وی با بیان اینکه برای تبدیل بارشها به برف دمای هوا به حداقل ۵ درجه بالای صفر باید برسد، افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی امکان بارش برف در مناطق جلگهای، دشت و سواحل مازندران تا دو هفته آینده دور از انتظار است.
بسطامی، پدیده قالب جوی دو هفته آینده در مازندران را بارشهای پراکنده در دشت و بارش خفیف برف در ارتفاعات و مناطق کوهستانی اعلام کرد و گفت: انتظار میرود بارشهای باران در ماههای آبان و آذر، در حد نرمال و بیش از آن باشد.
رییس گروه پیش بینی و پیش آگاهی جوی مازندران افزود: در پیشبینی فصلی امکان افت و خیزهای دمایی و بارشی وجود دارد به همین دلیل هرگونه تغییر در شرائط آب و هوایی استان از طریق مراجع رسمی اطلاع رسانی میشود.
وی گفت: باغداران به شایعات بارش برف در استان توجه نکنند چرا که تا دو هفته آینده شرائط آب و هوایی در مازندران مناسب بدون بارش برف یا بارشهای سیلابی است.
بسطامی افزود: از ابتدای مهرماه امسال تا ۲۰ آبان ماه به طور متوسط حدود ۱۸۶ میلیمتر باران در مازندران بارید که در مقایسه با دوره بلند مدت، ۴۵ درصد و در مقایسه با سال زراعی پارسال ۲۵ درصد نیز بیشتر بود.
رییس گروه پیش بینی و پیش آگاهی جوی مازندران پراکنش مکانی بارانها را مناسب برای افزایش ذخیره آب در پشت سدها ندانست و گفت: بیشترین میزان بارشها در غرب مازندران ثبت شد که به دلیل نبود سد مخزنی و نزدیکی شهرها به سواحل، آب باران مستقیم به دریا رفت.
وی افزود: بارشها در شرق مازندران و ارتفاعات این مناطق محدود بود و به دلیل رگباری بودن تبدیل به روان آب شدند.
انتهای پیام/ م