سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علت روشن شدن مشعل ورزشگاه آزادی بعد از 44 سال چه بود؟

مشعل ورزشگاه آزادی درحالی قرار است پس از بیش از چهار دهه مجددا روشن شود که هنوز مشخص نیست چه کسی روشن کننده آن در فینال لیگ قهرمانان فوتبال آسیا خواهد بود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ضلع شرقی ورزشگاه آزادی محل مشعلی است که به بهانه بازی‌های آسیایی ١٩٥٣ تهران ساخته و تعبیه شد و برای اولین و آخرین بار در افتتاحیه همین بازی‌ها روشن شد. بعد از آن، اما هیچ رویداد دیگری بهانه‌ای برای روشن شدن دوباره این مشعل نشد.

به هر حال روشن کردن مشعل، جزو لاینفک افتتاحیه رویداد‌هایی مانند بازی‌های آسیایی و المپیک است که همیشه حساسیت‌ها و برنامه ریزی‌های خاص خود را هم دارد. حتی برای المپیک حمل مشعل چندماه پیش از آغاز رسمی بازی‌ها آغاز می‌شود و با گذر از کشور‌های مختلف به محل برگزاری رویداد می‌رسد و در جریان افتتاحیه توسط یکی از بزرگان ورزش کشور میزبان روشن می‌شود.

در ایران، اما بعد از بازی‌های آسیایی، رویداد اینچنینی دیگری برگزار نشد تا بهانه‌ای برای روشن شدن مشعلِ آزادی شود، به همین دلیل این مشعل بعد از آن بازی‌ها خاموش شد و تا به امروز هم خاموش ماند. حالا و بعد از گذشت ٤٤ سال قرار است دوباره مشعل آزادی روشن شود آن هم خارج از عرف و به بهانه رویدادی غیر از بازی‌های آسیایی و المپیک!


بیشتر بخوانید: وقتی ورزشگاه غیراستاندارد به داد سرمربی محروم رسید! +عکس 


فینال لیگ قهرمانان و میزبانی پرسپولیس برای دیدار برگشت آن، بهانه‌ای شد برای آنکه مدیریت شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی که متولی ورزشگاه آزادی به حساب می‌آید، تصمیم به روشن کردن مشعل بگیرد.

حسن کریمی در مورد چرایی این تصمیم توضیح داد و گفت: به هرحال زمانی برای ساخت این مشعل هزینه شده، اما طی چهار دهه گذشته همیشه خاموش بوده است. فینال پرسپولیس در لیگ قهرمانان بهانه‌ای برای ما شد تا این مشعل را دوباره روشن کنیم.

وی در واکنش به این موضوع که «روشن کردن مشعل برای رویداد‌های تک رشته‌ای عرف نیست حتی اگر این رویداد، فینال لیگ قهرمانان باشد و اهمیت خیلی بالایی هم داشته باشد»، تصریح کرد: بله؛ عرف نیست، اما غیرقانونی هم نیست، روشن کردن مشعل دلیل و بهانه خاصی نمی‌خواهد.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در این رابطه ادامه داد: طی ٤٤ سال گذشته مشعل آزادی را همیشه خاموش دیده ایم، از طرفی چندین سال بود که نمایندگان ایران فینالیست لیگ قهرمانان نمی‌شدند. قرار دادن این دو موضوع کنار هم، بهانه‌ای شد برای اینکه تصمیم به روشن کردن مشعل بگیریم چراکه فکر می‌کنیم این موضوع شاید برای مردم تازگی داشته باشد و حتی برای خیلی‌ها خاطره سازی کند، به خصوص کسانیکه در بازی‌های آسیایی تهران هم بودند.

مشاور وزیر ورزش در مورد «هزینه‌های صرف شده برای روشن کردن مشعل و اینکه آیا با توجه به شرایط اقتصادی فعلی و مشکلات مالی ورزش، این هزینه لازم و واجب بود؟»، گفت: بعد از چندین سال قطعا مشعل آزادی به یکسری تعمیرات و به روزکردن تحهیزات نیاز داشت که این کار‌ها انجام شده است. به هر حال آن زمان که مشعل ساخته شد، امکانات محدودتر بود، اما الان علم و تجهیزات پیشرفت زیادی داشته اند. بر این اساس تغییراتی در ساختار مشعل ایجاد کردیم.

وی افزود: این کار هزینه زیادی نداشت، رقم دقیق صرف شده برای آن در ذهنم نیست، اما با اطمینان می‌گویم که خیلی نبود.

کریمی همچنین در مورد برنامه موردنظر برای زمان روشن کردن مشعل آزادی گفت: شرکت توسعه به عنوان متولی ورزشگاه آزادی، مشعل را آماده بهره برداری کرده است، حالا تصمیم گیری در مورد زمان روشن کردن مشعل با برگزارکنندگان بازی فینال است. مسئولان فدراسیون فوتبال باید با هماهنگی AFC در این زمینه تصمیم بگیرند.

وی تاکید کرد: یک ایده این است که ١٠ دقیقه قبل از آغاز دیدار برگشت پرسپولیس و کاشیما، مشعل روشن شود، اما هیچ چیز قطعی نیست، شاید برای مراسم و جشن پایانی مشعل را روشن کردیم. شاید هم به عنوان افتتاح بازی و هم برای مراسم اختتامیه مشعل روشن شود، در جریان بازی هم ممکن است مشعل روشن باشد یا خاموش شود. تصمیم نهایی را خودِ برگزارکنندگان بازی باید بگیرند ما فقط مجری هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، علی باغبانباشی قهرمان دوومیدانی ایران و آسیا، ورزشکاری بود که برای افتتاحیه بازی‌های آسیایی تهران، مشعل ورزشگاه آزادی را روشن کرد. "حالا و برای فینال لیگ قهرمانان این کار توسط چه کسی انجام می‌شود؟ "

«این احتمال وجود دارد با توجه به اینکه قرار است مشعلِ آزادی برای یک بازی فوتبال روشن شود، یکی از اهالی همین رشته مسئولیت آن را عهده دار شود؟ «یا اینکه «احتمال دارد به خاطر حضور پرسپولیس در فینال لیگ قهرمانان، یکی از پیشکسوتان این باشگاه عهده دار روشن کردن مشعل شود؟»

این‌ها سوالاتی است که خبرنگار مهر در رابطه با روشن شدن مشعل ورزشگاه آزادی بعد از چهار دهه با مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی مطرح کرد، اما وی پاسخ دقیق و شفافی برای آن‌ها نداشت.

کریمی در این زمینه اینگونه پاسخ داد: گزینه خاصی برای روشن کردن مشعل مدنظر نیست. به ما باشد یکی از افرادی که نسبت به انجام آن، اشراف کامل دارد را مسئول می‌کنیم تا در زمان مقرر، مشعل را روشن کند.

اگر قرار است گزینه فوتبالی یا پرسپولیسی مسئول این کار باشد، مسئولان فدراسیون فوتبال و پرسپولیس باید در مورد آن به جمع بندی برسند.

وی ادامه داد: اینکه یکی از اهالی فوتبال و پرسپولیس مشعل آزادی را روشن کند، ایده خوبی است. می‌توانیم آن را در نشست‌هایی که پیش از دیدار برگشت فینال لیگ قهرمانان با مسئولان فدراسیون فوتبال و پرسپولیس داریم، مطرح کنیم. شما هم به نوبه خود این موضوع را پیگیری کنید. به هر حال در این بخش هم ما فقط مجری هستیم.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در پایان با بیان اینکه دو شب پیش، مشعل آزادی به صورت آزمایشی روشن شد و فضای زیبایی را در استادیوم یکصدهزارنفری ایجاد کرد، گفت: مشعل آزادی به بهانه فینال آسیایی پرسپولیس آماده شده و مجددا روشن خواهد شد، اما این مشعل می‌تواند برای هر رویداد دیگری و به درخواست برگزارکنندگان آن روشن شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/

چرا مشعل ورزشگاه آزادی بعد از ۴۴ سال روشن می‌شود؟

برچسب ها: خواندنی ، پرسپولیس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.