این پژوهش که در کانادا صورت گرفته تأیید میکند، کافئین موجود در قهوه میتواند به کاهش ریسک بروز بیماری پارکینسون و آلزایمر کمک کند.
پارکینسون، همان لرزش در وضعیت استراحت است که شیوع آن بیشتر در سنین پیری است، اما در جوانان هم دیده میشود؛ شیوع آن در تمام مناطق دنیا یکسان است یعنی درصد شیوع بیماری با تغییر در منطقه خیلی فرق نمیکند.
به طور کلی این بیماری بر اثر از بین رفتن سلولهای ترشح کننده مادهای به نام دوپامین که یک انتقال دهنده عصبی است رخ میدهد.
بعد از آلزایمر، پارکینسون شایعترین بیماری مخرب اعصاب به حساب میآید؛ پارکینسون بیماری مزمن و پیشروندهای است که در آن سلولهای ترشحکننده دوپامین در جسم سیاه در مغز میمیرند و در فقدان دوپامین حرکات بدن نامنظم میشود.
نتایج تازهترین بررسیها نشان داده است، بیماری پارکینسون تا ۷ سال آینده، یک پنجم رشد میکند و تا سال ۲۰۴۰، موارد ابتلا به آن با ۲ برابر افزایش رو به رو خواهد بود.
وبور، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه کانادا میگوید: «بررسیهای متعدد نشان داده است، مواد شیمیایی تشکیل دهنده قهوه برای حفظ قدرت شناختی مغز مفید است».
در سال ۲۰۰۶ میلادی ۲۶ میلیون و ششصد هزار نفر در جهان به بیماری آلزایمر مبتلا بودند و پیشبینی میشود که در سال ۲۰۵۰ میلادی از هر ۸۵ نفر یک مبتلا به آلزایمر وجود داشته باشد.
پنج درصد از جمعیت ۶۵ ساله و بالاتر به بیماری آلزایمر متوسط تا شدید مبتلا هستند و این در حالیست که ۱۰ تا ۱۵ درصد سالمندان در همین گروه سنی از بیماری آلزایمر خفیف رنج میبرند.
منبع: فارس
انتهای پیام/