سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهرام امیر‌احمدیان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد:

تلاش اروپا برای استقلال از آمریکا

کارشناس مسائل بین الملل گفت: اروپایی ها به دنبال ایجاد ساز و کار جدیدی برای امنیت قاره خود در چارچوب اتحادیه اروپا هستند.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،توئیتر در هفته‌ای گذشت، محلی برای حملات ترامپ به فرانسوی ها به ویژه رئیس جمهور این کشور بود. این اقدامات رئیس جمهور آمریکا پس از آن صورت گرفت که امانوئل مکرون بر لزوم ایجاد ارتش متحد و مستقل اروپایی تاکید کرد و همین امر موجب عصبانیت ترامپ از او شد. ولی واقعیت رخدادهای  چند سال اخیر میان دو طرف، تمایل اروپا برای استقلال از آمریکا را بیش از پیش نمایان می‌کند.

بهرام امیر‌احمدیان کارشناس مسائل بین الملل در گفت وگو با خبرنگار  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  در ارتباط با تمایل اروپایی‌ها برای استقلال از آمریکا در سیاست‌های راهبردی خود گفت: پس از پایان جنگ سرد اروپا به این نتیجه رسید که لزومی ندارد تمامی امور خود را در کنار واشنگتن پیش ببرد، چرا که آمریکا آن سوی اقیانوس اطلس و آنها این سوی آبها قرار دارند، این درحالی است که روسیه هم به عنوان دشمن اروپا هم مرز  آنها قرار دارد و همین امر سبب شده بود تا مدت‌ها اروپا به فکر تشکیل ارتشی مستقل باشد.

وی افزود: کشور‌های اروپایی به جز فرانسه و آلمان از نظرمساحت، وسعت کمی دارند، آنها معتقدهستند که ما به دلیل مساحت کم کشورمان و داشتن ارتشی کوچک باید در منطقه خود ارتشی متحد، متشکل از کشور‌های منطقه را تشکیل دهیم و امنیت خود را به صورت دسته‌جمعی حفظ کنیم، اما انگلستان که متحد اصلی آمریکا به شمار می‌رود اعتقادی به این اقدام نداشت.

کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: پس از نشست اخیر ناتو که آمریکا از اروپا تقاضا کرد تا حدود دو تا ۴ درصد از درآمد‌های حاصل از تولید ناخالص خود را برای هزینه‌های نظامی به ناتو اختصاص دهد، اروپایی‌ها به این نتیجه رسیدند که اگر قرار است خودشان برای تامین امنیت منطقه خود هزینه کنند دیگر واشنگتن در این میان چه نقشی دارد؟

امیر احمدیان تصریح کرد: در پیمان ناتو اغلب هزینه‌ها توسط آمریکا تامین می‌شده است و امروز واشنگتن از صرف هزینه‌های بیشتر برای این پیمان سر باز می‌زند، چرا که طبق سیاست‌های جدید کشورش به منظور کاهش هزینه‌های جاری همزمان از سازمان‌های بین‌المللی دیگر هم خارج شده و قطع همکاری با سایر سازمان‌های بین المللی را هم در دستور کار خود دارد، این اقدامات نشان دهنده این است که اروپایی‌ها باید خودشان به فکر قاره خود باشند.

وی  خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را تلاشی برای تضعیف این اتحادیه به واسطه تعامل قوی با آمریکا دانست و تاکید کرد: در داخل انگلستان افکار عمومی بر این باورند باید با اروپا بیشتر تعامل و رابطه داشته باشد چرا که دوران جنگ سرد پایان یافته و آمریکا توانایی رفع تهدید‌های پیش رو برای اروپا را ندارد.

کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: اگر مردم، احزاب و در نهایت دولت انگلیس بتوانند به اتحادیه اروپا بازگردند، تقویت اتحادیه اروپا، تشکیل ارتشی مستقل و کم رنگ شدن نقش و حضور ناتو در این منطقه را شاهد خواهیم بود و یک ساختار جدید دفاعی و امنیت دسته جمعی شکل خواهد گرفت.

امیر احمدیان گفت: واقعیت این است آمریکا ابزار‌هایی برای فشار به اروپا در اختیار دارد، ولی در عین حال باید پذیرفت که اروپا هم ابزار‌هایی برای مقابله با آمریکا دارد.

وی ادامه داد: در جریان جنگ تجاری اروپایی‌ها هم ابزار‌هایی برای فشار به آمریکا دارند و به نظر نمی‌رسد واشنگتن علیه اروپا اقدامی انجام دهد، زیرا هم در داخل آمریکا و هم در اروپا احزاب خواستار روابط متقابل هستند، ولی این در خواست برای این روابط از سوی احزاب اروپایی به آن معنا نیست که به طور کامل در اختیار آمریکا قرار بگیرند.

کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه قرار نیست همواره تحریم برای آمریکا منافع به همراه داشته باشد گفت: به طور مثال در تجارت آمریکا و چین، واشنگتن برای ۲۰۰ میلیارد دلار کالا‌های وارداتی از چین تعرفه ۳۰ تا ۴۰ درصدی تعیین کرد، ولی پس از آن به این نتیجه رسید که همزمان با متضرر شدن چین، شرکت‌های آمریکایی تولید کننده در چین هم که کالا‌های خود را به اروپا و آمریکا صادر می‌کنند هم متضرر خواهند شد.

امیر احمدیان گفت: اروپایی‌ها امروز به این نتیجه رسیدند که اگر آمریکا به راحتی از برجام، معاهده پاریس و سایر معاهدات خارج می‌شوند، پس توانایی و اراده خروج از سایر معاهدات را دارند و به همین دلیل آن‌ها به دنبال ایجاد ساز و کار جدیدی برای امنیت قاره خود در چارچوب اتحادیه اروپا هستند.

وی با بیان اینکه ترامپ در آخرین توئیت خود فرانسوی‌ها را تحقیر کرد و از سرنوشت آنان در صورت عدم حضور آمریکا در جنگ جهانی اول و دوم سخن گفت، افزود: واقعیت این است که اگر آمریکا وارد جنگ نمی‌شد به کشور امروزی تبدیل نمی‌شد چرا که آمریکا به عنوان کشوری منزوی در آن سوی اقیانوس شناخته می‌شد و حضور آن‌ها در این جنگ از ایالات متحده قدرتی برتر ساخت.

کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه شاید اروپایی‌ها از نبود آمریکا در این دو جنگ متضرر می‌شدند، ولی نفع آمریکا و شکوفایی اقتصادی این کشور حاصل حضور آن‌ها در این جنگ‌ها بوده است، تصریح کرد: اروپا امروز می‌تواند این منت را بر آمریکا بگذارد که عاملی برای پیشرفت آن‌ها بوده است، زیرا آمریکایی‌ها پس از پایان جنگ جهانی، همزمان با طرح مارشال و سرمایه‌گذاری‌های گسترده در اروپا سود‌های گسترده‌ای از قرارداد‌های اقتصادی در اروپا به دست آوردند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.