سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‎وگوی ویژه خبری مطرح شد؛

هر کسی که مسئولیت می‌پذیرد باید پاسخگو باشد/ باید همه چیز را به مردم بگوییم

برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب با موضوع چالش ها و اولویت های حوزه صنعت و تجارت پخش شد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چالش ها و اولویت های حوزه صنعت و تجارت موضوع گفت‌وگوی ویژه خبری دوشنبه 21 آبان ماه بود که با حضور رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.

رضا رحمانی وزیر صمت در ابتدای برنامه درباره اینکه برخی از کارمندان وزارت که مشمول قانون بازنشستگی شده اند، بیان کرد: خوشبختانه حوزه صنعت، حوزه نیروسازی است و ما از منابع نیروی انسانی زیادی برخورداریم و در مورد جایگزینی نیروهایی که مشمول قانون بازنشستگی شده اند، مشکلی نداریم.

وزیر صمت با اشاره به اظهار رئیس جمهور مبنی بر ساعت کار هر وزیر که نباید کمتر از ۱۴ ساعت باشد، گفت: هر وزیر باید بالای ۱۶ ساعت کار کند تا بتواند به تمام وظایف خود برسد و اگر غیر از این باشد کارساز نیست.

رضا رحمانی در خصوص مشکلات و مسائل حال حاضر در حوزه خودروسازی اظهار کرد: در مورد مسائلی که صنعت خودروسازی با آن رو به رو است باید گفت که هرکسی که مسئولیت می پذیرد باید پاسخگو باشد. باید همه چیز را به مردم بگوییم، اینکه به مردم بگوییم در واقع به روان شدن کار خودمان کمک کرده ایم. ما برای خدمتگزاری به مردم به دنبال ساعت نیستیم و بدون منت تلاش می کنیم.

وی با بیان اینکه خودرو یک صنعت مادر در جهان است، تصریح کرد: صنعت خودروسازی و قطعه سازی از جهات مختلف مورد بررسی قرار می گیرد. این صنعت در کشور ما سابقه ۵۰ ساله دارد. ظرفیت اشتغال در این صنعت به ۵۰۰ هزار نفر در کشور می رسد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: مردم سوال و ابهام زیادی درباره عملکرد خودروسازی در گذشته دارند، بنابراین یکی از جلسات مجلس به طور مداوم در خصوص خودرو است. در جلسه ای که اخیرا برگزار شد از مدیرعامل های شرکت های ایران خودرو و سایپا خواسته شد تا به وزارت صمت آمده و درباره وضعیت فعلی و مسائل این حوزه به صورت شفاهی و کتبی توضیح دهند.

وی تاکید کرد: ما نباید شرایطی را ایجاد کنیم تا مانع صادرات شویم و این مربوط به تمام صنایع می شود.

رحمانی در خصوص زمان اعلام قیمت گذاری ها بیان کرد: قیمت گذاری ها دو ماه قبل توسط وزیر وقت انجام شد، اما هنوز در اجرا، تمهیدات و بررسی های بیشتری را می طلبد. ما می دانیم که مواد مصرفی گران شده است، اما نمی توانیم به سادگی به عدد مشخصی برسیم، باید در این مورد مجموعه را در نظر گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی در خصوص سرمایه در گردش تولید کننده اندیشیده شده، اظهار کرد: حفظ زنجیره تولید و اشتغال از الویت های من است. اینکه صادرات ما توجیه شده باید به پر شدن ظرفیت های خالی منجر شده و ظرفیت های جدیدی ایجاد شود که این امر مستلزم برنامه است. درباره حفظ وضعیت موجود باید چند نکته از جمله تامین سرمایه، حفظ سرمایه در گردش و تامین ارز و مواد اولیه مورد توجه قرار گیرد.

وزیر صنعت افزود: آنچه ما به عنوان متولی امر تولید درخواست کردیم این بود که نظام بانکی باید سقف تسهیلاتی را که در اختیار ما قرار می دهد، افزایش دهد.

رحمانی ادامه داد: ما در طرح رونق تولید ۳۰ هزار میلیار تومان به صورت ابلاغ شده داریم که متاسفانه تاکنون همه آن جذب نشده است که باید موانع سنجیده شود و بانکهای سراسر کشور و ستادهای تسهیل به ریاست استانداران همه باید همت کنند. در بسته ای که دولت ارائه کرده برخی موارد مانند بدهی ها باید چشم پوشی شود.

وی درباره نظام تولید گفت: سازمان حمایت یکی از کارهای میدانی نادر وزارت صمت است. باید در حوزه نرم افزاری هم سامانه هایی راه اندازی شود که در حال حاضر سامانه انبار به راه افتاده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: سیستم مکانیزه فروش که چند سالی است در دنیا به کار گرفته شده، جزو برنامه های ما بوده که در برخی از رشته ها جاری شده، از جمله اقداماتی که می توان برای جلوگیری از افزایش قیمت انجام داد، این موضوع است.

رحمانی با اشاره به اینکه سامانه جامع انبارها را راه اندازی کرده ایم و تا به امروز بیش از ۵۳۰ هزار مورد انبار در این سامانه ثبت شده، گفت: در سال ۹۶ بیش از سه میلیون و 600 هزار بازرسی داشتیم ،۲۳۰ هزار مورد تشکیل پرونده صورت گرفته، همچنین در ۷ ماهه اول سال جاری دو میلیون و ۲۱ هزار و ۹۶۸ مورد در کل کشور بازرسی داشتیم.

وی با بیان اینکه اطلاعات ما نسبتا دقیق است و این مسئله در کنار سامانه ها به ما کمک خواهد کرد تا جلوی بسیاری از موارد گرفته شود خاطرنشان کرد: صادرات به عنوان پیشران و موتور توسعه اقتصاد کشور است، ما در برخی از کالاها کماکان مزیت داریم و باید موانع پیش روی صادرات را از میان برداریم، زیرا که صادرکنندگان و بخش خصوصی توانمند هستند، لذا باید به آنها باور داشته باشیم، در طی دو هفته گذشته شورای گفت‌وگو را تشکیل دادیم و بخش خصوصی نیز از این مسئله رضایت داشت، لذا حضور بنده در این شورا به صورت فعال و موثر خواهد بود.

رحمانی با اشاره به تشکیل دو کار گروه تأمین مواد زنجیره تولید و تنظیم بازار ادامه داد: هر دو کارگروه فعال شده اند و نیازهایمان را در خصوص ارز گروه بندی کرده ایم، بطوریکه در رابطه با گروه مرتبط با کالاهای اساسی هیچ مشکلی وجود ندارد، پس تأمین مواد اولیه جزو اولویت هایمان است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اهمیت تامین زنجیره تولید گفت : مردم تعجب می کنند از اینکه چطور تولید پتروشیمی ها بسیار بیشتر از مصرف آنها است، تولید داخل حداقل دو برابر مصرف بوده و این در حالی است که در یک جاهایی در گِریدهای خاص مشکل داریم، لذا در شش ماهه اول سال جاری درخواست محصولات پتروشیمی در سامانه ما ۳۳۰ درصد افزایش داشت.

وی با تاکید بر ضرورت حمایت از تولید داخل اظهار کرد: اگر کسی بخواهد سوء استفاده کند با آن برخورد می کنیم، لذا واحدهایی که اقدام به تولید نمی کنند در سامانه ای بارگزاری می شود و با این دسته از واحدها برخورد صورت می گیرد.

رحمانی در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به اینکه باید سامانه های اطلاعاتی تکمیل و با هم لينک شوند افزود: اگر اعداد و ارقام سامانه بهین‌یاب غیر واقعی باشد برایمان قابل پذیرش نیست، اینکه در سیستمی اطلاعات ناقص باشد برایمان قابل قبول نیست، ما برخی از بخش ها را تقویت خواهیم کرد تا مشکلات برطرف شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به طرح شناسایی ظرفیت های تولید ملی عنوان کرد: این طرح در عرض ۶، ۷ ماه گذشته کار بزرگی محسوب می‌شود که انجام شد، اين طرح از سوی معاونت برنامه‌ریزی با سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی شروع و با همت همکاران ما در سراسر کشور انجام شد و به صورت میدانی اقدام کردیم به طوری که حتی همه واحدها از نظر مکانی جی پی اس دارند، پس اطلاعات ما دقیق است.

رحمانی با اشاره به اینکه طی دو هفته گذشته ۷ ،۸ جلسه پیرامون صادرات داشتیم به طوری که در ۷ ماهه سال جاری صادرات با ۱۳ درصد رشد مواجه شد افزود: این مسئله نباید با تنظیم بازار داخلی تضاد پیدا کند، لذا ما تسهیلات خوبی را پیشنهاد دادیم که در اسرع وقت به اطلاع خواهیم رساند، باید به صادرکنندگان و بخش خصوصی توانمند اعتماد کنیم، ما با ۱۵ کشور همسایه هستیم و باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه از صدور بخشنامه های پی درپی جلوگیری خواهد شد مگر در مواردی که نیاز باشد ادامه داد: باید مصالح ملی در نظر گرفته شود و از سوی دیگر نباید مانع کار صادرکنندگان باشيم، لذا ما هرجا که می خواهیم تصمیم بگیریم قبل از آن با فعالان بخش مربوطه نیز گفت و گو خواهیم کرد و نظرات آنها را دریافت می‌کنیم .

انتهای پیام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.