وی افزود: سیاره تیر بدون دارا بودن جو و قمر، کوچکترین عضو خانواده خورشید است و با توجه به مدارش در برخی مواقع سال در افق شامگاهی و بعد از غروب خورشید دیده میشود و در زمانهایی نیز به سمت دیگر مهر تابان میرود و در افق صبحگاهی برای مدتی نمایان میشود.
عتیقی درباره کشیدگی شرقی سیاره تیر گفت: این سیاره که با توجه به سرعت زیاد در گردش به دور خورشید، به غزال تیز پای سامانه خورشیدی مشهور شده است از دید ناظر زمینی یک مسیر تقریبا خطی در طرفین خورشید طی میکند. غروب امروز سه شنبه 15 آبان و در ساعت 18:30 دقیقه به بیشترین کشیدگی شرقی خود میرسد و 23.3 درجه با خورشید جدایی زاویهای دارد.
در روز مذکور ، این جرم کم نور بیشترین فرصت را در افق غربی دارد و تا ساعتی پس از غروب مهر تابان در مناطق عاری از غبار و آلودگی هوا در افق غربی امکان مشاهده این جرم ستاره مانند باچشم غیر مسلح وجود دارد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران درباره بزرگترین عضو خانواده خورشیدی اظهار کرد: شامگاه روز سه شنبه، غول سامانه خورشیدی، سیاره برجیس که بزرگترین عضو خانواده خورشید است، در سمت راست سیاره تیر با درخشش بیشتر در افق غربی، قابل مشاهده است. این اجرام در صورت فلکی کژدم قرار دارند و سیاره تیر شبانگاه جمعه، 18 آبان، حدود دو درجه شمال ستاره دل کژ دم(قلب العقرب) قرار دارد.
انتهای پیام/