به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛ سید علی حسینی عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران با بیان اینکه ۹۹ درصد زعفران ایران به صورت خام ارسال میشود گفت:علاوه بر دغدغه ارزان نبودن قیمت زعفران باید صنعت و مدیریت تولید نیز مدنظر باشد چراکه بیش از 20 استان کشور درگیر تولید زعفران هستند و به زودی با تولید انبوه زعفران روبه رو خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در این راستا باید هر چه سریعتر به فکر بازارهای جدید و بازار سازی باشیم افزود: باید صنعت تبدیلی زعفران را رشد دهیم چراکه شاید روزی رقبای ما بازارها را از ما گرفتند و آن زمان ما با تولید انبوه زعفران روبرو میشویم که بازاری برای فروش ندارد.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران بیان کرد: باید صنعت تبدیلی زعفران و فرآوردههای جانبی زعفران را مدنظر قرار دهیم و به آن توجه کنیم چون حدود 99 درصد زعفران ایران به صورت خام ارسال میشود و شاید یک درصد در صنایع تبدیلی استفاده میشود.
حسینی گفت: یکی از دغدغهها این است که تا چه زمان میتوانیم خام فروشی را ادامه دهیم پس باید به سمت صنعت تبدیلی برویم تا ارزش افزوده واقعی آن را به کشور برگردانیم.
وی خاطرنشان کرد: شرکتها و کارخانههایی که در بحث زعفران به وجود آمدهاند صرفاً برای بستهبندی و صادرات زعفران نیستند و آزمایشگاههای مدرنی دارند و آنها به دنبال صنعت زعفران هستند پس باید حمایت شوند.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران یادآور شد: در دنیا محصولی داریم که اولویت کشور ما و یک مزیت برای کشور است اما متأسفانه از این مزیت آنطور که شایسته است استفاده نمیکنیم.
حسینی با تأکید به اینکه باید از مزیت زعفران نهایت استفاده را ببریم اظهار داشت: این مزیت را باید به نفع کشور طوری بهرهبرداری کنیم که سود آن به جیب کشاورزان و تولیدکنندگان برود.
وی افزود: صرفاً گران کردن و گران فروختن زعفران دردی را دوا نمیکند بلکه گران کردن زعفران انگیزه رقبا را بیشتر میکند بنابراین باید در دنیا به اصل رقابت توجه کنیم.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران گفت: باید توجه داشته باشیم که اگر فقط صرفا به این امر نگاه کنیم که زعفران باید گرانتر فروخته شود رقبای ما رشد کرده و وارد عرصه میشوند و زمینه برای رقابت سختتر میشود.
حسینی تصریح کرد: به جای این امر باید به صنعت زعفران، صنایع تبدیلی و فرآوردههای جانبی آن توجه کنیم همچنین تولیدکننده باید در هر مترمربع زمین خود یک گرم زعفران تولید کند و اگر تولیدکنندگان 400 میلیگرم زعفران تولید میکنند نشان دهنده ضعف آموزشی ما است.
وی بیان کرد: در این راستا باید مزارع را مدیریت کرده و به تولیدکننده رسیدگی کنیم و او را طوری آموزش دهیم که قادر باشد در هر مترمربع زمین خود یک گرم زعفران تولید کند.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران یادآور شد: صادرکنندگان زعفران ثبات قانون میخواهند چون وقتی صادر کننده با خریدار در یک جای دنیا قراردادی منعقد میکند توقع دارد این امر یک سال ثبات داشته باشد و زمانی که قوانین مرتب تغییر میکند طبیعتاً بازار رقابت را از ما میگیرد و بازار فروش ما با ضعف مواجه میشود.
منبع :تسنیم
انتهای پیام/ک