صحراییان گفت: ۱۰۵ میلیارد تومان برای طرحهای فناورانه ارتباط با صنعت در نظر گرفته شده است و بر این اساس ۲۱ طرح تسهیلات ۵ میلیاردی دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: تا به امروز 105 میلیارد تومان طرح در زمینه ارتباط با صنعت داشتهایم و تسهیلات به میزان 5 میلیارد تومان بدون بهره به 21 طرح اعطا شده است و برند فناورانه را در سال گذشته به تصویب رساندهایم.
صحراییان بیان کرد: برای ارتباط صنعت با دانشگاه دورههای پسا دکترا به تصویب رسیده تا محققان بتوانند دورههای خود را با هدف حل مشکلات و تعامل بیشتر با صنعت در صنایع مختلف بگذرانند همچنین در حوزه سلامت تشکیل هستههای فناوری در دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور به تصویب رسیده است و در 2 دانشکده، هسته فناوری در مراکز رشدشان مشخص شده است.
دبیر چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران دارای 45 شرکت دانش بنیان، 40 هسته فناور و 6 مرکز رشد دارد که خدمات خوبی برای تولید محصولات دانش بنیان به این شرکتها ارائه میشود.
وی اضافه کرد: 1500 فرصت کارآفرینی در شرکتهای دانش بنیان ایجاد و 300 محصول در شرکتهای دانش بنیان تولید شده است که بالغ بر 50 میلیون دلار صادرات و 500 میلیارد تومان از محصولات دانش بنیان به فروش رسیده است.
صحراییان ادامه داد: یکی از برنامههای مهم نزدیک کردن دانشگاه صنعت است و باید در این کار فرهنگ سازی لازم انجام شود زیرا دانشگاه موتور علمی صنعت است و این مسئله برای ما هنوز به طور کامل جا نیفتاده است.
صحراییان دبیر چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت اضافه کرد: از صنعت درخواست دارم همکاری بیشتری با دانشگاه و طرحهای مرتبط با صنعت را انجام دهد چراکه دفتر ارتباط با صنعت دانشگاههای سراسر کشور متولی ارتباطی بیشتر بین دانشگاه و محققان با صنایع است.
وی ادامه داد: شیوه نامه پسا دکترا در صنعت یک سال پیش تدوین و این موضوع به تصویب رسیده است و معتقدم که نیازمند حمایت صنعت برای طرحهای فناورانه هستیم.
صحراییان اظهار کرد: دو سوم طرحهای تحقیقاتی در دانشگاهها توسط صنعت پشتیبانی میشود و میتوانیم بودجه تحقیقات را در ارتباط با صنعت کسب کنیم.
دبیر چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت گفت: زمینی در منطقه 17 جهت پارک علم و فناوری تهیه و در حال اخذ مجوزهای لازم است.
وی بیان کرد: در زمینه سلولهای بنیادی ستادی زیر نظر معاونت علمی تشکیل و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.
در ادامه این مراسم فریدی دبیر اجرایی همایش گفت: ایران یک درصد از جمعیت جهان را دارد ولی خوشبختانه 2 درصد تحقیقات دنیا مربوط به کشورمان محسوب میشود.
وی ادامه داد: در همایش فن بازار حوزه سلامت در پنج محور و در قالب سه پنل تخصصی انجام می شود که دانشگاههای نسل سوم، انتقال تکنولوژی و مسئله محوری در پژوهش از جمله محورهای این همایش به همراه ایدههای محصول محور است.
فریدی اضافه کرد: دبیرخانه همایش فن بازار 100 ایده را دریافت کرده که از میان آنها 18 ایده در قالب پنل ارائه و در پایان به 6 ایده جوایزی تا سقف 5 میلیارد تومان اعطا میشود به طوری که ایده کسب و کار مبلغی به میزان 20 میلیون تومان است.
دبیر اجرایی همایش اظهار کرد: در این دوره 31 غرفه و 25 مرکز رشد از سراسر کشور حضور دارند به طوری که در چهارمین همایش فن بازار حوزه سلامت 100 شرکت محصولات خود را ارائه میدهند.
وی ادامه داد: در چهارمین همایش مسابقات دانشجویی برگزار میشود و 30 گروه در قالب تیمهای شش نفره آموزشهای کسب و کار متناسب با حوزه سلامت را میبینند تا این افراد بتوانند مشکلات کارآفرینی و کسب و کار را در حوزه سلامت حل کنند.
فریدی افزود: سفیران فناوری محور بعدی همایش فن بازار محسوب میشود تا ما از ظرفیت دانشجویان بین المللی استفاده کنیم.
دبیر اجرایی همایش اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران دارای 800 دانشجوی بینالمللی است و در این همایش سعی کرده تا از تجربیات آنها در زمینه کسب و کار و فن بازار استفاده کند.
انتهای پیام/
*لزوم ایجاد فناوری بر مبنای نیازهای صنعت
در ادامه موذنی مسئول گروه تجاری سازی و دبیر فناوری همایش گفت: پژوهش یکی از موضوعات مهم محسوب میشود و به نظرم فناوری باید بر مبنای نیازهای صنعت و سایر بخشها باشد و یکی از اهداف برگزاری این همایش ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه است و در این زمینه شرکتهای فناوری و هسته های فناوری مختلفی تأسیس شده است.
وی اضافه کرد: در چهارمین همایش فن بازار 16 مرکز رشد از 16 استان مختلف غرفه داشته و 100 محصول را معرفی میکنند.
موذنی با اشاره به اینکه باید ساختار و عملیات توانمندی دانشگاهها را در خدمت کشور قرار دهیم، گفت: ما باید گام مهمی در راستای معرفی فناوری سلامت انجام دهیم و یکی از اهداف برگزاری این همایش به اشتراک گذاشتن تجربیات افراد شرکت کننده است.
مسئول گروه تجاری سازی و دبیر فناوری همایش اظهار کرد: ساز و کار مناسب در زمینه ارتباط صنعت با دانشگاه وجود نداشته است و باید اقداماتی انجام شود تا صنعت و دانشگاه از نیازهای یکدیگر مطلع شوند.
*شناسایی 23 طرح فناورانه/ صادرات محصولات نانو به کشور کره جنوبی
در ادامه مراسم منظم مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه گفت: 23 طرح فناوری شناسایی و با بودجه حدود 0.5 میلیارد تومان انجام میشود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر فعالیت طرحهای فناورانه در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: در حوزه دارویی شرکتهای بزرگی در قالب دانش بنیان مشغول به فعالیت هستند و در این راستا 14 هسته و شرکت دانش بنیان زیر نظر 300 متخصص تولیدات خوبی دارند و امروزه هفت دارو به وسیله این شرکتهای دانش بنیان تولید میشود.
منظم ادامه داد: 5 مرکز رشد مشغول به تولید تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی هستند و صادرات خوبی در زمینه نانو به کشور کره جنوبی به وسیله شرکتهای دانش بنیان انجام میشود.
مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه اضافه کرد: در حوزه دندان پزشکی هفت شرکت در قالب 14 هسته و در قالب آی تی سلامت سه شرکت نیز مستقر هستند.
وی گفت: ما باید هستههای فناوری را به درون دانشگاهها ببریم و این کار را در دو دانشکده مجازی و پیراپزشکی و در مراکز رشدشان آغاز کردهایم.
انتهای پیام/