به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انتقاد از اوضاع کشور امر جدیدی نیست، اما نه به گونهای که یک مسأله فنی و داخلی را به یک موضوع جنجالی سیاسی برای سوءاستفاده بیگانگان تبدیل کند.
سخنگوی وزارت خارجه روز 23 آبان پیرامون سخنان اخیر دکتر ظریف در مورد حجم پولشویی در ایران اظهار کرد: آنچه از سوی جناب آقای دکتر ظریف در خصوص پولشویی بیان شد و متاسفانه بخشی از آن مورد بهرهبرداریهای سوء و جناحی برخی افراد قرار گرفته است، تنها بیان صادقانه یکی از مشکلات و مسائل کشور است.
بیشتربخوانید:از عصبانیت این روزهای آقای ظریف چیست؟ +فیلم
بهرام قاسمی گفت سخنان وزیر امور خارجه در این باب نه ادعایی جدید است و نه جنبه افشاگری داشته است، بلکه صرفا نگاهی واقعبینانه و آسیبشناسانه به یکی از آفات جانبی این پدیده یعنی استفاده برخی از منابع مالی نامشروع برای فضاسازی و فشار روانی در برابر اقدامات قانونی و تدابیر شفافیتساز دولت است.
اما نکتهای که مورد غفلت سخنگوی وزارت خارجه قرار گرفته، سواستفاده رسانههای بیگانه از سخنان وزیر است، امری که پیش از این نیز چندین بار از سوی دکتر ظریف تکرار شده و هر بار یک دعوای فنی و داخلی را به یک دعوای سیاسی و خارجی تبدیل کرده است. رسانههای بیگانه از این فرصت استفاده کرده و خود را دلسوز مردم و حامی دولت معرفی کردند! نکاتی که آنها از سخنان دکتر ظریف، بیرون کشیده و به مخاطب ارائه کردهاند، نشان میدهد تا چه حد سخنرانی مسئولان نیازمند سخندانی است!
دویچه وله که به فاصله سه روز، سخنانی از ظریف را منعکس کرد که مخاطبان آن با خواندن دو خبر در این فاصله محدود، ناخودآگاه سازمان بسیج و سپاه پاسداران را عامل اصلی پولشویی در کشور خواهد دانست.
مهمترین قسمت از سخنان ظریف برای بغدادپست، ارتباط برخی کانالهای رسانهای با عوامل پولشویی بود. بغدادپست نوشت محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران «عملیات پولشویی در ایران» را تأیید کرده و اضافه کرده که «کانالهای خبریِ قدرتمندی» از عاملان پولشویی پشتیبانی میکنند. بغدادپست مبلغ مورد ادعای ظریف را «هزاران میلیارد تومان» اعلام کرد و در انتها آورده که کاش ظریف هویت این افراد و مؤسسات را نیز فاش میکرد. ظاهراً برخی رسانههای بیگانه برای حمله بعدی آماده میشوند!
پایگاه اینترنتی رادیو زمانه از سخنان وزیر امور خارجه ایران برای حمله به شورای نگهبان و برخی ائمه جمعه استفاده کرد. در خبری که رادیو زمانه منتشر کرده، بخشهایی از سخنان ظریف آورده شده و آن را اشاره تلویحی به شورای نگهبان و ائمه جمعه دانسته است.
پایگاه اینترنتی رادیو فردا از سخنان دکتر ظریف برای تأکید بر حاکمیت دوگانه در ایران بهره برد و به گونهای روایت کرد که گویی دولت دکتر حسن روحانی در مقابل یک دولت بزرگتر قرار دارد و هیچ کاری از دستش برنمیآید.
رسانه دولتی بیبیسی فارسی خبر سخنان دکتر ظریف را با این ایده منعکس کرد که تمام دعواهای سیاسی در داخل ایران، مخصوصاً از جانب کسانی که منتقد دولت هستند، در اصل بر سر پول است و باقی قضایا بهانه است. در واقع تیتر اصلی خبر از این قرار است:«مردم ایران! فریب منتقدان دولت را نخورید. آنها فقط به دنبال پول هستند».
با اینکه وزیر امور خارجه در سخنانش تأکید کرد نهاد خاصی را متهم نمیکند، اما بیبی سی فارسی بدون اشاره به این جملات، بلافاصله فهرستی از منتقدان دولت را برای مخاطب خود ردیف کرد تا بداند فریب چه کسانی را نباید بخورد!
جمعبندی
دکتر ظریف در سخنان خود مدعی شدهاند ممکن است کدهایی در مورد عملیات پولشویی در ایران در اختیار داشته باشند. بدیهی است این دادهها و اسناد باید از مجاری خود در نهادهای نظارتی و قوه قضائیه پیگیری شود و کسی حق ندارد جایی که منافع مردم و مصالح کشور در میان است با فساد در هر نهادی که وجود داشته باشد، مدارا کند، زیرا نتیجه تلخ آن تمایل برخی گروههای سیاسی به استمداد از قدرتهای خارجی و بازشدن پای آنها به دعواهای داخلی است.
وقتی مقابله با عوامل فساد یک ضرورت است، طبیعتاً انتقاد از عاملان پولشویی نیز حق هر شهروندی است. با این حال سخنگفتن از این موضوع با یک رسانه و متهمکردن تلویحی نهادها و اشاره مستقیم به وجود باند رسانهای از سوی یک مقام رسمی ایرانی و آنهم وزیر امور خارجه، نیازمند دقت، تفکر پیش از سخن و دوری از شائبه سیاسیکاری است.
منبع: مشرق
انتهای پیام/