به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، سردار محمد شرفی رئیس پلیس پیشگیری ناجا در حاشیه سفر به کردستان با اشاره به اینکه در سال جاری 5 هزار پلیس به لباس پلیس دوربیندار مجهز میشوند، گفت: تاکنون یک هزار مورد آن تأمین شده است که در شهرهای تهران، آذربایجان غربی، اصفهان، خراسان رضوی و فرودگاه امام فعال هستند.
وی افزود: پس از ارزیابیهایی که بر اساس آمارها و عملکردها صورت گرفت، چند اولویت به نیروی انتظامی استان ابلاغ شد.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا نخستین اقدام را ارتفاء توان عملیاتی و دفاعی ردههای نیروی انتظامی دانست و گفت: اساساً با بهینهسازی توان تحرک واحدهای انتظامی اعم از کلانتری، واحدهای ایست بازرسی و کیفی بخشی به منابع انسانی از طریق آموزش مهارتهای جامع حرفهای در کنار به کار گیری تجهیزات و تکنولوژی جدید و مدرن صورت میگیرد.
وی ابراز خرسندی کرد: خوشبختانه استان کردستان در طی یکسال گذشته از نظر کیفی و توان دفاعی و قدرت عملیاتی را پیدا کرده است و به همین خاطر در طول مدت ذکر شده مورد امنیتی در استان نداشتهایم.
شرفی تصریح کرد: از نیروی انتظامی، متولیان امر و تمام کسانی که در تحقق این مهم تلاش کردند نهایت قدردانی را داریم.
وی با تأکید بر اینکه همراهی مردم نقطه مثبت دستیابی به این شاخص کیفی بود، ادامه داد: بر این اساس یکی از بحثهای مطرح در استان بحث توسعه کمی و کیفی شاخصهای ارائه خدمات انتظامی به مردم است.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا با اعلام اینکه بهینهسازی شاخصههای حقوق شهروندی و ارتقاء حقوق متهمین از دیگر برنامههای در دست اقدام نیروی انتظامی است، تاکید کرد: برنامهریزیهای لازم در این خصوص لحاظ شده که در قالب آن پیشبینی میشود، امسال تمام تحت نظرگاههای در اختیار پلیس سراسر کشور تحت پوشش نظارت تصویری برده شود.
وی با ابراز خرسندی از تحقق این هدف در سال جاری، اظهار داشت: پس از اجرایی شده این طرح هیچ نقطه تحت نظرگاهی باقی نمانده است که بدون پوشش دوربین مدار بسته باشد.
شرفی یکی از قابلیت دوربینهای مستقر شده را امکان رصد و نظارت روتین و آنلاین فرماندهان بر عملکرد و رفتار همکاران دانست و افزود: این امر بدان خاطر است که حقوق متهمین در هیچ جا ضایع نشود.
وی دیگر موضوع مورد تأکید را مقوله شاخصهای حقوق شهروندی دانست و توضیح داد: بر اساس آیین دادرسی کیفری تکالیفی نسبت به شهروندان به پلیس ابلاغ و به همکاران اعلام شده بود که بر اساس آن در هر زمینه از عملیات متضمن حقوق شهروندی در بحث کیفری باشند.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه بر اساس انبار داده اطلاعات سامانه 197 قریب 87 درصد مردم که وارد کلانتریها شدهاند از رفتار پرسنل رضایت داشتند، گفت: بر اساس همین آمار 84 درصد مردم از عملکرد کارکنان انتظامی اظهار رضایت کردند.
وی با تأکید بر اینکه هرچند این ارقام رضایت بخش است، اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم و انتظار میرود عملکردها به گونهای باشد که حتی یک مورد گلهمندی از طرف مردم نداشته باشیم.
شرفی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه اولویت بعدی نیروی انتظامی، تحکیم مبانی پیشگیری از وقوع جرم است، بیان کرد: در این زمینه شاخصهایی برای استانها پیشبینی و اعلام شده که در این شاخصها و جلوهها، بحث توسعه توان عملیانی مؤسسات حفاظتی مدنظر بود.
وی با اشاره به اینکه 100 هزار نفر در سطح کشور در قالب مؤسساتی به عنوان همیار پلیس یا نگهبان محله آموزش دیدند که بخشی از مأموریت پلیس که غیرضروری پلیس را محلات، مجتمعها و مراکز تجاری عهدهدار شدند.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا با تأکید بر اینکه در مقوله پیشگیری سهمی برای احاد جامعه در نظر گرفته میشود، ادامه داد: 60 درصد این بخش به صورت سهل و سلبی با روشهای ایجابی صورت میگیرد.
شرفی با اعلام اینکه «پلیس افتخاری» حلقه بعدی این پروسه است، گفت: بخشی از مردم در این طرح مشارکت داشته و در قالب پلیس افتخاری است که توسط نگهبانان محلات، بسیج و خود تشکلهای مردمی شکل گرفته که پس از آموزش و سازماندهی، به یاری نیروی انتظامی میآیند.
وی در ادامه ساختار اجتماعی استان کردستان را ساختاری متکی بر سران و عشیرهای توصیف کرد و گفت: این ویژگی در بحث حل و فصل مناقشات فردی و طایفهای بسیار کمکرسان است.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا در خصوص راهاندازی واحدهای سیار پلیس، گفت: در برنامه ششم توسعه هزار واحد سیار پلیس پیشبینی و لحاظ شده بود، اما متأسفانه در تخصیص منابع دچار مشکل شدهایم.
وی با اشاره به اینکه خودروها و طراحیهای لازم صورت گرفته، تصریح کرد: به همین خاطر پیشبینی میشود تا پایان سال 100 واحد سیار پلیس در سطح کشور راهاندازی شود.
شرفی با اعلام اینکه راهاندازی کلانتریهای مجازی نیز ایدهایست که متناسب با شرایط فعلی مطرح شده است، اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش بزرگی از فعالیتهای کلانتریها مربوط به ارائه خدمات انتظامی به مردم است، میتوان بخشی از این خدمات را به صورت مجازی به مردم ارائه داد.
وی تاکید کرد: تلاش خواهد شد بسیاری از خدمات مجازی را در اختیار مردم قرارداد و با استفاده از این ظرفیت امکان تسریع و کاهش هزینه در خدماترسانی انتظامی و تأمین امنیت جامعه گام برداشت.
انتهای پیام/س