سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گفتگو با ناشری که دست از انتشار کتاب کشیده است/ انتشار کتاب در شرایط فعلی؛ سود یا ضرر؟

مدیر مسئول یک انتشاراتی از نیمه معلق شدن فعالیت هایش خبر داد.

احمد دولت‌آبادی مدیر مسئول انتشارات نگار تابان، در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه انتشارات ما کتاب  زیادی چاپ نکرده است، گفت: مدتی است در انتشارات نگار تابان کتاب جدیدی برای انتشار نگرفتیم؛ چون شرایط سرمایه گذاری در زمینه کتاب را نداریم. حتی نصف شرایط سرمایه گذاری در زمینه کتاب را هم نداریم. فعلاً فعالیت های انتشارات نگارتابان به صورت نیمه معلق درآمده است؛ با شرایطی که قیمت کاغذ دارد نمی توانیم کتاب جدیدی منتشر کنیم.

وی افزود: اگر بخواهیم سفارش کتاب جدیدی برای انتشار دریافت کنیم، کتاب به هیچ جایی نمی‌رسد و تنها مجوز می‌گیرد. نمی‌توانیم کتاب را در بازار کتاب عرضه کنیم. مجوز گرفتن برای کتاب هم کار خاصی نیست؛ اگر ناشر مجوز انتشار کتابی را بگیرد کار بزرگی انجام نداده است. تا وقتی کتاب به دست مردم نرسد در عمل برای کتاب کار خاصی انجام نشده است. حالا اگر کتابی مجوز بگیرد، پول انتشار کتاب وجود نداشته باشد یا اینکه با شرایط گرانی کاغذ،کتاب منتشر و وارد بازار نشود، به خودمان دروغ گفته ایم.

مدیر مسئول انتشارات نگار تابان گفت: دو هفته پیش می خواستم کتابی را چاپ کنم  و نمی دانستم چه قیمتی برای کتاب تعیین کنم! اگر قیمتی که تعیین کرده بودم، پشت جلد کتاب می زدم مردم کتاب را نمی خریدند و اگر پایین تر از قیمت مدنظرم برای کتاب تعیین می کردم انتشاراتی متضرر می شد و سودی به دست نمی آوردم. البته مردم حق دارند نسبت به قیمت کتاب  اعتراض کنند؛ اما به ما هم حق بدهند. ما کاغذ را به قیمت بالا می خریم و در واقع هم حق با ماست هم با مردم. مسئولان باید اینجا به فکر باشند و کاری برای کاهش قیمت کتاب انجام دهند. در غیر این صورت انتشاراتی های دیگر هم مانند ما می شوند.

دولت آبادی با اشاره به وضعیت انتشار کتاب به صورت افست تصریح کرد: الان انتشاراتی ها بخواهند  کتاب را به صورت افست منتشر کنند، هزینه انبار کتاب را ندارند. از طرف دیگر مردم به سمت کتاب های دیجیتال گرایش پیدا کرده اند و قیمت انتشار کتاب های دیجیتال هم با توجه به دستگاه هایی که برای این نوع انتشار کتاب به کار می رود، نسبت به افست بالاتر است. الان انتشار یک کتاب 100 صفحه ای به صورت دیجیتال هشت تا نه میلیون تومان تمام می شود. اگر قیمت کتاب را 21 هزار تومان تعیین کنیم، کسی کتاب را نمی خرد. اگر 14 تا 15 هزار تومان قیمت کتاب را بزنیم، سودی نصیب ناشر و مولف نمی شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: ادبیات ، بازار کتاب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.