این روزنامه انگلیسی در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی نوشت: بر اساس گزارشی جدید، وزارت دفاع انگلیس بودجه فناوریهایی را تامین میکند که در یک نسل از سیستمهای سلاحهای کُشنده که نیازی به وجود انسان ندارند یا نیاز کمی به آن دارند، قابل استفاده هستند.
ساخت سیستمهای نظامی خودمختار - که مخالفان این سیستم ها به آن "رباتهای قاتل" میگویند - به شدت بحثبرانگیز شده است. اوایل امسال، گوگل در پی اعتراضات کارکنانش، از طرح ماوِن پنتاگون برای تحلیل تصاویری که پهپادها تهیه میکنند، پا پس کشید.
دولت انگلیس تاکید دارد که سلاح های کاملا خودمختار ندارد و هیچ قصدی نیز برای ساخت آنها ندارد. اما از سال 2015 تا کنون، انگلیس از پیشنهادهای سازمان ملل برای ممنوعیت این نوع سلاح ها حمایت نکرده است. اکنون، در پی تحقیقاتی یکساله و استفاده از اطلاعات دولتی مشخص شده است که وزارت دفاع انگلیس و پیمانکاران دفاعی بودجه دهها برنامه هوش مصنوعی برای استفاده در جنگ را تامین میکنند.
پیتر بِرت، نویسنده گزارشی درباره ساخت پهپادهای نظامی خودمختار در انگلیس گفت: "با وجود اظهارات علنی مبنی بر این که انگلیس هیچ قصدی برای ساخت سیستم های سلاح های مرگبار خودمختار ندارد، شواهد ملموسی در دست است که نشان می دهد وزارت دفاع انگلیس، پیمانکاران نظامی و دانشگاه هایی در این کشور فعالانه در تحقیق و ساخت این فناوری با کاربردهای نظامی شرکت دارند."
وزارت دفاع انگلیس ادعا کرده است هواپیماهای بدون سرنشین در نهایت قابلیت خواهند داشت که به طور مستقل اهداف متحرک را تشخیص دهند و به آنها حمله کنند اما این کار تا قبل از سال 2030 عملی نخواهد شد.
این در حالی است که استوارت راسل، استاد مهندسی برق و علوم کامپیوتر در دانشگاه کالیفرنیا در جلسهای در پارلمان انگلیس ادعا کرد یک پهپاد خودمختار کوچک مسلح چیزی است که یک گروه با قابلیت بالا میتواند ظرف مدت هجده ماه تا دو سال تعداد زیادی از آنها را بسازد.
انتهای پیام/