سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شایع‌ترین بیماری‌ها در اجتماع/ چه کسانی باید کلونوسکوپی و آندوسکوپی انجام دهند؟

عضو کمیته علمی هجدهمین کنگره گوارش و کبد گفت: ۳۰ درصد از مردم در طول عمر خود به مشکلات گواشی مبتلا می‌شوند که نیاز به مراجعه به پزشک دارند.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ همایون زجاجی عضو کمیته علمی هجدهمین کنگره گوارش و کبد ایران  در هجدهمین کنگره گوارش و کبد ایران اظهار داشت: در حاشیه این کنگره کارگاه بازآموزی آندوسکوپی و کلونوسکوپی با هدف ارتقاء توانمندی‌های پزشکان متخصص داخلی برگزار شد.

وی افزود: برگزاری چنین کارگاه‎هایی کمک می‌کند تا پزشکان متخصص داخلی بتوانند گزارش استاندارد و علمی از نتیجه آندوسکوپی و کلونوسکوپی ارائه دهند.

آندوسکوپی و کلونوسکوپی تعرفه یکسانی ندارد

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی در مورد هزینه انجام آندوسکوپی و کلونوسکوپی گفت: این مسئله در بخش دولتی و خصوصی متفاوت است و تعرفه یکسانی ندارد.

زجاجی با اشاره به اینکه بیماری‌های گوارشی جزو شایعترین بیماری‌ها در اجتماع است، افزود: 30 درصد از مردم در طول عمر خود به مشکلات گواشی مبتلا می‌شوند که نیاز به مراجعه به پزشک دارند.

وی اعلام کرد:‌بسیاری از بیماری‌های گوارشی قابل پیشگیری است و حتی سرطان روده بزرگ در صورتی که در مراحل اولیه و ابتدایی به خوبی در کلونوسکوپی تشخیص داده شود قابل پیشگیری و درمان است و در واقع آندوسکوپی و کلونوسکوپی دقیق تشخیص زودرس و درمان به موقع را به ارمغان می‌آورد.

نشانه وجود پولیپ در دستگاه گوارش

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی با اشاره به اینکه پولیپ می‌تواند از ضایعات پیش سرطانی باشد،‌گفت:‌ پولیپ‌ها انواع مختلفی دارد که برخی از آنها پیش سرطانی هستند و به طور کلی زمان تبدیل شدن پولیپ به سرطان متوسط 7 سال به طول می‌انجامد. بنابراین اگر در این هنگام تشخیص به موقع انجام شود می‌توانیم سرطان را به موقع درمان کنیم.

زجاجی گفت: بنابراین افراد بالای 50 سال و کسانی که سابقه سرطان روده بزرگ و معده در خانواده دارند انجام کلونوسکوپی و آندوسکوپی در دوره زمانی 5 تا 10 سال برای آنها توصیه می‌شود.

وی در مورد علائم سرطان معده گفت: این سرطان علائم ابتدایی چندانی ندارد و می‌تواند با درد مبهم و سوءهاضمه همراه باشد که پزشک اگر تشخیص به موقع دهد با آندوسکوپی می‌توان این بیماری را به موقع شناسایی کرد.

 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.