سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقش دارو‌های دیابت در جلوگیری از پیشرفت زوال عقل

نتایج مطالعات محققان نشان می دهد در مغز بیماران مبتلا به آلزایمری که دارو‌های دیابت مصرف می‌کنند، رگ‌های خونی غیر طبیعی کمتر دیده می‌شود و ژن‌های غیر طبیعی فعالیت کمتری دارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نتایج مطالعات محققان دانشکده پزشکی آیکان نیویورک نشان می‌دهد در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر که دارو‌های دیابت مصرف می‌کنند، نشانه‌های کمتری از پیشرفت زوال عقل دیده می‌شود.
این مطالعه نشان می‌دهد در مغز بیماران مبتلا به آلزایمری که دارو‌های دیابت مصرف می‌کنند، رگ‌های خونی غیر طبیعی کمتر دیده می‌شود و ژن‌های غیر طبیعی فعالیت کمتری دارند و این دو عامل سبب می‌شود علایم زوال عقل در مغز آنان کمتر دیده شود.
این مطالعه ارتباط بین قلب و عروق و سلامت مغز را نشان می‌دهد و به پزشکان گوشزد می‌کند که باید عوامل خطر بیماری‌های عروقی به طور مداوم در بیماران مبتلا به زوال عقل تحت نظر باشد.
محققان همچنین در این مطالعه به روشی دست یافتند که جداکردن مویرگ‌ها از بافت مغز را امکان پذیر می‌کند. این مطالعه نشان می‌دهد دارو‌های دیابت بر مغز بیماران مبتلا به آلزایمر نقش محافظتی دارد.
بسیاری از درمان‌های رایج آلزایمر پلاک آمیلویید را هدف قرار می‌دهند؛ ولی این مطالعه، بر تاثیر دارو‌های رایج درمان دیابت مانند انسولین و متفورمین بر بیماری آلزایمر پرداخته است. نقش کنترل گلوکز خون بر سلامت مغز از مدت‌ها پیش تایید شده است و نتایج این مطالعه در پیشرفت درمان‌های موثر برای زوال عقل بسیار موثر است.
به رغم پیشرفت علم در زمینه پیشگیری و درمان زوال عقل، آمار مرکز بین المللی آلزایمر نشان می‌دهد که در حال حاضر ۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال ۲۰۵۰ میلادی، به ۱۳۱.۵ میلیون نفر به ویژه در کشور‌های در حال توسعه می‌رسد.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار فرد می‌شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر کاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می‌کند و به این ترتیب انتقال پیام‌های عصبی مختل می‌شود. دلیل این بیماری همیشه کهولت سن نیست و عوامل ژنتیکی، سکته مغزی و شوک عاطفی نیز می‌توانند منجر به این بیماری شوند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.