سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد؛

تهیه ارز مورد نیاز کالاهای اساسی برای ۱.۵ سال آینده

رحمانی تأکید کرد: دولت ارز مورد نیاز کالاهای اساسی را برای نیمه دوم سال جاری و سال ۱۳۹۸ تهیه کرده و وضعیت ذخیره کالاهای اساسی در حال حاضر بهتر از سالیان گذشته است.

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم تکریم و معارفه وزرای سابق و جدید صنعت، معدن و تجارت که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فعالان صنعتی، معدنی و تجاری کشور در حال برگزاری است، اظهار کرد: در حال حاضر ذخیره سازی کالاهای اساسی بهتر از سال های گذشته انجام شده است و دولت ارز مورد نیاز کالاهای اساسی را برای نیمه دوم سال جاری و سال ۱۳۹۸ تهیه کرده است.

وی با اشاره به شرایط جدید اقتصادی کشور که با تحریم های ظالمانه گره خورده است، بیان کرد: راهکار مقابله با تحریم‌های ظالمانه توجه ویژه به بخش خصوصی، حفظ جریان تولید، توجه به نیروی انسانی و فناوری های نوین است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ذیل ستاد تحریم، ۲ کارگروه تخصصی حفظ جریان تولید و اشتغال و تامین کالاها و مایحتاج عمومی تشکیل شده است، گفت: علاوه بر موارد اشاره شده کسانی که در این خصوص صاحب نظر هستند، از جمله بخش خصوصی در نظر گرفته شده‌اند و چگونگی مدیریت بحران ارز و تامین و توزیع کالا و نظارت بر آنها در دستور کار است.

رحمانی با تاکید بر اینکه کشور نیازمند مدیران سالم و با ریسک پذیری بالا است، خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی به مدیران جهادی، سلامت و با ریسک پذیری بالا نیازمندیم که تلاش شبانه ‌روزی داشته باشند.

وی با بیان اینکه در شرایط تحریم فرصت‌هایی نیز ایجاد می‌شود که می‌توان از این فرصت‌ها برای فعال‌سازی معادن استفاده کرد، گفت: هر چند تحریم‌ها محدودیت‌هایی را بر کشور تحمیل می‌کنند، اما فرصت‌هایی را نیز به دنبال دارد که از جمله آن توجه به بخش معدن، توسعه داخلی سازی و صادرات است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ممنوعیت واردات ۱۳۰۰ قلم کالا را فرصتی برای تولید کنندگان دانست و بیان کرد: نوسان نرخ ارز هر چند مشکلاتی را در ماه‌های گذشته ایجاد کرده، اما در ایجاد فرصت جهشی صادرات نیز تاثیرگذار بوده است که باید تسهیلاتی را در برخی موارد ایجاد و گره‌های بوجود آمده را باز کرد تا فرصت‌های شغلی فرآهم شود و بخش تولید نیز از این شرایط استفاده کند.

رحمانی در ادامه به پتانسیل سرمایه انسانی در وزارت صنعت، معدن و تجارت و فعالان بخش خصوصی اشاره و اظهار کرد: بنده به این پتانسیل ایمان و باور دارم و در دوره جدید نیز آن را جدی خواهم گرفت.

وی با اشاره به تشکیل اتاق های فکر مختلف، افزود: اتاق فکر صنعت، اتاق فکر فناوری و اتاق فکر صادرات طراحی شده است که محوریت همه آنها با بخش خصوصی خواهد بود و حتی می توانیم از پتانسیل وزرای گذشته در این بخش استفاده کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه مقابله با فساد یکی از برنامه‌های اساسی او در این وزارتخانه است، گفت: اعتقاد ندارم که موضوعی تحت عنوان فساد سیستمی در وزارت صنعت، معدن و تجارت وجود وجود داشته باشد، اما بهترین راه مبارزه این است که در تصمیمات دقت کرد و اگر کاری درست انجام شود به صورت اتوماتیک زمینه فساد از بین می رود.

رحمانی همچنین توجه به دولت الکترونیک، شفاف‌سازی و تکمیل سامانه‌ها را از جمله برنامه‌هایی خود برشمرد و افزود: این موارد در دستور کار قرار دارد و تاکنون سامانه های نظیر بهین یاب، جامع انبارها و غیره طراحی شده است.

وی در خصوص نوسازی صنایع نیز، بیان کرد: نوسازی صنایع در دستور کار قرار گرفته و در بخش معدن با تلاش مجلس شورای اسلامی نقشه راه معدن آماده شده است و این محور و سرلوحه کار وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش معدن خواهد بود. علاوه بر این برای آباد کردن روستاها یک راهکار توجه به بخش معدن است و باید از خام فروشی پرهیز کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در بحث نوسازی صنایع در سال جاری ارائه تسهیلات به ۱۰ هزار واحد تولیدی، صنعتی و معدنی در دستور کار قرار دارد.

رحمانی با اشاره به اینکه باید جریان جدیدی در بخش اقتصاد معدنی از جمله حضور در اعماق زمین آغاز شود، گفت: در حالی که اروپایی‌ها امروز به مرز ۵۰۰ متری در اعماق معدن ورود کرده‌اند، اما اکثر اکتشافات‌ معدنی کشور سطحی است و نیازمند پیشرفت جدی در این حوزه هستیم.

وی همچنین به ورود کسب و کارهای نوین در صنعت اشاره و اظهار کرد: بنگاه‌داری با ورود استارت آپ‌ها به شیوه سنتی سخت است و این مسئله را باید پذیرفت و این موضوع به منزله استفاده از جوانان و صنایع دانش بنیان است.

انتهای پیام/

برچسب ها: صنعت ، اخبار اقتصادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
حمید
۱۹:۱۷ ۱۶ آبان ۱۳۹۷
آقا تو رو خدا مدیر عامل ایران خودرو بیاد بگه چرا بعد از 5ماه از تار یخ تحویل خودروها را تحویل نمیدهند ،،،خسته شدیم
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۵ آبان ۱۳۹۷
ارز هم نباشه مشکلی نیست چون با صادرات نفت و غیره پولش در خارج میماند و ایران بجای ان کالا وارد میکند پس اصلا مشکلی در تامین نیازهای بخصوص غذایی و دارویی و سایر اقلام ضروری وجود ندارد
داود ساعدی
۱۱:۳۸ ۱۵ آبان ۱۳۹۷
جناب وزیر ! شما رو بخدا فقط رابطه میان تولید کننده و مصرف کننده را اصلاح کنید