وی با تاکید بر لزوم استفاده از وسایل گازسوز استاندارد، افزود: در صورت بی توجهی، نشت گاز منوکسید میتواند جان افراد را به مخاطره بیاندازد به گونهای که در سالهای گذشته بر اثر توجه نکردن به هشدارها شاهد مرگ هموطنانمان بودیم.
قانع ادامه داد: بازدید از دودکش بخاری، پرهیز از قرار دادن وسایل گرمازا در کنار اجسام قابل اشتعال، اتصال منسجم و بدون پیچ و خم دودکش به وسایل گازسوز، پرهیز از نصب آبگرمن در حمام و اقدام فوری برای رفع نواقص موجود در سیستم سوخترسانی، شیلنگ و دیگر قسمتهای بخاری و وسایل گرمازا از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر لزوم نصب صحیح دودکش به بخاری ها، گفت: دودکشها در قمست انتها حتما باید دارای کلاهک باشند چرا که در صورت نداشتن کلاهک احتمال افتادن جسم خارجی در آن وجود دارد که این امر میتواند مخاطره آمیز باشد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی شیراز یادآور شد: برای اطمینان از باز بودن مسیر دودکش میتوان از وزنه متصل به طناب و هدایت آن به داخل دودکش استفاده کرد.
قانع با تاکید بر لزوم پرهیز از تبدیل وسایل گرمازای نفتی به گازسوز، تصریح کرد: یکی از مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که در هنگام روشن کردن وسایل گاز سوز نباید تمامی دربها و منافذ را بست بلکه باید راهی برای جایگزینی اکسیژن سوخته شده توسط وسیله گرمازا وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: چنانچه افراد با توصیههای ایمنی آشنا و آنها را رعایت کنند به طور قطع آمار حوادث کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی شیراز بیان کرد: منوکسیدکربن گازی بیرنگ و بو است که از نظر ظاهری قابل مشاهده نیست و در اثر سوخت ناقص مواد سوختی و عموماً در فضای بسته ایجاد میشود.
قانع درباره علائم مسمومیت با گاز منوکسید کربن، گفت: علائم مسمومیت بستگی به میزان منوکسیدکربن موجود در فضای حادثه دارد، اما معمولا در ابتدا علائم به شکل خفیف است، علائم مسمومیت با این گاز به شکل گیجی، کرختی مزمن و در واقع علائمی شبیه یک آنفلوآنزا در فرد ظاهر میشود.
وی افزود: علائم مسمومیت حاد با این گاز نیز شامل سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ، بیهوشی، تشنج و اغما است البته در بیماران مبتلا به ناراحتیهای قلبی ممکن است تشدید بیماری یک علامت هشدار دهنده باشد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی شیراز افزود: بهترین کار در مواجهه با فرد گازگرفته این است که با حفظ خونسردی فرد را از شرایطی که دچار مسمومیت شده خارج و بلافاصله درها و پنجرهها را باز کنید تا اکسیژن کافی به فرد مصدوم برسد.
قانع تصریح کرد: باید از تجمع در کنار بیمار خودداری کنید و لباسهای تنگی را که مانع رسیدن تنفس مناسب به فرد میشود را آزاد کنید و پس از اینکه راههای اکسیژن رسانی را برای بیمار بازکردید بهتر است با اورژانس ۱۱۵ و یا باشماره ۱۲۵ آتشنشانی تماس بگیرید و اجازه دهید تا آنها، اقدامات اولیه مناسب را انجام دهند.
انتهای پیام/ر