وزیر کشور همچنین اعلام کرده بود که برای جایگزینی 14 استاندار بازنشسته، گزینه هایی را آماده داریم و آنها را به دولت معرفی خواهیم کرد اما اگر این روند طولانی شود، برای استانها سرپرست منصوب میکنیم.
پیش از این هم سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت گفته بود که 14 استاندار، 11 معاون استاندار، 5 فرماندار، 12 نفر از مدیران ستاد وزارت کشور و 12 نفر از ستاد 31 استانداری کشور، بازنشسته هستند که باید سمت خود را ترک کنند.
وزارت کشور از جمله نخستین وزارتخانههایی بود که قانون منع بکارگیری بازنشستگان را اجرا کرد؛ طی هفته اول مهرماه بود که مهدی جمالینژاد با حکم وزیر کشور، جایگزین هوشنگ خنداندل در معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور شد، او متولد 1348 و فارغ التحصیل دکترای برنامه ریزی شهری از دانشگاه اصفهان است و شهرداری یزد، شهرداری اصفهان و معاون عمرانی استاندار اصفهان را در کارنامه خود دارد.
براین اساس، تکلیف استانداران پیشنهادی برای استانهای استانداران آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، تهران، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قم، همدان و یزد به زودی در جلسه هیات دولت بررسی میشوند تا با رای دولت، جایگزین استانداران بازنشسته شوند. در این گزارش به بررسی سوابق گزینههای احتمالی که برای این 14 استان مطرح شده اند، میپردازیم که در ادامه میخوانید:
کلانتری، عسگری و درویشی؛ گزینههای احتمالی استانداری ایلام
براساس شنیدهها مدیرکل فعلی امنیتی وزارت کشور، حسین کلانتری متولد سال 1342 در شهرستان "درهشهر" و دارای مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی از دانشگاه تهران و دانشجوی دکترای دانشگاه آزاد ایلام که قریب به بیست سال در کسوت فرماندار شهرستانهای مهران، شیروان چرداول و دهلران، معاونت فرمانداری مهران و ریاست نهضت سوادآموزی شهرستان درهشهر مدیریت کرده و از نیروهایی است که از 22سالگی دارای مسئولیت سیاسی بوده و از گزینههای مطرح در محافل سیاسی استان ایلام است.
"کلانتری" علاوه بر سوابق مدیریتی، مدرس دروس روانشناسی سیاسی، روانشناسی مدیریت، روانشناسی کار در دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و جزء نخستین گروه مربیان و مدرسان قرآن کریم در استان و مؤسس خانه قرآن در شهرستان درهشهر است، وی عضو انجمن روانشناسی ایران و نماینده کارگروه پژوهش فناوری و تحول اداری استان ایلام در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری کشور و کارشناس اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی در استان ایلام بوده است.
مسئولیت انجمن اسلامی دانشجویان از جمله فعالیتهای سیاسی گزینه مطرح برای استانداری ایلام است که در دوران تحصیل در دانشگاه بوده و از نیروهای بسیجی و رزمندگان دوران دفاع مقدس محسوب میشود، کلانتری در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مسئولیت ستاد انتخاباتی جبهه مردمی حماسهسازان ایران اسلامی «حامیان حسن روحانی» را در استان ایلام بهعهده داشت و هماکنون مدیرکل امنیتی وزارت کشور است.
از حشمتالله عسگری معاون فعلی معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری سمنان، هم به عنوان دیگر گزینه استانداری ایلام نام برده میشود، او فارغالتحصیل دکترای اقتصاد از دانشگاه علامه بوده و دارای تألیفات و مقالات مختلف و سوابق اجرایی در مسئولیتهای مختلفی است. کارشناس مسئول دفتر مطالعات اقتصادی وزارت بازرگانی، کارشناس اقتصادی شرکت لولهسازی اهواز، کارشناس مسئول وزارت مسکن و شهرسازی، مدیر گروه اقتصاد دانشگاه ایلام، مشاور اقتصادی استانداری ایلام، عضو هسته مطالعات و پژوهشهای بازرگانی و معاون برنامهریزی استاندار ایلام و معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار ایلام و معاون فعلی معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری سمنان از جمله سوابق اجرایی حشمتالله عسگری است.
همچنین ایوب درویشی معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری ایلام سومین گزینهای است که از او به عنوان استاندار احتمالی ایلام نام برده میشود او در سابقه اجراییاش فرمانداری نیکشهر استان سیستان و بلوچستان، فرمانداری خمینیشهر اصفهان، مدیرکل امور اجتماعی اصفهان، مدیرکل بازرسی استانداری اصفهان و مدیر دفتر فنی استانداری اصفهان و فرمانداری چابهار را در کارنامه دارد و هماکنون معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری ایلام است.
شجاعی گزینه احتمالی استانداری اصفهان
براساس شنیدهها، محمدعلی شجاعی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان از گزینههای مطرح برای تصدی پست استانداری اصفهان است، شجاعی که پیش از این سابقه ریاست فدراسیون تیراندازی با کمان را نیز در کارنامه داشته، همراه با مهرعلیزاده استاندار فعلی به اصفهان آمد و گفته میشود از گزینههایی است که برای استانداری اصفهان مورد حمایت مهرعلیزاده است، شجاعی مدتی است در بسیاری از جلسات و دیدارها بهعنوان نماینده استاندار حضور دارد و این امر شائبه مطرح بودن وی بهعنوان گزینه استانداری را بیش از پیش تقویت کرده است.
هاشمی، بهرامی، سامانی و فرهادی گزینه های احتمالی استانداری خراسان شمالی
سید محمدرضا هاشمی یکی از گزینههای اصلی است که نامش برای استانداری خراسان شمالی مطرح است، او هماکنون معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم برعهده داشته و سابقه فرمانداری و بخشداری در شهرهای مختلف استان خراسان شمالی را در کارنامه دارد.
سعادت بهرامی گزینه احتمالی دیگری است که از هم برای استانداری خراسان شمالی از او نام برده میشود، او از مدیران استان اصفهان است که بالاترین سمت مدیریتیاش، مدیرعاملی شرکت شهرکهای صنعتی اصفهان بوده است، تنها سابقه وی در مجموعه وزارت کشور نیز مدیریت سازمان همیاری شهرداریهای اصفهان است.
همچنین طبق شنیده ها سید سلمان سامانی نیز یکی دیگر از گزینههای استانداری خراسان شمالی است، او در حال حاضر به عنوان سخنگوی وزارت کشور و قائم مقام وزیر کشور در امور مجلس و هماهنگی استانهاست و پیش از این هم رئیس شورای شهر شهرستان فاروج بوده است. سامانی دارای مدرک دکترای دندان پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد٬ کارشناسی ارشد حقوق، گرایش حقوق عمومی از دانشگاه شهید بهشتی و دانشجوی دکترای حقوق، گرایش حقوق عمومی در دانشگاه تهران است.
گزینه چهارمی که از او به عنوان استاندار خراسان شمالی یاد میشود، عیسی فرهادی است، او فرماندار کنونی تهران است، کارشناسان بسیاری فرهادی را جایگزینی خباز میدانند. وی اهل استان چهارمحال و بختیاری بوده است و سابقه معاونت سیاسی استانداری خراسان جنوبی٬ سرپرستی استانداری خراسان جنوبی و البرز را در کارنامهاش دارد.
صادقی و رزمحسینی گزینه های احتمالی استانداری خراسان رضوی
سید محسن صادقی و علیرضا رزم حسینی دو گزینه مطرح برای استانداری خراسان رضوی هستند که در کارنامه صادقی معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسانرضوی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، مدیرکل اطلاعات استان یزد، معاون سیاسی و امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان، مدیرکل امنیتی وزارت کشور و مشاور رئیس سازمان حمایت از سرمایهگذاری وزارت اقتصادی و دارایی دیده میشود.
استانداری کرمان از جمله سوابق اجرایی علیرضا رزم حسینی است، همچنین وی مدیرعامل مجتمع صنعتی و شرکت ماشین آلات راهسازی بوده است، رزم حسینی عضو هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری و توسعه استان کرمان، مشاور بازرگانی بنیاد مستضعفان، رئیس انجمن تولید کنندگان و واردکنندگان ماشین آلات ساختمانی و معدنی کشور را در کارنامه اجرایی خود داراست. او قائم مقام لشکر ثارالله، جانشین عملیات قرارگاه خاتم الانبیاء(ص)، ریاست ستاد فرماندهی سپاه هشتم صاحبالزمان (عج)، بنیانگذار بنیاد حفظ آثار و نشر دفاع مقدس در ایران و کرمان و شرکت در عملیاتهای مختلف دفاع مقدس (رمضان، بدر، خیبر) را برعهده داشته است.
علوی مقدم و حسینی گزینههای احتمالی استان خراسان جنوبی
در کارنامه علویمقدم، مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی، شهرداری بجنورد، مدیرکل دفتر مناطق محروم استان خراسان بزرگ، مدیرکل دفتر فنی استانداری خراسان شمالی، مدیرکل دفتر پیگیریهای ویژه استاندار خراسان و مدیرعاملی شهر جدید گلبهار و دبیر کارگروه سفرهای خارجی اعضای شوراهای استان خراسان رضوی و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی دیده میشود.
محمد حسینی گزینه دیگری است که از او برای استانداری خراسان جنوبی یاد میشود، معاون سیاسی، امنیتی و انتظامی استانداری خراسان جنوبی از جمله سوابق اجرایی محمد حسینی است. همچنین وی مدتی سرپرستی معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان جنوبی را برعهده داشت، حسینی فرمانداری بیرجند، طبس و مدیرعاملی سازمان همیاری شهرداریهای استان خراسان جنوبی را نیز در کارنامه اجرایی خود دارد.
حکیمی پور، منادیسپیدان، موسوی و قیداری گزینه های احتمالی استانداری زنجان
احمد حکیمیپور متولد زنجان و سیاستمدار اصلاح طلب است، او در کارنامه کاری خود مسئولیتهای همچون عضو و رئیس فراکسیون اصلاح طلبان شورای شهر تهران، عضو شورای مرکزی مجمع نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی، نمایندگی زنجان در دورهٔ چهارم مجلس شورای اسلامی، عضویت دورهٔ اول و چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران و دبیرکلی حزب اراده ملت را در کانامه کاری خود دارد.
علیرضا منادیسپیدان گزینه احتمالی دیگر استانداری زنجان است او در کارنامه کاری خودسابقه نمایندگی مجلس در دوره هشتم را داشته است، همچنین وی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکترای مدیریت تولید و عملیات از دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی، نایب رئیس اول در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هشتم، عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه مجلس هشتم از جمله سوابق منادی سپیدان است.
یکی دیگر از افرادی که نامش برای استانداری زنجان مطرح شده، سیدافضل موسوی است، او نمایندگی حوزه انتخابیه زنجان و طارم در دورهٔ ششم مجلس شورای اسلامی، مشاور وزیر کشور، شهردار منطقه 2 تهران را در کارنامه کاری خود دارد.
سعدالله نصیری قیداری گزینه احتمالی استانداری زنجان است، وی سرپرست و دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، نماینده وزیر علوم در هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، معاون سابق حقوقی و پارلمانی وزارت علوم، نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره هشتم و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی را در کارنامه کاری خود دارد.
اسماعیلی و حسینی گزینه های احتمالی استانداری سیستان و بلوچستان
در کارنامه علی اسماعیلی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی، مدیرکل و مشاور حقوقی استاندار استان سیستان و بلوچستان، دبیرستاد مبارزه باموادمخدر استان سیستان وبلوچستان، ، معاون مدیرکل حقوقی وزارت کشور، سرپرست دفتر هیئت رسیدگی به تخلفات اداری وزارت کشور، معاون حقوقی مرکز بازرسی وامور حقوقی وزارت کشور(مدیرکل حقوقی)، نماینده وزارت کشور در کمیته حقوقی تدوین برنامه ششم توسعه، نماینده وزارت کشور در تدوین آیین نامه های قانون نظام صنفی و نماینده وزارت کشور درکمیسیون های مختلف دولت و مجلس دیده میشود.
سیدجواد حسینی نیز گزینهای جدی برای استانداری سیستان و بلوچستان است، او سوابقی مانند حضور در آموزش و پرورش خراسان رضوی، فرمانداری مشهد و معاونت سیاسی و امنیتی استانداری خراسانرضوی را در کارنامه خود دارد، حسینی نیز چهرهای ملی در میان سایر گزینهها محسوب میشود و ممکن است در نهایت حکم کلیدداری استانداری سیستان و بلوچستان به نام او بخورد.
همتی، سامانی، خادمی گزینه های احتمالی استانداری فارس
فریدون همتی از گزینه های مطرح برای استانداری فارس است، او در حاضر استاندار هرمزگان است و پیش از آن استاندار قزوین در دولت یازدهم بوده و مشاور ارشد عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور است، همتی در سال 94 به مدت چهار ماه سرپرست استانداری قم بوده و او همچنین نماینده حوزه انتخابیه ایلام، ایوان، شیروان، چرداول و مهران در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی بوده است.
همچنین سید سلمان سامانی در حالی نامش برای استانداری افارس مطرح شده که یکی از گزینه های احتمالی استانداری خراسان شمالی هم هست.
خیرالله خادمی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور است از او هم به عنوان گزینه احتمالی استانداری فارس نام برده میشود، خادمی معاون امور عمرانی استانداری استان خوزستان، قائممقام شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور، معاون ساخت و توسعه شبکه راههای کشور را در کارنامه کاری خود دارد.
فدایی گزینه احتمالی استانداری کرمان
چند ماهی است که استانداری کرمان با سرپرست اداره میشود، طبق گفته وزیر کشور قرار بود تا استاندار این استان هم با استانداران جدید به دولت معرفی شود، ظاهرا قرار است محمد جواد فدایی که اکنون سرپرستی استانداری کرمان را بر عهده دارد به عنوان گزینه اصلی این استانداری به دولت معرفی شود.
حسینزادگان، هاشمی و ناجی گزینههای احتمالی استانداری مازنداران
احمد حسینزادگان متولد ساری است، او کارشناسی ارشد در رشته علوم سیاسی گرایش مسائل ایران از دانشگاه تهران و کارشناسی علوم سیاسی از دانشگاه تهران است؛ نماینده استاندار در شورای هیئت هفت نفره استان مازندران، عضو شورای راه اندازی بورس منطقه ای مازندران، فرماندار نوشهر، عضو هیئت رئیسه فدراسیون اتومبیل رانی جمهوری اسلامی ایران، معاونت اداره کل بهزیستی مازندارن، رئیس هیئت ورزش های رزمی استان مازندران، از جمله سوابق اجرایی اوست.
سید منافهاشمی گزینه احتمالی استانداری مازندران است او در دوران مدیریت محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران مسئولیتهایی مانند معاونت برنامهریزی و توسعهٔ شهری، قائم مقام معاونت خدمات شهری، مدیرکل تشخیص و وصول درآمد را بر عهده داشته است و با روی کار آمدن حسن روحانی به معاونت وزارت ورزش و جوانان منصوب و پس از استعفای محمود گودرزی، سرپرست وزارت ورزش و جوانان شد.
سعید ناجی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان نیز از دیگر افرادی است که این روزها نامش به عنوان گزینه اصلی استاندرای مازندران مطرح است، وی فرماندار شهریار، فرماندار بهارستان، معاون پژوهشی اداره کل آموزشی استانداری تهران، رئیس کمیته برنامهریزی و بودجه استانداری تهران و معاون فرمانداری اسلامشهر از سوابق شغلی وی است.
غضنفری امرایی، بهشتی، هاشمی و حقیقی گزینههای احتمالی استانداری قم
مهرداد غضنفری امرایی یکی از گزینههای احتمالی تصدی پست استانداری قم است، وی از دیماه سال 92 بهعنوان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان منصوبشده بود و از 10 بهمن 94 در سمت معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استاندار لرستان در دوران تصدی هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه خدمت میکرد، وی تا 19 آذرماه 96 در این سمت فعالیت داشت اما جای خود را به گودرز امیری لردجانی داد. غضنفری در حال حاضر معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری قم است.
محسن بهشتی، فردی است که نامش بهعنوان گزینه احتمالی برای استانداری قم مطرح است، بهشتی مدیرکل راه و شهرسازی استان قم را در کارنامه دارد و هماکنون معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم فعالیت میکند. محمدرضا هاشمی گزینه دیگری است که به عنوان استاندار قم معرفی میشود، هماکنون معاون سیاسی امنیتی استاندار قم است، او معاونت استانداری سمنان و فرمانداری شاهرود را هم در کارنامه خود دارد. فتحالله حقیقی هم برای استانداری قم جزء گزینه های احتمالی است، حقیقی معاونت سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی، بوشهر، قم و فرمانداری قم را در کارنامه کاری خود دارد.
شاهرخی، الهیتبار، طلایینیک، مالکی، سامری، علی زینیوند، ناجی، شجاعی گزینه های احتمالی استانداری همدان
سید سعید شاهرخی یکی از چندین گزینه احتمالی استانداری همدان است، او در سالهای قبل و در دوران اصلاحات در استانداری فعالیت داشته و با با فضای سیاسی و اجتماعی این استان آگاهی دارد و بسیاری شانس او را برای تصدی استانداری همدان بالاتر از بقیه میدانند.
محمدابراهیم الهیتبار نخستین معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان در دولت تدبیر و امید بود و اکنون هم سمت معاونت سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه را برعهده دارد. وی اهل همدان است و تاکنون در پستهای فرمانداری، بخشداری و مدیریت قسمتهای مختلف ستادی استانداری همدان و همچنین اکثر شهرستانهای این استان حضور داشته است. وی در دوران مسئولیتش به عنوان معاون سیاسی و امنیتی بهویژه در بحث عزل و نصبها با نقدهای بسیاری از طرف اصولگرایان و اصلاحطلبان مواجه بود و همین موضوع سبب شد گزینهای مطرح اما نه جدی برای استانداری همدان باشد زیرا مجمع نمایندگان استان هم تمایل چندانی برای حضور او در همدان ندارند.
رضا طلایینیک اهل شهر بهار همدان است و اکنون معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را برعهده دارد، وی نماینده دور ششم و هفتم مجلس از حوزه انتخابیه بهار و کبودرآهنگ بوده و بیشتر متعلق به جریان اصولگرایان است و در گمانهزنیها از گزینههای استانداری همدان به ششمار میرود اما بسیاری معقدند او خود را برای انتخابات مجلس یازدهم از حوزه بهار و کبودرآهنگ آماده میکند.
فداحسین مالکی متولد روستای کرمی در بخش شیبآب شهرستان زابل در استان سیستان و بلوچستان است. وی سفیر سابق ایران در افغانستان و دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده و در دوران سازندگی، معاون سیاسی و امنیتی استانداری همدان بود و همین موضوع و برخی رفت و آمدهای اخیرش به استان همدان این گمانهزنی را که او نیز یکی از گزینههای تصدی استانداری همدان باشد را تقویت کرده است.
خسرو سامری از مدیران بومی همدان است که در دورههای اخیر همواره جزو گزینههای مطرح برای تصدی استانداری همدان بوده، وی سوابقی همچون شهردار همدان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت، معاون برنامهریزی استانداری و معاون عمرانی استانداری همدان را در کارنامه خود دارد. سامری بهعنوان مدیری اهل کار و توسعه شناخته میشود و با اقشار مختلف مردم و معتمدین ارتباط خوبی دارد و برخی او را استاندار بالقوه همدان بهویژه برای دورههای بعدی میدانند.
رئیس کارگروه سیاسی هیئت اعزامی مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس شورای اسلامی به کشور چین، مدیرعامل روزنامه ملت ما (1391ــ1390)، جانشین مدیر مسئول و دبیر سیاسی روزنامه ملت و معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد از جمله سوابق علی زینیوند است.
سعید ناجی در سوابق خود مسئولیتهایی چون فرمانداری شهریار، فرمانداری بهارستان، معاون پژوهشی اداره کل آموزشی استانداری تهران، رئیس کمیته برنامهریزی و بودجه استانداری تهران، معاون فرمانداری اسلامشهر و معاونت سیاسی امنیتی استانداری سمنان را در کارنامه شغلی خود دارد. ناجی دارای مدرک دکترای روابط بینالملل (علوم سیاسی) است.
محمدعلی شجاعی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان یکی دیگر از گزینههای مطرح برای تصدی پست استانداری یزد است. شجاعی پیش از این مسئولیتهایی همچون معاونت برنامهریزی و پشتیبانی پژوهشکده سازمان شهرداریها و دهیاری کشور، معاونت اداری مالی و قائممقامی شهردار بندرعباس، ریاست فدراسیون تیراندازی با کمان و عضویت کمیته اقتصادی کمیته ملی المپیک را بهعهده داشته است.
انتهای پیام/
کدام عاقل و دانشمند این تصیمیم مهم را گرفته