سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

یک شرکت دانش بنیان، تنها تولید کننده نانو کامپوزیت‌های دندانی در ایران/ شرکت‌های نوپا چشم انتظار نسخه حمایت دولت برای تولید

شرکت های دانش بنیان نوپا برای تولید داخل و رشد ارتقا صنعت به ویژ] به دلیل نوسانات ارزی نیازمند نسخه حمایتی دولت هستند.
 
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ براساس آمار وزارت بهداشت، هر ايرانی به‌طور متوسط بيش از  ۲ دندان پوسيده دارد و هر فرد ۳۵ تا ۴۵ ساله، ۱۳ دندان خراب دارد ، اینها آمارهایی تکان دهنده از بهداشت و درمان دندانپزشکی است و نشان می دهد سالانه میلیاردها دلار ارز برای ترمیم  این دندان‌های پوسیده از کشور خارج می شود.
 
حالا یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به تولید محصولی شده است که در دندانپزشکی برای پرکردن دندان ها استفاده می شود و  برای نخستین بار موفق شده است تا با تکیه بر دانشمندان جوان ایرانی به تکنولوژی تولید این محصول و عرضه آن به بازار  دست پیدا کند و محصول دانش بنیان ایرانیبا کیفیتی مشابه نمونه امریکایی خود تولید کند که قیمت آن یک چهارم محصول مشابه با همان کیفیت است.
 
مقام معظم رهبری امسال را سال «حمایت از کالای ایرانی» نامگذاری کردند تا بتوان با حمایت از تولید داخل چرخ اقتصاد کشور را بر پایه دانش و همت ایرانی ها به حرکت درآورد اما در این میان تولیدکنندگان به ویژه شرکت‌های دانش بنیان نوپا نیازمند حمایت های ویژه دولتی هستند تا تولید آنها متوقف نشود و بتوان در شرایط تحریم نیازمان به خارجی ها را کم کنیم و تحریم را تبدیل به فرصتی مغتنم کنیم.
 

بومی سازی نانوکامپوزیت های دندانی در یک شرکت دانش بنیان

اکبر جدایی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان تولیدکننده کامپوزیت‌های دندانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره محصول دانش بنیان و فرآیند تولید آن گفت: ما از سال ۹۶ مرک دانش بنیان خود را دریافت کردیم و در یک آزمایشگاه کوچک شروع به تولید کامپوزیت‌های دندانی کردیم که برای پرکردن دندان استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: ما توانستیم این مواد پرکننده دندانی را بومی سازی کنیم و آن را به مرحله تولید برسانیم.

امیرحسین صادقی نیک مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان درباره تولید این محصول دانش بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: ما ۶ سال تحقیق و توسعه داشتیم تا به فرمولاسیون بومی زیست سازگار کامپوزیت‌های دندانی دست پیدا کنیم و پس از ۶ سال موفق شدیم تست‌ها را انجام داده و مجوز تولید را از اداره کل تجهیزات پزشکی و سازمان غذا و دارو اخذ کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ما برای اولین بار در ایران نانوکامپوزیت‌های دندانی را تولید کردیم، گفت: ما برای اینکه این محصول را تولید کنیم ناگریز خودمان باید تجهیزات مورد نیاز را طراحی می‌کردیم وصننعتگران کشور این تجهیزات را ساختند.

صادقی نیک اظهار کرد: ما تنها تولیدکننده نانوکامپوزیت‌های دندانی در ایران هستیم و پیش از تولید تمام محصول از آمریکا، سوئیس، آلمان، فرانسه و ژاپن وارد ایران می‌شد.

نانوکامپوزیت ایرانی کیفیت مشابه آمریکایی با یک چهارم قیمت

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان تولیدکننده کامپوزیت‌های دندانی گفت: کامپوزیت‌های دندانی ایرانی کیفیت مشابه نمونه آمریکایی دارند این در حالی که نمونه مشابه آمریکایی ۳۵۰ هزار تومان و محصول ما ۸۰ هزار تومان قیمت دارد.

وی به فرمولاسیون نانویی کامپوزیت‌های دندانی اشاره کرد و افزود: استفاده از فناوری نانو در تولید نانوکامپوزیت به افزایش استحکام، خواص مکانیکی مناسب و مقاومت سایش آن کمک می‌کند.

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان تولیدکننده کامپوزیت‌های دندانی ادامه داد: ما در بخش تحقیق و توسعه ۲ رویکرد کلی داریم، یکی بحث مواداولیه بوده و در حل حاضر ۶۰ درثد ماده اولیه کامپوزیت دندانی ایرانی و ۴۰ درصد آن وارداتی است و برنامه ریزی انجام دادیم تا مابقی را نیز در آینده از داخل تامین کنیم.

صادقی نیک به رویکرد دیگر بخش تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان اشاره و اظهار کرد: برای رقابت پذیری به طور مداوم به دنبال ارتقای فرمولاسیون هستیم تا از کشور‌های پشرفته عقب نمانیم.

تفاوت امالگام و کامپوزیت در پر کردن دندان

وی به مقایسه ماده امالگام و کامپوزیت‌های دندانی برای پرکردن دندان پرداخت و گفت: امالگام را به اصطلاح ماده سیاه و کامپوزیت‌های دندانی را ماده سفید پرکننده دندان می‌نامند و به دنبال چالش سمیت جیوه امالگام، پژوهشگران به دنبال ماده‌ای جایگزین در علم دندانپزشکی بودند.

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان تولیدکننده کامپوزیت‌های دندانی ادامه داد: کامپوزیت‌های دندانی بهترین جایگزین امالگام بود و از سال ۲۰۰۸ به بعد بسیاری از کشور‌ها مقررات سختگیرانه‌های برای استفاده از امالگام در پر کردن دندان وضع کردند که این به علت مسئله سمی بودن جیوه درون آن بود.

صادقی نیک گفت: کامپوزیت‌های دندانی از نظر زیبایی شناسی نیز بسیار بهتر از آمالگام است و دیگر فضای درون دندان‌ها را سیاه نمی‌کند.

وی افزود: ماده امالگام به طور متوسط ۱۰ تا ۱۲ سال دوام دارد و می‌توان ادعا کرد که کامپوزیت‌های دندانی نانویی نیز طول عمری مشابه امالگام دارند.

مزایای ویژه نانو کامپوزیت های دندانی

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان تولیدکننده کامپوزیت‌های دندانی تصریح کرد: وقتی از پرکننده نانونی استفاده نمی‌شود، یک سری خلل و فرج در ماده به وجود می‌آید که نقطه ضعف کامپوزیت محسوب می‌شوند و امکان شکست بافت وجود دارد، اما پرکننده دندانی نانویی این طور نیست و خلل و فرج‌ها پر می‌شود و نقاط ضعف کامپوزیت از بین می‌برد و یک فرمولاسیون با کیفیت خواهیم داشت.

جدایی در ادامه به برخی مشکلات تولید این کامپوزیت‌ها به ویژه در یک شرکت دانش بنیان اشاره کرد و گفت: در بازار، مواد دندانپزشکی بسیاری دیده و نمونه‌های خارجی مشابهی عرضه می‌شوند و ما به عنوان تولیدکننده دانش بنیان نوپا نیاز به حمایت‌های بیشتری داریم.

حاشیه امن برای شرکت های دانش بنیان نوپا

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تولیدکننده کامپوزیت‌های دندانی ادامه داد: باید تولیدکنندگان داخلی به ویژه شرکت‌های دانش بنیان مورد تشویق قرار گیرند و مشوق‌هایی به آنها داده شود و برای استقبال از محصولات آن‌ها نیاز به فرهنگ سازی داریم چرا که در بسیاری موارد محصول ایرانی توان رقابت با خارجی‌ها را دارد و نیاز به خرید بیشتر و حمایت است.

وی افزود: شرکت‌های دانش بنیان نوپا تمام اتکایشان به دانش و تخصصشان است و نوسان اندکی در بازار می‌تواند کل شرکت را دچار مشکل کند و امیدواریم حاشیه امنی برای شرکت‌های دانش بنیان  نوپا ایجاد کنند.

سایه نوسانات ارز بر تولید محصولات دانش بنیان

جدایی با اشاره به تاثیر نوسانات نرخ ارز بر روی روند تولید و افزایش هزینه‌های تولید گفت: ما ۴۰ درصد ماده اولیه خود را از خارج از کشور تامین می‌کنیم و به همین دلیل نوسانات ارزی مشکلات بسیاری را برای ما به وجود اورده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تولیدکننده کامپوزیت‌های دندانی ادامه داد: حتی این احتمال وجود دارد که تحریم‌ها نیز ما را دچار مشکل کند و به همین دلیل ما برنامه ریزی لازم را برای شرایط تحریم انجام داده ایم.

خیز شرکتی دانش بنیان برای تولید محصول ۱۰۰ درصد ایرانی

وی در ادامه به هدف گذاری این شرکت دانش بنیان برای تولید محصول صد درصد ایرانی اشاره کرد و گفت: ما زیر ساخت‌های متعددی برای تولید محصول ۱۰۰ درصد ایرانی نیاز داریم که مهمترین آن مسائل مالی است و نیازمند حمایت‌های کلان هستیم چرا که این حوزه به عنوان صنعت مادر شناخته می‌شود و ما برای پیاده سازی طرح محصول ۱۰۰ درصد ایرانی چشم انتظار حمایت هستیم.

جدایی تصریح کرد: متاسفانه بخشی از پروژه‌های ما به دلیل مشکلات اولیه متوقف شده است و با حمایت می‌توانیم پروژه را ادامه دهیم و در آینده نزدیک به کامپوزیت دندانی ۱۰۰ درصد ایرانی دست پیدا کنیم.

انتهای پیام/

گزارش از هانیه جلیل نژاد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۷ آبان ۱۳۹۷
سلام مهندسی معکوس خوب نیست
ناشناس
۰۹:۵۹ ۲۷ آبان ۱۳۹۷
ادرس بدید ادم بدونی از کجا میتونها با این کامپوزیت نانویی دانشبنیانی دندون را پر کنه
ناشناس
۰۹:۵۹ ۲۷ آبان ۱۳۹۷
ادرس بدید ادم بدونی از کجا میتونها با این کامپوزیت نانویی دانشبنیانی دندون را پر کنه
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۷ آبان ۱۳۹۷
شرکت های دانش بنیان را حفظ کنید
اکثر شرکت ها با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند
ناشناس
۰۸:۲۳ ۲۷ آبان ۱۳۹۷
حالا که دیگه خدا رو صد هزار مرتبه شکر سایه جنگ برای همیشه از سر دنیا کوتاه شده تمام فن آوری هایی که تو ارتش و سپاه هست رو باید روانه بازار کنیم چون الان دوره جنگ های اقتصادیه و باید محصولات ارزون و با کیفیت رو تولید انبوه کرد