سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برای نخستین بار در جهان:

موفقیت محققان شیراز در تولید سلول‌های سرطانی

محققان دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای نخستین بار در جهان موفق به تولید ایمونوتوکسین (ترکیب) اختصاصی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی شدند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ یونس قاسمی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این ترکیب جدید قادر است بدون آسیب به سلول‌های سالم، به صورت هدفمند تنها سلول‌های سرطانی را از بین ببرد.

قاسمی افزود: این ترکیب حاصل تلاش ۳ ساله و پایان نامه Ph.D دکتر مظفر محمدی دانشجوی رشته بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز است که در آزمایشگاه آنتی بادی‌های نوترکیب بخش ایمونولوژی طراحی و تولید شده است.

سرپرست تیم تحقیقاتی نیز گفت: ایمونوتوکسین تولیدی، ترکیبی از آنتی بادی تک رشته ایی اختصاصی علیه آنتی ژن MUC۱۸ و اگزوتوکسین A. باکتری سودوموناس است.

فروغ نجات الهی افزود: در تولید این پروتئین نوترکیب، اپی توپ جدیدی از آنتی ژن MUC۱۸ شناسایی و انتخاب و آنتی بادی تک رشته ایی اختصاصی علیه آن تولید شد.

وی افزود: با فیوز کردن ژن آنتی بادی با ژن تغییر یافته اگزوتوکسین A. باکتری سودوموناس، محصول موثری تولید و باعث نابودی شدن سلول‌های سرطانی شد.

مظفر محمدی، طراح و سازنده ایمونوتوکسین نیز با بیان اینکه این ترکیب در مرحله آزمایشگاهی تولید شده، گفت: نتایج تست این محصول بر روی سلول‌های سرطان پروستات و سرطان پوست بسیار رضایت بخش بود و توانست باعث از بین رفتن ۸۰ تا ۹۰ درصد از سلول‌های سرطانی شود.

وی افزود: این ترکیب پس از تولید در سطح صنعتی و گذراندن کارآزمایی بالینی می‌تواند به عنوان داروی ضدسرطان در اختیار بیماران قرار گیرد.

ایمونوتوکسین ساخته شده در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا US Patent Application و سیستم ثبت بین المللی اختراعات PCT به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/ر

گامی مهم در درمان سرطان

برچسب ها: درمان ، اخبار علمی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.