سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"جدال جهنمی" اصلاح‌طلبان بر سر "صندلی بهشت"

شورای شهر تهران در حالی برای انتخاب سومین شهردار دست‌ به‌ کار می‌شود که احزاب اصلاح‌طلب هرکدام گزینه خود را برای ریاست صندلی بهشت در سر دارند.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  سومین خیز شورای شهر پنجم تهران برای انتخاب سومین شهردار پایتخت در یک سال فعالیتش آغاز شده است.

اولین شهردار منتخب این شورا محمدعلی نجفی بود که بعد بیش از شش ماه از فعالیتش به‌ خاطر آنچه بیماری وی خوانده می‌شد استعفا داد. شورای شهر دست‌ به‌ کار شد و از بین گزینه‌ها افشانی معاون عمرانی وزیر کشور را به کرسی بهشت نشاند، اما به‌ دلیل تصویب قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان محمدعلی افشانی هم با کمتر از شش ماه حضور در شهرداری پایتخت مجبور به خداحافظی شد.


بیشتر بخوانید : روحیه آخوندی برای شهرداری تهران مناسب نیست


با خداحافظی نجفی از "بهشت"، حزب کارگزاران سازندگی از مهمترین گزینه خود یعنی محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران برای شهرداری تهران حمایت کرد، اما مانع اصلی بر سر راه محسن هاشمی میثاق‌نامه‌ای بود که اعضای شورای شهر قبل از انتخابات سال ۹۶ در شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان امضا کرده بودند تا از شورای شهر خارج نشوند.

حزب کارگزاران پس از عدم موفقیت در گنجاندن نام محسن هاشمی در لیست نهایی کاندیدا‌های شهرداری، حمایت خود از محمود حجتی را اعلام کرد. "اعتماد ملی" از محمدعلی افشانی، حزب اتحاد ملت (مشارکت سابق) از سید محمود حسینی و افرادی همچون مجید فراهانی نیز به‌دنبال گزینه‌ای خارج از این سه نفر بودند.

با حذف نام محسن هاشمی از بین گزینه‌های شهرداری و صدرنشینی افشانی، حزب کارگزاران رقیب قدیمی خود یعنی اتحاد ملت (مشارکت سابق) را متهم به فراکسیون‌سازی در شورای شهر کرد. محمد قوچانی در سرمقاله (۲۳ اردیبهشت) روزنامه سازندگی، با انتقاد از عملکرد اتحاد ملتی‌ها نوشته بود "در درون شورای شهر تهران گونه‌ای از فراکسیونیسم شکل گرفته است که در نهایت به ضرر جبهه اصلاحات منجر خواهد شد... و رفتار نادرستی که سران حزب دوست و برادر، حزب اتحاد ملت در حذف نامزد‌های رقیب و قرار دادن سه نامزد از یک حزب در فهرست یک‌چهارم نهایی انجام دادند به‌شدت ضد جبهه‌ای بود که در نهایت نتیجه منطقی این چپ‌روی و تک‌روی حذف هر سه نامزد که در میان آنان افراد مناسبی هم بودند شد".

ارگان حزب کارگزاران در آن زمان حملات متعددی به حزب اتحاد ملت داشت با این‌حال نه گزینه کارگزاران و نه گزینه اتحاد ملت، بلکه یکی از اعضای شورای مرکزی اعتمادملی یعنی محمدعلی افشانی به شهرداری تهران راه یافته بود.

با حذف نام محسن هاشمی از بین گزینه‌های شهرداری و صدرنشینی افشانی، حزب کارگزاران رقیب قدیمی خود یعنی اتحاد ملت (مشارکت سابق) را متهم به فراکسیون‌سازی در شورای شهر کرد.

بعد از قطعی شدن رفتن افشانی از شهرداری به‌دلیل بازنشستگی، باز هم نام محسن هاشمی رفسنجانی به‌عنوان یکی از گزینه‌های اصلی مطرح می‌شد. همچنین انتقاداتی به تعدد انتخاب شهردار توسط اصلاح‌طلبان مطرح شده بود. محمدرضا عارف رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان اخیراً در نشست مشترک اعضای هیئت رئیسه فراکسیون امید، شورای عالی اصلاح‌طلبان، شورای شهر و مجمع نمایندگان تهران با اظهار تأسف از عدم ثبات در مدیریت شهری گفته بود "انتظار بود در مباحث کلان مدیریت شهری همچون انتخاب شهردار با شورای عالی اصلاح‌طلبان مشورت‌های لازم می‌شد که اگر این مشورت‌ها انجام می‌شد، مطمئناً مجبور به تغییر شهردار در کمتر از یک سال نمی‌شدیم".

در این دوره برای انتخاب شهردار، برخی اعضای شورا از جمله افراد نزدیک به حزب اسلامی کار و خانه کارگر طرفدار محسن هاشمی بودند. افشین حبیب‌زاده عضو شورای شهر در مصاحبه‌ای گفته بود "تن‌ها محسن هاشمی می‌تواند شهر را از بحران مدیریتی که با آن مواجه است خارج و کارنامه اصلاح‌طلبان را در بازه کمتر از سه سال که از کار شورای پنجم مانده به کارنامه موفق تبدیل کند".

افشین حبیب‌زاده عضو شورای شهر معتقد است تنها محسن هاشمی می‌تواند شهر را از بحران مدیریتی که با آن مواجه است خارج کند

محسن سرخو از اعضای سابق شورای شهر نیز با انتقاد از دخالت برخی نهاد‌های اصلاح‌طلب در شورای شهر، در مصاحبه با تسنیم گفته بود "هر گزینه دیگری به‌جز محسن هاشمی برای شهرداری انتخاب شود، نتیجه قابل دفاعی برای شورای شهر پنجم در بر نخواهد داشت".

بیشتر بخوانید

سرخو: عمده مشکلات شورای شهر به‌خاطر دخالت "نهاد‌های اصلاح‌طلب" است

هرچند نام محسن هاشمی در لیست ۱۳ نفره شورای شهر برای شهرداری وجود داشت، اما ۱۵ آبان پنج گزینه نهایی شورای شهر برای ریاست ساختمان بهشت انتخاب شد که محسن هاشمی بین آن‌ها نبود. رسول کشت‌پور، عباس آخوندی، پیروز حناچی، غلامرضا انصاری و کامل تقوی‌نژاد نفراتی بودند که بالاترین رأی را آورده بودند.

با انتخاب ۵ نفر نهایی، جدال دوباره احزاب اصلاح‌طلب از سر گرفته شد. اعتمادملی گزینه خود "کامل تقوی‌نژاد" را مناسب کرسی بهشت می‌دانست و در مقابل اطرافیان رئیس دولت اصلاحات به‌دنبال شهردار شدن عباس آخوندی هستند. هرچند اصلاح‌طلبانی مانند حسین کمالی، حسن صادقی و محسن سرخو همچنان محسن هاشمی را گزینه مناسب می‌دانند.

امروز (یکشنبه ۲۰ آبان) ۵ گزینه نهایی به دو گزینه تبدیل می‌شود، اما آنچه مشخص است عدم اجماع اصلاح‌طلبان بر سر شهردار منتخب خواهد بود چراکه گزینه بالقوه‌ای مانند محسن هاشمی همچنان مطلوب بخشی از اصلاح‌طلبان است و در صورت راهیابی یکی از دو گزینه (تقوی‌نژاد و آخوندی) بخش دیگری از اصلاح‌طلبان از شهردار منتخب ناراضی خواهند بود.

تجربه تغییر چندباره شهردار تهران، یادآور تجربه شورای شهر اول است که توسط اصلاح‌طلبان اداره می‌شد و دو شهردار و دو سرپرست برای تهران انتخاب کرد و دست‌آخر نیز از طرف وزارت کشور دولت اصلاحات منحل اعلام شد. اکنون نیز عملکرد شورای شهر پنجم، نگرانی جریان اصلاحات را از تکرار شورای اول در پی داشته است، نگرانی‌ای که عارف چندبار به آن اشاره کرده و اردیبهشت امسال گفته بود "هزینه‌هایی برای تهیه لیست امید در تهران داده شد، اعضای شورای شهر تهران باید به عقبه گفتمانی خود توجه داشته باشند و در مسیری حرکت نکنند که باعث بی‌اعتمادی مردم به این گفتمان شود".

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.