وی تأکید کرد با این سازوکار ویژه واردکنندگان و صادرکنندگان اروپایی قادر خواهند بود روابط تجاری قانونی خود را با ایران ادامه دهند.
سخنگوی کمیسیون اروپا همچنین با اظهار تأسف از تصمیم اخیر شبکه سوئیفت تصریح کرد: «ما از این تصیمیم سوئیفت متأسفیم چون این اقدام یکپارچگی سیستم مالی جهانی را در معرض خطر قرار میدهد. ما به عنوان اتحادیه اروپا در راستای امنیت خودمان همچنان متعهد به حفظ برجام هستیم، بنابراین به پیگیری حفظ منافع (اقتصادی) ایران در این توافق ادامه میدهیم».
سوئیفت یا «جامعه جهانی ارتباطات مالی بینبانکی» یک سیستم پیامرسان مالی است که بانکها و دیگر نهادهای مالی را در سراسر جهان به هم وصل میکند تا تبادل اطلاعات درباره تراکنشهای مالی بین آنها، به شیوهای امن انجام شود. این تبادل اطلاعات، بهصورت مجازی از هر گوشه دنیا و با ارزهای مختلف امکانپذیر است.
سوئیفت روز دوشنبه همزمان با برگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران، در بیانیهای کوتاه اعلام کرد این نهاد برای حفظ ثبات و انسجام نظام مالی جهان در حال تعلیق دسترسی برخی بانکهای ایرانی به سامانه پیامرسان خود است.
آمریکا ۱۸ اردیبهشت سال جاری به صورت یکجانبه و بدون دلیل خاصی از برجام که مورد تأیید جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل بود خارج شد و اعلام کرد با خروج از برجام تمام تحریمها علیه ایران طی ماههای آینده بازگردانده میشوند. واشنگتن همچنین تهدید کرد هر کشوری که تحریمها علیه ایران را نقض کند، با پیامدهای آن روبرو خواهد شد.
پس از نشست وزیران طرفهای برجام در 24 سپتامبر سال جاری در نیویورک، شرکتکنندگان از جمله نمایندگان کشورهای فرانسه، آلمان، انگلیس، چین و روسیه از ابتکار اتحادیه اروپا موسوم به «نهادهای واسط مالی» (spv) یا سازوکار ویژه برای تسهیل پرداختهای مربوط به صادرات ایران به خصوص در بخش نفت و انرژی استقبال کردند.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، چنین سازوکاری را در ماه سپتامبر در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک اعلام کرد. اتحادیه اروپا با همراهی چین و روسیه امیدوار است با حفظ تجارت با ایران علیرغم تحریمهای آمریکا، برجام را حفظ کند.
انتهای پیام/