوره اخیر رای ما بالا‌تر رفت و من به این جهت گفتم.

باشگاه خبرنگاران جوان، مجلس برامده از لیست اصلاح طلبی بود.

کواکبیان: نه من تعبیرم این بود ما نسبت به دوره قبل تعدادمان بیشتر شده، پس ما پیروزی داشتیم در این انتخابات خاص هیات رییسه عرض می‌کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان: نه من انتخابات دور دهم مجلس را عرض می‌کنم.

کواکبیان: یکی از ایرادات پارلمان ما این است که حزبی نیست؛ من چگونه شما را به این لفظ برسانم.

باشگاه خبرنگاران جوان: تکلیف چیست بالاخره از دو جریان چپ و راست کاندید می‌شوند. آنچه در مجلس دهم رای آورد اکثریتش با جریان اصلاح طلبی بود.

کواکبیان: ما در مجلس هشتم که من نماینده بودم ما اقلیت بودیم.

جریان مستقلین هیچ وقت تکلیفش مشخص نیست/مستقلین یک روز با اصلاح طلب ها هستند یک روز با اصولگراها

باشگاه خبرنگاران جوان: الان اکثریت هستید.

کواکبیان: نه بیشترین جمعیت را داریم، ولی اکثریت کل پارلمان ما نیستیم؛ بزرگ‌ترین تعداد را ما داریم؛ این اصطلاحات باید مقداری تعریف شود ما در آن زمان 45 نفر نهایتا 50 نفر بودیم، باور کنید تکلیف ما با خودمان معلوم بود می‌دانستیم باید با چه مخالفت کنیم، با چی موافقت کنیم، چگونه رای دهیم، اما الان یک جریانی این وسط آمده به نام مستقلین که این جریان مستقلین هیچ وقت تکلیفش مشخص نیست، گاهی به سمت اصولگرایان می‌رود آنها اکثریت می‌شوند گاهی به سمت ما می‌آید و ما اکثریت می‌شویم این مشکل پارلمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای کواکبیان شما در این برنامه دولت برآمده از اصلاح طلبی را زدید، شورای شهر برآمده از اصلاح طلبی را زدید، مجلس برامده از تفکر اصلاح طلبی را زدید شما چه اصلاح طلبی هستید؟

کواکبیان: نه واقعیت این است که هیچ کسی نمی‌گوید این مجلس مربوط اصلاح طلبان است، اکثریت عددی را نسبت به سه فراکسیون را ما داریم این موضوع را قبول دارم، اما چیزی که باید تصویب شود بالای ۱۵۰ الی۱۶۰ رای از ۲۹۰ رای را می‌خواهد، ما اگر در هر موضوعی این اکثریت ۱۵۰ الی ۱۶۰ نفر را داشتیم، می‌توانستیم خیلی تحولات را در مجلس ایجاد کنیم، اما اینگونه نیست در بعضی مواقع این جریان به اصطلاح میانه، مستقل یا هر چیزی که نامش را بگذاریم، این‌ها به سمت ما می‌آیند و ما اکثریت می‌شویم.

برخی ها با لیست امید به مجلس آمدند ولی یکبار هم پایشان را در فراکسیون ما نگذاشتند

باشگاه خبرنگاران جوان: مگر تعهد نگرفتید قبل از اینکه آنها را به لیست بیاورید؟

کواکبیان: متاسفانه من از همان موقع هم مخالف بودم، الان هم اگر آن مذاکرات جلسه شورای عالی سیاستگذاری باشد، بنده گفتم چه ضرورتی دارد ما برویم و با دولت ائتلاف کنیم؟ ولی خوب بعضی دوستان همان موقع قبول کردند و گفتند اینگونه بهتر است و باید در این زمینه هماهنگی صورت بگیرد اما من گفتم اگر قرار است ما شفاف شویم نباید برویم، خوب دوستانی آمدند یکبار هم پای خود را در فراکسیون نگذاشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان: اقای کواکبیان سوال اخر، شما در جایی در صحن علنی مجلس خودتان را کواکب مجلس نامیدید جز کسانی هم بودید که از هر چی نجومی بگیر است، اعلام برائت کردید می‌خواهیم آخرین سوال را شفاف سازی کنیم درمورد شخص آقای کواکبیان، آقای کواکبیان چقدر حقوق می‌گیرد؟

کواکبیان: واقعیت این است که آن جمله را در جای خودش باید شان نزولش را توجه کنید، همانکه بحث حقوق نجومی و املاک نجومی و حساب‌های نجومی، من گفتم فامیلی‌ام کواکب است، اما خودم اهل این نجومی‌ها نیستم؛ من حقیقتا جز هزینه‌‌های که برای همراهان است راننده است هیچ حقوقی از مجلس نمی‌گیرم، چون حقوق خود را از دانشگاه می‌گیرم.

15 میلیون مجلس ، 8 میلیون دانشگاه علامه و 2 میلیون از دانشگاه آزاد می گیرم/ از دانشگاه غیرانتفاعیم درآمد ندارم؛به برکت محمود آقا فقط هزینه می کنیم

باشگاه خبرنگاران جوان : جواب‌های عادی نمایندگان را ندهید، آقای امیر آبادی هفته گذشته به اینجا امدند و کفتند من از سپاه فلان مقدار حقوق بازنشستگی می‌گیرم از مجلس فلان مقدار می‌گیرم فلان مقدار هم برای بحث دفتر و همران می‌گیرم، آقای کواکبیان دقیق بگویید چه مقدار حقوق می‌گیرید.

کواکبیان: من حقوق شخصی خودم حدود 8 میلیون است و از دانشگاه علامه طباطبایی می‌گیرم.

باشگاه خبرنگاران جوان، به جز آنجا؟

کواکبیان: هزینه‌های جاری دفترم هم هست.

باشگاه خبرنگاران جوان، چه مقدار است؟

کواکبیان: فکر کنم تا ۱۵ میلیون تومان باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان، با آن هشت میلیون؟

کواکبیان: خیر، آنکه اصلا حقوق من است.

باشگاه خبرنگاران جوان: گفتید جز هیات علمی غیر موظف دانشگاه آزاد هم هستید، آنجا چه مقدار حقوق می‌گیرید.

کواکبیان: آن چیزی نیست، زیرا من در هفته ممکن است سه الی چهار واحد درس بدهم و به دو میلیون هم نمی‌رسد.

باشگاه خبرنگاران جوان: یک دانشگاه هم که گفتید دارید.

کواکبیان: نه در آنجا که مدام در حال هزینه کردن هستیم، به برکت سیاست‌های محمود اقا، پدر دانشگاه‌های غیر دولتی درآمد و اساسا در آنجا مدام باید دست به جیب باشیم تا کارمند‌ها و اعضای هیات علمی را تامین کنیم، انجا که درآمدی نداریم.

باشگاه خبرنگاران جوان: خیلی ممنون آقای کواکبیان، محبت کردید، امیدوارم شما هم از این گفتگو لذت برده باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سیاسی ، مجلس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۵۵ ۰۱ آذر ۱۳۹۷
ای کاش ما معلمان هم یک چهارم حقوق شما رو میگرفتیم...!!!!!!!!!
ناشناس
۱۵:۲۸ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
منم اگه اینقدر حقوق میگرفتم ...مشکل جوان بیکار تحصیل کرده ومجرد مانده نداشتم .....مشکل حقوق کم بازنشستگی نداشتم..و ....... شاید همینقدر خوش بودم
ناشناس
۲۲:۵۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
دلم به حال خودمان ميسوزد
ناشناس
۲۱:۳۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
تقصر خودمونه که انتخاب اشتباه کردیم
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
به داد مشکلات اقتصادی مردم برسید
Baran
۱۸:۵۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
آقای کواکبیان عزیز ای کاش ما معلمان هم یک چهارم حقوق شما رو میگرفتیم.
ناشناس
۱۴:۴۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
خداوکیلی به نظر شما کسی که ماهی حداقل ۲۵ میلیون میگیره میتونه واژه«نداری،بیکاری،فقر،گرسنگی،پایه حقوق حقوق وزارت کار و...* رو درک کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۲:۱۱ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
درس دادن تو دانشگاه برای مدیرها مثل جدول حل کردن شده.
حسن
۱۱:۵۱ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
همه آنهایی که به روحانی رای دادیم امروز خجالت می کشیم.
ناشناس
۱۱:۰۹ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
آقاي كواكبيان لطفا فرار به جلو نكنيد.عملكرد قبلي دولت روحاني و عملكرد آتي اين دولت به حساب شما و همفكرانتان نيز خواهد بود. با اين كارها نمي توانيد خود را تبرئه كنيد.
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
برای این آقایان همه چیز انگار حکم سرگرمی و بازی دارد، مهمترین موضوع در این وانفسا کم ارزش کردن علم و مدرک و تخصص و سپردن فله ای ان به فرصت طلبان بی سواد است، امیدوارم السابقون هر چه زودتر میدان را به جوانان متخصص ، پرانگیزه، دردمند و ارزشگرا بسپارند،