به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ حمیدرضا کبدانی مدیر جهاد کشاورزی خاش سیستان و بلوچستان گفت:گیاه دانهای کینوا یا خاویار گیاهی، بومی کوههای آند در بولیوی، شیلی و پرو است.
وی بیان کرد: علاوه بر دانه، از برگ گیاه جوان به عنوان سبزی تازه و یا به صورت پخته استفاده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی خاش گفت: این گیاه ویژه مناطق خشک و نیمه خشک بوده و کاملا به شرایط کم آبی مقاوم است و شرایط آب و هوایی از چهار تا ۴۰ درجه سانتیگراد را تحمل میکند.
کبدانی بیان کرد: نیاز آبی این گیاه ۴۰۰ تا ۸۰۰ میلیمتر بوده و با ۲۵۰ میلیمتر نیز نتیجه ایده آل داده است.
وی با اشاره به اینکه بهترین زمان کشت و برداشت این محصول اردیبهشت تا مرداد است، افزود: دوره کشت، تولید و رشد این گیاه بین چهار تا هفت ماه است.
مدیر جهاد کشاورزی خاش ادامه داد: دانههای گیاه کینوا در خوشههای بزرگ بر روی یک خوشه که شبیه سورگوم است تولید میشود.
وی تصریح کرد: میزان تولید گیاه دانهای کینوا در هکتار ۱۲۰۰ تا ۵ هزار کیلوگرم است.
گیاه دانهای کینوا در آمریکای جنوبی کشت میشود، اینکاها به این دانهها «مادر همهی دانههای خوراکی» میگویند، چون خواص فوقالعادهای دارد.
اگر از مشکلات گوارشی رنج میبرید، کلسترولتان بالاست یا میخواهید لاغر شوید میتوانید به این دانهها اعتماد کنید. روش پخت آن مانند برنج است و یکی از مواد غذایی سالم برای سلامتی انسان محسوب میشود.
همچنین دانههای این گیاه برای کبدهای آسیب دیده و شکمهای نفخ کرده تاثیر فوق العادهای دارد.
خاش از توابع سیستان و بلوچستان در ۱۸۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز این استان واقع شده است.
انتهای پیام /پ