سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

پرده آمنیوتیک؛ یادگاری دوران جنینی که مرهم زخم‌هایتان می‌شود

پرده آمنیوتیک داخلی‌ترین لایه مجاور مایع آمنیوتیک و جنین است که زخم سوختگی را درمان می‌کند.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تاریخچه استفاده از پرده آمنیوتیک در تحقیقات و درمان به طور ویژه به بیش از صد سال پیش باز می‌گردد؛ این ماده زیستی که کشور به صورت یک زباله زیستی دفع می‌شود، جایگاه خود را در طب ترمیم تثبیت کرده است.

با توجه به دسترسی آسان شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان به محصولات زایمانی، گروه تحقیق و توسعه این شرکت را بر آن داشت تا اقدام به راه‌اندازی بانک پرده آمنیوتیک کند؛ فعالیت این بانک با سامان‌دهی و تنظیم روش‌های استاندارد برای جمع آوری و پردازش اولیه پرده آمنیوتیک آغاز شد و در حال حاضر با تولید چهار نوع محصول مختلف از بافت اولیه پرده آمنیوتیک با رعایت اصول و استاندارد‌های لازم در حال ارائه خدمات به کلیه مراکز درمانی و پژوهشی است.

این بانک مطابق با استاندارد‌های ISO ١٣٤٨٥، OHSAS، OHSAS ١٨٠٠١:٢٠٠٧، ISO ١٤٠٠١:٢٠١٥، ISO ٩٠٠١:٢٠١٥، ISO ١٤٩٧١، ISO١٤٦٤٤، ISO١٠٩٩٣، ISO ١٠٩٩٣ فعالیت می‌کند.

پرده آمنیوتیک چیست؟

مرتضی ضرابی مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان و دکتری رشته زیست‌شناسی سلولی و ملکولیدر گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: پرده آمنیوتیک داخلی‌ترین لایه مجاور مایع آمنیوتیک و جنین است که ضخامتی بین ٠/٠٢mm تا ٠/٥mm دارد و از لایه سلول‌های اپیتلیومی، غشاء پایه، لایه متراکم کلاژنی، لایه سلول‌های شبه فیبروبلاستی و لایه اسفنجی تشکیل می‌شود که ویژگی‌های متفاوتی دارد.

ویژگی‌های پرده آمنیوتیک

ضرابی بیان کرد: از ویژگی‌های پرده آمنیوتیک می‌توان به مواردی از قبیل: غنی بودن از فاکتور‌های رشد و سایتوکین‌هایی که منجر به اپیتلیال سازی می‌شود، خواص ضد میکروبی و ویروسی، کاهش عفونت در موضع زخم، خاصیت ضد التهاب برای ممانعت از تشکیل اسکار به دنبال ترمیم زخم؛ اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان ادامه داد: ماتریکس مناسبی را برای مهاجرت و تکثیر سلول‌ها فراهم می‌کند؛ سبب کاهش درد در محل زخم می‌شود، از ایمنی زایی پایینی برخوردار است، لذا توسط افراد دفع نشده و به سادگی پذیرفته می‌شود، سد حمایتی زیستی (Bio-Barrier) را برای بافت‌ها فراهم می‌کند، فرآوری آن بر اساس دستورالعمل‌های استاندارد‌های بین المللی در شرایط کاملا استریل و در اتاق‌های تمیز انجام می‌شود.


بیشتر بخوانید: معجزه‌ای به نام HLA در پیوند اعضا/ پانسمان‌هایی که مرهم درد‌های عمیق می‌شوند


پرده آمنیوتیک در چه مواردی کاربرد دارد؟

وی درباره کاربرد‌های پرده آمنیوتیک گفت: این پرده کاربرد‌های زیادی از جمله درمان زخم‌های مزمن و حاد، جراحی‌های چشم، جراحی عروق و جراحی عمومی، درمان ستون فقرات، ارتوپدی و پزشکی ورزشی، درمان مشکلات گوش، حلق و بینی و دندانپزشکی، ترمیم ملتحمه، جراحی ناخنک، آسیب‌های اپیتلیومی ترمیم نشده، کالازیس ملتحمه، زخم قرنیه، سوختگی‌های شیمیایی و حرارتی و بازسازی کره چشم دارد.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان با اشاره به محصولات پرده آمنیوتیک ادامه داد: این محصولات شامل آمی‌کر، اکیورژ - سی، اکیورژ- ال و آسلولار است؛ «آمی کر» آمنیون خشک شده‌ای است که بر روی گاز استریل گسترده می‌شود، «آمی کر» به عنوان یک پانسمان بیولوژیک برای درمان زخم‌های پوستی مانند سوختگی ها، زخم‌های مزمن و حاد که روند درمانی مشکلی دارند و پس از اعمال جراحی به منظور پوششی بر روی محل جراحی جهت تسریع در ترمیم استفاده می‌شود.

ضرابی افرود: اکیورژ - سی، آمنیون مرطوبی است که بر روی کاغذ نیتروسلولز استریل گسترده شده است و در فریزر ٧٠- نگهداری می‌شود؛ اکیورژ - سی به عنوان یک پانسمان زیستی به طور عمده در سوختگی‌ها و در جراحی‌های چشم مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ همچنین به عنوان حاملی برای انتقال سلول‌ها در کشت سلول کاربرد دارد.

پانسمانی برای پوشش زخم‌های سوختگی

وی تشریح کرد: اکیورژ- ال، آمنیون خشکی است که در لیوفلیزر قرار گرفته و در هر دمایی قابل نگهداری است؛ آسلولار، آمنیون مرطوب است که لایه سلولی اپیتلیان آن حذف شده و در آخر نمونه بر روی کاغذ نیترو سلولز شده است؛ در کشت سلول به عنوان داربست سلولی و یا به عنوان حامل برای رساندن سلول به موضع و همچنین به عنوان داربست سلولی و یا به عنوان حامل برای رساندن سلول به موضع و همچنین به عنوان پانسمان برای پوشش زخم‌های سوختگی نیز مصرف می‌شود.

رکسانا زواری مسئول پروژه پرده آمنیوتیک در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص پرده آمنیوتیک و کار‌هایی که در این راستا در بانک خون بند ناف پژوهشگاه رویان انجام شده است، اظهار کرد: پرده آمنیوتیک داخلی‌ترین لایه مجاور مایع آمنیوتیک و جنین است، تاریخچه استفاده از این پرده در تحقیقات و درمان به طور ویژه در انواع جراحی‌ها به بیش از صد سال پیش باز می‌گردد.


بیشتر بخوانید: ۱۰ روش رایج برای اینکه جنسیت جنین خود را تشخیص دهید


این مسئول پروژه بیان کرد: امروزه این ماده زیستی که عمدتا در داخل کشور به صورت یک زباله زیستی دفع می‌گردد، جایگاه خود را آن گونه در طب ترمیم تثبیت کرده است که شرکت‌های متعددی در سراسر دنیا اقدام به فرآوری و عرضه انبوه این ماده زیستی می‌کنند.

زواری ادامه داد: امکان دسترسی به محصولات زایمانی به واسطه وجود بانک خون بندناف رویان، گروه تحقیق و توسعه این بانک را بر آن داشت تا به تاسیس بانک پرده آمنیوتیک اقدام کند، پرده آمنیوتیک دارای ویژگی‌های خاصی است، یکی از این ویژگی‌ها شامل فاکتور‌های رشد و سایتوکین‌هایی است که منجر به اپیتلیال سازی می‌شود.

کاهش عفونت در موضع زخم

وی تشریح کرد: یکی دیگر از این ویژگی‌ها خواص ضد میکروبی و ویروسی بوده است که سبب کاهش عفونت در موضع زخم می‌شود؛ پرده آمنیوتیک خاصیت ضد التهابی دارد که مانع تشکیل اسکار به‌دنبال ترمیم جای زخم شده یکی دیگر از ویژگی‌ها این است که ماتریکس مناسبی را برای مهاجرت و تکثیر سلول‌ها فراهم می‌آورد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۰۱ ۲۶ آبان ۱۳۹۷
العظمت للله رب العالمین
ناشناس
۰۰:۲۳ ۲۶ آبان ۱۳۹۷
الله اکبر