سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

آماده باش سفیدپوشان جامعه پزشکی برای خدمت به ۵ میلیون زائر رضوی/ هر آنچه زائران در سفر به مشهد باید بدانند

هر ساله بیش از ۵ میلیون نفر برای زیارت امام رضا در سالروز شهادت ایشان  به مشهد سفر می‌کنند و پزشکان آماده خدمت رسانی به آن‌ها هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید مرتضی احتشام‌فر مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی و مشاور اجرایی رئیس علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مطابق روال هر سال زائران بسیاری از ایران و سایر کشورها دهه آخر صفر به مشهد سفر می‌کنند، گفت: امسال برآورد شده است که بیش از ۵ میلیون نفر و چند برابر جمعیت استان وارد مشهد می‌شوند.

۵۰۰ هزار زائر پیاده حرم مطهر رضوی

وی با اشاره به جمعیت بالای زائران پیاده حرم مطهر رضوی اظهار کرد: بیش از ۵۰۰ هزار نفر از زائران رضوی، پیاده به پا بوس امام رضا (ع) مشرف می شوند و این جمعیت در مسیر راهپیمایی نیاز به خدمات مختلفی دارند که برخی خدمات چون حوزه سلامت در اولویت قرار دارند و این خدمات غیرقابل چشم‌پوشی است.

مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی ادامه داد: ما از ماه‌ها قبل با فعالان حوزه سلامت جلسات متعددی تشکیل می‌دهیم تا خدمات خوب و شایسته‌ای به زائران رضوی در ایام شهادت بدهیم.

آماده باش ۶۷ بیمارستان برای خدمت رسانی به زائران

احتشام‌فر با بیان اینکه تمام بیمارستان‌های دولتی و خصوصی در آماده باش کامل قرار دارند، گفت: ۶۷ بیمارستان با ۱۰ هزار تخت برای خدمت رسانی به زائران آماده هستند که از این تعداد ۳۵ بیمارستان در شهر مشهد به زائران رضوی خدمت‌رسانی می‌کنند.

وی با اشاره به آماده‌باش اورژانس ۱۱۵ مشهد و سایر شهرهای اطراف اظهار کرد: ۲۱۸ پایگاه اورژانس ۱۱۵ آماده خدمت‌رسانی به زائران رضوی هستند که از این تعداد ۹۶ پایگاه شهری با هزار نیرو و ۱۲۲ پایگاه اورژانس جاده‌ای در این ایام به زائران امدادرسانی می‌کنند.



آماده باش ۴ بالگرد هوایی و ۵ اتوبوس آمبولانس در ایام شهادت


مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی افزود: اورژانس ۱۱۵ با ۲۴۴ آمبولانس، ۷ موتور آمبولانس، ۵ اتوبوس آمبولانس و ۴ بالگرد هوایی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سبزوار، نیشابور، گناباد و تربت حیدریه آماده خدمت‌رسانی به زائران رضوی در دهه پایانی ماه صفر هستند.

احتشام‌فر با بیان اینکه یکی از نیازهای حیاتی برای بیماران مبتلا به مشکلات کلیوی دیالیز است، ادامه داد: 53 مرکز دیالیز با 687 تخت پذیرای بیماران دیالیزی در شهر مشهد مقدس است.


۱۴۶ درمانگاه شبانه روزی پذیرای زائران حرم رضوی


وی با اشاره به فعالیت درمانگاه‌های شهر مشهد در ایام شهادت امام رضا (ع) گفت: 289 درمانگاه در سطح استان فعال هستند که از این تعداد 146 درمانگاه به صورت شبانه‌روزی به زائران خدمت‌رسانی می‌کنند.

مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی افزود: 226 مرکز تصویربرداری در ایام شهادت امام رضا (ع) آماده خدمت‌رسانی به زائران هستند که از این تعداد 60 مرکز به صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند همچنین 72 مرکز دندانپزشکی به زائران خدمات ارائه می‌کنند که از این تعداد 17 مرکز به صورت شبانه‌روزی فعال هستند.


فعالیت شبانه روزی تمام داروخانه های اطراف حرم امام رضا(ع)


احتشام‌فر با بیان اینکه در ایام تعطیلات شهادت امام رضا (ع) و پیامبر اکرم (ص) 117 داروخانه شبانه‌روزی فعال هستند،‌ گفت: معاونت غذا و دارو علوم پزشکی مشهد در این ایام به داروخانه‌های اطراف حرم امام رضا (ع) این اجازه را داده است تا به صورت شبانه‌روزی فعال باشند همچنین داروخانه‌ آموزشی 22 بهمن به عنوان مرکز اطلاع‌رسانی دارو در شهر مشهد فعالیت می‌کنند.

مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی با اشاره به همکاری تمام ارگان‌های حوزه سلامت با دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در دهه پایانی صفر بیمارستان‌های خیریه، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های بخش خصوصی، مراکز درمانی نیروی انتظامی، سپاه و تأمین اجتماعی آماده همکاری به علوم پزشکی مشهد و خدمت رسانی به زائران هستند.

 

شفاخانه آستان قدس رضوی تمام قد خدمت رسانی می کند

احتشام‌فر ادامه داد: آستان مقدس رضوی خدمات سلامت را به طور کامل به زائران ارائه می‌دهد و تمام قد پای کار است و تمام نهادهای دولتی که دارای خدمات بهداشتی و درمانی هستند به زائران خدمت‌رسانی می‌کنند.


اماکن مذهبی و محل اسکان زائران زیر ذره بین ۱۸۰ اکیپ بهداشتی

وی با بیان اینکه 180 اکیپ بهداشتی در ایام شهادت امام رضا (ع) فعال هستند، گفت: این تیم‌های بهداشتی در توزیع غذا، محل‌های اسکان زائران، اماکن عمومی، هیئت‌ها و تکایا نظارت مستمر دارند.

احتشام‌فر با اشاره به نظارت تعزیرات حکومتی بر عملکرد واحدهای صنفی در دهه پایانی ماه صفر گفت: تعزیرات حکومتی 2 تیم گشت سیار در میدان بیت‌المقدس و طبرسی مستقر کرده است همچنین یک تیم به صورت ثابت در اداره کل تعزیرات حکومتی مستقر شده تا با تخلفات احتمالی به سرعت برخورد شود.

نظارت ۸۰ تیم دامپزشکی بر ذبح دام و عرضه گوشت

وی با اشاره به نظارت بر سلامت مواد غذایی و ذبح دام در ایام عزاداری امام رضا (ع) و پیامبر اکرم (ص) گفت: یکی از مسائل مهم در این ایام بحث کشتار دام و عرضه گوشت و مواد غذایی است از این رو 32 اکیپ ثابت و 48 اکیپ سیار دامپزشکی بر کشتار دام در این ایام نظارت بهداشتی می‌کنند.

مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی افزود: مراکز عرضه و توزیع فرآورده دامی به کمک اکیپ‌های دامپزشکی کنترل می‌شود.


۳ هزار ‌عمل جراحی و ۳۰۰ تولد در ایام نوروز

وی با اشاره به سفر بیش از 5 میلیون زائر در ایام دهه پایانی صفر به مشهد مقدس و افزایش نیاز به خون و فرآورده‌های خونی اظهار کرد: در این ایام به دلیل حجم بالای زائران و انجام اعمال جراحی اورژانسی نیاز خون و فرآورده‌های خونی افزایش پیدا می‌کند در ایام نوروز ما بیش از 3 هزار عمل جراحی و بیش از 300 تولد داشتیم که این اعمال جراحی در موارد بسیاری نیاز به تزریق خون و فرآورده‌های خونی دارد.

مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی ادامه داد: پایگاه‌های متعددی در بخش‌های مختلف شهر مشهد راه‌اندازی شده‌اند و در 2 نوبت صبح از ساعت ۸ تا ۱۳ و عصر از ساعت ۱۵ تا آماده دریافت خون از زائران هستند.

زائران برای اهدای خون به این مراکز مراجعه کنند


احتشام‌فر افزود: افزون بر پایگاه امام رضا (ع)، ثامن و پایگاه سیار مستقر در شهرداری مشهد، پایگاه‌های اهدای خون در شهرستان‌های اطراف من جمله نیشابور، گناباد، سبزوار، تربت حیدریه و قوچان آماده مراجعه زائران برای اهدای خون هستند.

 



تمهیدات محیط زیست برای حفظ سلامت زائران

وی با بیان اینکه در ایام عزاداری پایان ماه صفر سازمان محیط زیست با علوم پزشکی مشهد همکاری می‌کند، گفت: یکی از چالش‌ها در این ایام به دلیل حجم بالای زائر مشکلات بهداشتی و محیط ‌زیستی بوده زیرا ممکن است برخی افراد زباله‌های خود را در سطح شهر و معابر رها کنند و این مسئله مخاطرات محیط زیستی و بهداشتی را به دنبال داشته باشد.

مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی ادامه داد: در این زمینه با کمک سازمان محیط زیست تمهیداتی دیده شده است همچنین به زائران کیسه‌های زباله داده می‌شود تا از آلودگی محیط زیست و مخاطرات بهداشتی جلوگیری کنیم.

احتشام‌فر اظهار کرد: به منظور فرهنگ رسانی در حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی به کمک برخی اقدامات تلاش شده تا فرهنگ سازی در این زمینه انجام شود به عنوان مثال بنرهایی در سطح شهر برای رعایت بهداشت محیط زیست و جلوگیری از قطع درختان و آتش‌سوزی نصب شده است.


خطر گازگرفتگی در کمین زائران رضوی

وی با اشاره به خطر گاز گرفتگی به دلیل برودت هوا در استان خراسان رضوی و تهدید جان زائران گفت: احتمال گاز گرفتگی و مسمومیت با منواکسید کربن به دلیل استفاده از وسایل گرمایشی غیر استاندارد در برخی محل‌های اسکان زائران وجود دارد به همین دلیل تیم‌های نظارتی سرکشی‌های لازم را بر مکان‌های اسکان زائران انجام می‌دهند.

مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی افزود: به منظور پیشگیری از خطر مسمومیت با منواکسید کربن آموزش‌های لازم به رابطان و مدیران کاروان‌ها نیز داده می‌شود تا سلامت زائران رضوی را حفظ کنیم.


زائران پیاده رضوی کیف و کفش مناسب بپوشند

احتشام‌فر با بیان اینکه حدود 500 هزار زائر پای پیاده به پا بوس امام رضا (ع) مشرف می‌شوند، اظهار کرد: زائرانی که قصد دارند پیاده به مشهد مقدس سفر کنند باید کفش و لباس مناسب داشته باشند؛ کفش زائران باید استاندارد باشد و پیش از این زائر آن را امتحان کرده باشد تا در طول مسیر پیاده‌روی موجب ناراحتی یا آسیب نشود.

وی ادامه داد: زائران به ویژه آن‌هایی که قصد دارند پیاده به مشهد مقدس مشرف شوند کفش، لباس و کلاه مناسب داشته باشند زیرا در شرایط جوی سرد خطر ابتلا به بیماری وجود دارد.


توصیه های بهداشتی و تغذیه ای برای سلامت زائران


مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی با برخی توصیه‌های بهداشتی برای مصرف آب و غذا به زائران به ویژه آنهایی که پیاده سفر می‌کنند، گفت: با وجود اینکه اکیپ‌های بهداشتی نظارت‌های مداوم بر اماکن اسکان زائرین در مشهد و طول مسیر پیاده‌روی دارند اما زائران خود باید در رعایت بهداشت آب و مواد غذایی احتیاط لازم را داشته باشند.

احتشام‌فر افزود: توصیه می‌شود زائران از آب سالم یا بسته‌بندی در طول مسیر پیاده‌روی استفاده کنند همچنین از حمل غذای پخته خودداری کنند زیرا غذای پخته پس از دو ساعت فاسد خواهد شد و سلامت زائران را در طول مسیر پیاده‌روی به خطر می‌اندازد.


۲۴۰ مرکز پذیرای زائران پیاده رضوی


وی با بیان اینکه مراکزی برای اسکان زائران در جاده‌های منتهی به مشهد در نظر گرفته شده است، گفت: اکیپ‌های بهداشتی بر خدمت‌رسانی به زائران پیاده در اماکن بین راهی نظارت می‌کنند حدود 240 مرکز اسکان آماده پذیرایی بیش از 110 هزار زائر پیاده در ایام شهادت امام رضا (ع) است.

مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی ادامه داد: 23 مرکز در طول مسیر پیاده‌روی خدمات بهداشتی و درمانی به زائران ارائه می‌کنند زائران در صورتی که در محل‌های اسکان خود نیاز به خدمات درمانی داشته باشند با فرم‌های مخصوص به این مراکز ارجاع داده می‌شوند و خدمات درمانی را این زائران رایگان دریافت می‌کنند.


خدمت درمانی رایگان به زائران پیاده ایام شهادت امام رضا

احتشام‌فر افزود: همچنین در صورتی که زائر پیاده نیاز به خدمات سطح بالاتر داشته باشد از این 23 مرکز با فرم‌های مخصوص به بیمارستان‌ها ارجاع داده می‌شوند و رایگان خدمات درمانی در بیمارستان دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به فعالیت داوطلبانه کادر درمانی برای خدمت‌رسانی به زائران گفت: 23 مرکز با حضور داوطلبانه پزشکان و پرستاران به زائران پیاده رایگان خدمت‌رسانی می‌کنند.


۸۵۰ نیروی درمانی داوطلبانه به زائران امام رضا خدمت می دهند


مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی ادامه داد: سال گذشته حدود 850 پزشک و پرستار و ماما داوطلب داشتیم که به منظور خدمت‌رسانی رایگان به زائران در مراکز درمانی مستقر شده ‌بودند که امسال نیز پیش بینی می کنیم بیش از این تعداد به زايران خدمت رسانی کنند که همه اینها نشان از عشق و ارادت به ساحت مقدس امام رضا (ع) است.


قبل از ورود زايران نظارت بهداشتی را آغاز می کنیم


احتشام‌فر با اشاره به نحوه نظارت‌ها بر رستوران‌ها و مراکز اسکان زائران در سطح شهر مشهد گفت: در ایامی مانند نوروز و دهه پایانی صفر قبل از شروع این ایام بازرسی‌ها و نظارت‌های بهداشتی را انجام می‌دهیم.

وی گفت: واحدهایی که بهداشت را رعایت نکرده باشند تذکر می‌گیرند تا پیش از ورود زائران این مراکز نقص‌های خود را برطرف کنند و در صورتی که نواقص برطرف نشود مراکز بهداشتی متخلف تعطیل می‌شوند. ما به طور کلی چالش‌های بهداشتی را پیش از ورود زائران به مشهد برطرف می‌کنیم.

 

بسیج تیمی همه دستگاه ها برای عرض ارادت به امام رضا و خدمت به زائران

مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی در مورد نظارت بر هتل‌ها، اماکن عمومی و اماکن بهداشتی اظهار کرد:‌ افزون بر تیم‌های بهداشتی علوم پزشکی مشهد، تیم‌های بازرسی استانداری، اداره کل صنایع، تعزیرات حکومتی و قوه قضاییه در این ایام آماده باش هستند و بر قیمت کالاها، امنیت فضاهای عمومی و سلامت زائران نظارت کامل می‌کنند.

احتشام‌فر با بیان اینکه زائران می‌توانند تخلفات بهداشتی را به سامانه 190 وزارت بهداشت اعلام کنند، گفت: پس از اعلام تخلف بهداشتی به این سامانه که تمام مکالمات را ضبط می‌کند و وزارت بهداشت بر نحوه رسیدگی به شکایات نظارت دارد همان روز پرسنل بهداشتی به محل اعلام شده مراجعه و در صورت تأیید تخلف با آن برخورد می‌کنند.


از این طریق اطلاعات مراکز درمانی را پیدا کنید

وی با اشاره به نحوه اطلاع‌ زائران از مراکز درمانی و داروخانه‌های سطح شهر مشهد در ایام عزاداری امام رضا (ع) و پیامبر اکرم (ص) اظهار کرد: سایت خدمات سفر دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراکز درمانی و آدرس آنها را برای اطلاع زائران معرفی می‌کند.

مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی گفت: همچنین زائرانی که پیاده در ایام پایانی دهه صفر به مشهد سفر می‌کنند پیامک‌هایی ارسال می‌شود که از جمله آنها معرفی مراکز درمانی و نحوه دریافت خدمات بهداشت و درمان است.

زائران بیمار حتما این نکات را به خاطر بسپارند

احتشام‌فر با توصیه به زائرانی که به بیماری‌های مزمن چون بیماری دیابت، فشارخون، بیماری‌های قلبی و عروقی و تنفسی مبتلا هستند، اظهار کرد: بیماران حتماً در طول سفر داروهای خون را همراه داشته باشند زیرا هر بیمار داروی خاصی را مصرف می‌کند و در صورت بروز مشکل و عدم مصرف به موقع دارو خطر سلامت زائران بیمار را تهدید می‌کند.


توصیه های خاص برای زائران دیابتی


وی ادامه داد: بیماران دیابتی که قصد دارند پیاده به پا بوس امام رضا (ع) مشرف شوند باید مراقب باشند تا در طول مسیر دچار زخم پا نشوند زیرا زخم پای این بیماران ممکن است به سختی بهبود پیدا کند به همین دلیل این زائران توجه کافی به سلامت خود و استفاده از کفش مناسب داشته باشند.


زائران بیمار دفترچه بیمه خود را همراه داشته باشند


مدیر سلامت زائرین خراسان رضوی با تأکید بر اینکه زائران مبتلا به بیماری حتماً دفترچه بیمه خود را در سفر به مشهد همراه داشته باشند، اظهار کرد: دفترچه بیمه برای دریافت خدمات درمانی بسیار حائز اهمیت است از طرفی ممکن است زائری دچار مشکل شود و نیاز مراجعه به پزشک پیدا کند و پزشک با مشاهده نسخ قبلی بیمار می‌تواند از وضعیت جسمی او اطلاع پیدا کند.

احتشام‌فر یادآوری کرد: زائرانی که به بیماری مزمن مبتلا هستند در صورتی که دسترسی به گوشی تصویری دارند، می‌توانند تصویری از آخرین برگ آزمایش یا تشخیص خود را همراه داشته باشند تا در صورت نیاز پزشکان از روی آزمایش اطلاعات دقیقی از وضعیت جسمانی فرد پیدا کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۳۹ ۱۶ آبان ۱۳۹۷
خدا قسمت کنه انشا الله که یه روزی بتونیم بریم