وی با بیان این که در شرایط فعلی در عرصه بین الملل می توان تا اندازه ای از دلار آمریکا در مبادلات مالی بین کشورها صرف نظر کرد گفت: این فرصت خوبی است تا ایران با کشورهایی مانند چین توافق کرده و از ارزی همچون یوآن استفاده کند و در نتیجه سبد ارزی خود را گسترش دهد.
مرندی کاهش حضور و تاثیر دلار در مبادلات مالی بین المللی را باعث ایجاد انگیزه در کشورهای گوناگون دانست و تاکید کرد: هم اکنون ایران، روسیه، چین و اروپا انگیزه لازم برای این اقدام را دارند و در ادامه شاید آسیای مرکزی هم این کار را انجام دهد که همین موضوع باعث تضعیف دلار و موسسات مالی تحث هژمونی آمریکا خواهد شد.
وی ادامه داد: باوجود اینکه جایگزینی پول ملی کشورها به جای دلار دشواری هایی برای ایران به دنبال دارد، ولی در بلند مدت زیان بزرگتر، عمیق تر و دایمی خواهد بود.
استاد دانشگاه افول آمریکا را پس از یازدهم سپتامبر کاملا قابل مشاهده دانست و افزود: واشنگتن پس از این تاریخ در شرایط دشواری در زمینه های اقتصادی، تنش های داخلی ،انزوای بین المللی و بدهی های داخلی و خارجی قرار گرفته است، به طوری که بانک های بین المللی بدهی های آمریکا را نخریده و بر عهده نمی گیرند.
وی درباره قدرت و تاثیر گذاری آمریکا در عرصه بین الملل تصریح کرد: آمریکای امروز آن کشور ۱۰ سپتامبر سال ۲۰۰۱ نیست و البته ایران هم چرا که هم اکنون شرایط داخلی متفاوت تری داریم و تهران و متحدانش از هندوکش تا آسیای مرکزی و دریای سرخ نفوذ و حضور دارند.
مرندی با اشاره به افزایش تعداد کشورهایی که با آمریکا در تنش هستند، تاکید کرد: شرایط امروز آمریکا با گذشته تفاوت زیادی کرده و درحال حاضر می توان گفت که شرایط فعلی برای آن ها مساعد نیست.
انتهای پیام/