در وهله اول لازم است افراد به حضور امام توجه کنند. شرط اوّل قبولی زیارت این است که با حضرت «ملاقات» داشت؛ یعنی رفتنِ حرم و آمدن، صِرف رفتن به یک مکان و بیرون آمدن نباشد؛ آنجا یک موجودی و یک روح والایی حضور دارد گه باید به این حضور توجّه کرد.
همچنین لازم است زائران با امام حرف بزنند. «به چشم دیدن» لازمهی ملاقات نیست؛ او هست، صحبتهای افراد را میشنود و حضور افراد را مشاهده کرده و پاسخ میدهد. قبولی زیارت معنایش این است که آن فیضی که از ملاقات این ولیّ خدا به ملاقاتکننده میرسد، آن فیض به افراد برسد؛ این معنای قبولی زیارت است.
گفتنی است، درخصوص آثار و برکات زیارت امام رضا(ع) روایات متعددی وارد است. پاک شدن گناهان و از بین رفتن غمها از آثار زیارت امام هشتم(ع) بوده که در این زمینه پیامبر(ص) میفرمایند: به زودى پارهاى از تن من در خراسان دفن مىشود، هیچ غمگینى او را زیارت نمىکند مگر اینکه خدا غم از دلش بزداید و گناهانش را بیامرزد.
همزمان با روزهای پایانی ماه صفر و سالروز شهادت امام رضا(ع) خیل عظیمی از عاشقان حضرت به پابوسی ایشان رفته و خود را به زیارت امام رئوف میرسانند. در همین رابطه اینفوگرافی از برخی آداب زیارت حضرت رضا(ع) فراهم گردیده است که در ادامه مشاهده میکنید:
انتهای پیام/