وی با اشاره به اینکه مصرف روغن پالم در یک دوره افزایش یافت، تصریح کرد: براساس تصمیمی که در شواری عالی سلامت گرفته شد، نظرات کارشناسی به این نتیجه رسید که نسبت پالم به کل روغن مصرفی کشور به حدود 30 درصد کاهش یابد.
مدیرکل غذا و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: در سازمان غذا و دارو نسبت مصرف روغن پالم را به کل روغن مصرفی بر مبنای 30 درصد تنظیم و کنترل می کنیم.
وی با بیان اینکه روغن پالم در فرمولاسیون بسیاری از روغن ها مثل سرخ کردنی، مینارین (خامه گیاهی) و روغن های نیمه جامد وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر میزان مصرف روغن پالم در کشور روند طبیعی دارد، البته واردات پالم امسال به دلیل محدودیت تخصیص ارز کند شده بود که رفع شد.
مفید با رد وجود روغن های درجه دو و سه پالم، گفت: روغن پالم چند نوع است که به تناسب فرآورده مد نظر انتخاب می شود، به عنوان مثال در روکش بستنی باید از روغن با درصد اشباع بالا استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه سلامت مواد غذایی فله مورد تائید سازمان غذا و دارو نیست، افزود: در کارخانه های صنعتی انواع روغن وارداتی پالم را باتوجه به نوع فرمولاسیون و به نسبت مناسب استفاده می کنند و در آزمایشگاه درصد اشباع و ترانس روغن قابل تنظیم و کنترل است؛ درحالیکه در کارگاه های زیرزمینی این انتخاب وجود ندارد و ممکن است برای یک فرآورده از نوع نامناسب پالم استفاده شود؛ چراکه امکان آزمایش و جداسازی وجود ندارند؛ بنابراین به مردم توصیه می کنیم محصولات غذایی فله را خریداری نکنند.
انتهای پیام/