به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان سید علی حسینی عضو هیئتمدیره شورای ملی زعفران ایران گفت: متأسفانه امروز ما زعفران را به عنوان یک ماده خام می فروشیم درحالی که می توانیم ترکیبات معطر زعفران را استخراج کنیم و با چندین برابر قیمت بفروشیم.
وی یکی از چالشهای اصلی زعفران را در کشور ایران خام فروشی عنوان کرد و افزود: از 400 تن زعفران تولید شده، حدود 60 تا 70 تن در کشور مصرف می شود و مابقی قابلیت صادرات دارد.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران با بیان اینکه در حال حاضر بین 200 تا 250 تن زعفران در سال در ایران صادر می شود بیان کرد: متأسفانه کشور ایران در بازار تجاری سهم اندکی دارد، چراکه کشورهایی که هدف های صادراتی ما هستند حدود 47 کشور دنیا هستند در حالی که ما می توانیم آن را تا 2 یا 3 برابر افزایش دهیم و در این راستا باید تلاش بیشتری داشته باشیم تا جایگاه خود را بیشتر در دنیا توسعه دهیم.
وی ادامه داد: از 170- 180 کشور مستقل دنیا صادرات به 47 کشور در حد کمی است آن هم برای کشوری که ادعا دارد بیش از 90 درصد زعفران دنیا را تولید می کند بنابراین کشورهای هدف صادراتی ما بسیار کم است.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران یادآور شد: باید تلاش کنیم زیرا سطح زیر کشت ما به دلیل اینکه در نقطه کم آبی قرار گرفته ایم و بحران آب همیشه در کشور ما وجود دارد، سطح زیر کشت ما مرتب افزایش خواهد یافت و این می طلبد ما برای این گیاه کاری انجام دهیم و دنیا را بیشتر آگاهی دهیم که این محصول ما قابلیت تولید و صادرات بیشتری از آنچه که در حال حاضر است دارد.
حسینی اظهار داشت: متأسفانه جوی در جامعه ما وجود دارد که تصور می کنند که صادر کنندگان ما زعفران را در کارتن ریخته و صادر می کنند در حالی که اینگونه نیست و ما زعفران را برابر با نیاز و خواسته مشتری صادر می کنیم و اگر مشتری و خریدار ما زعفران را در بسته بندی های 100 میلی گرم و یا کمتر هم بخواهد ما قادر هستیم انجام دهیم اما بستگی به نیاز خریدار بسته بندی می کنیم و اینطور نیست که باید اجباراً زعفران را فله صادر کنیم.
وی افزود: ما باید بر روی ترکیبات عمده زعفران کار کنیم و این وظیفه و چالش ما است و باید به دنبال آن برویم و ببینیم اگر زعفران در صنعت داروسازی مورد استفاده قرار می گیرد و ترکیبات زعفران ما مورد نیاز بازارهای دنیا است چرا آن را استخراج نمی کنیم.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران یادآور شد: ما می توانیم این ترکیبات را به صورت خالص بفروشیم و ارزش افزوده بیشتری نصیب کشور کنیم و دیگر دغدغه افزایش تولید را نداشته باشیم.
حسینی با اشاره به اینکه این امر نیازمند حمایت، سرمایه گذاری، بازاریابی و بازار سازی است اظهار داشت: متأسفانه این برنامه ریزی در کشور ما انجام نشده است و درحال حاضر تمرکز ما بر این است زعفران را گرانتر بفروشیم و یا در بورس بفروشیم اما اصلا به این فکر نیستیم پیاز مازاد کشاورزان را چگونه درجه بندی کنیم و بین کشاورزان متقاضی توزیع کنیم.
وی افزود: همچنین به این فکر نیستیم که صنایع تبدیلی زعفران را توسعه و از آن حمایت کنیم و یا بازارهای جدیدی را برای زعفران کشور محیا کنیم در حالی که این ها اولویت های نخست هستند.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران گفت: ما تنها تولید کننده زعفران در دنیا نیستیم بسیاری از کشور ها به دنبال تولید زعفران هستند و ما رقبای جدی در این زمینه داریم که ما را تهدید می کنند.
حسینی با بیان اینکه شورای ملی زعفران ترکیبی از نخبگان بخش تولید و تجارت زعفران است بیان کرد: ما کارکشته ترین انسان ها را در شورای ملی زعفران داریم و زمانی که طرح و ایده ای ارائه می دهیم کسی گوش نمی دهد و تصور می کنند ما منافع عده خاصی را دنبال می کنیم.
وی گفت: اعضای شورای ملی زعفران هم تولیدکنندگان، هم صادر کنندگان و هم توزیع کنندگان هستند و ما منافع همه را نگاه می کنیم و کارشناسی می کنیم و هر سال یک یا دو جلسه عمومی داریم که با حضور اعضای هیئت امنای شورای ملی زعفران برگزار می شود.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران با بیان اینکه هیئت امنای شورای ملی زعفران عمدتا مسئولان کشوری هستند اظهار داشت: ما در آنجا این موارد را بیان می کنیم اما متأسفانه تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/س