این مطالعه ارتباط بین قلب و عروق و سلامت مغز را نشان می دهد و به پزشکان گوشزد می کند که باید عوامل خطر بیماری های عروقی به طور مداوم در بیماران مبتلا به زوال عقل تحت نظر باشد.
محققان همچنین در این مطالعه به روشی دست یافتند که جداکردن مویرگ ها از بافت مغز را امکان پذیر می کند. این مطالعه نشان می دهد داروهای دیابت بر مغز بیماران مبتلا به آلزایمر نقش محافظتی دارد.
بسیاری از درمان های رایج آلزایمر پلاک آمیلویید را هدف قرار می دهند؛ ولی این مطالعه، بر تاثیر داروهای رایج درمان دیابت مانند انسولین و متفورمین بر بیماری آلزایمر پرداخته است. نقش کنترل گلوکز خون بر سلامت مغز از مدت ها پیش تایید شده است و نتایج این مطالعه در پیشرفت درمان های موثر برای زوال عقل بسیار موثر است.
به رغم پیشرفت علم در زمینه پیشگیری و درمان زوال عقل، آمار مرکز بین المللی آلزایمر نشان می دهد که در حال حاضر 47 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال 2050 میلادی، به 131.5 میلیون نفر به ویژه در کشورهای در حال توسعه می رسد.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار فرد می شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر کاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می کند و به این ترتیب انتقال پیام های عصبی مختل می شود. دلیل این بیماری همیشه کهولت سن نیست و عوامل ژنتیکی، سکته مغزی و شوک عاطفی نیز می توانند منجر به این بیماری شوند.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/