وی گفت: 172 نوع از انواع مختلف پرنده نیز در این منطقه وجود دارد که اکثر پرندگان به صورت مهاجر در منطقه دیده می شود.
وی تصریح کرد: فصل شکار از ابتدای پاییز تا نیمه اول زمستان است و سازمان محیط زیست با صدور پروانه موافقت خود را اعلام می دارد و دارندگان سلاح شکاری مجاز به بهره برداری از گونه های خاص از پرندگان هستند.
عارف کیا افزود: در شهرستان بم به فاصله 30کیلومتری در جنوب از ارتفاع یک هزار و 600متر از سطح دریا به ارتفاع یک هزار و 460 متری می رسیم که این امر باعث تنوع زیست محیطی در منطقه شده است .
وی گفت: از زیستگاههای حائز اهمیت در شهرستان بم میتوان به مناطق زریاب، سنگ مس، کوه شیر، دشت دارزین و اطراف رودخانه نسا اشاره کرد.
وی بیان داشت: منطقه حفاظت شده سنگ مس از مهمترین مناطق تحت مدیریت اداره محیط زیست بم است که در سال 89 به مساحت حدود 6 هزارکیلومترمربع با تصویب شورای عالی محیط زیست کشور به عنوان منطقه حفاظت شده معرفی شد.
این مسئول افزود: پروژه انتقال آب برای تامین آب حیات وحش منطقه سنگ مس به طول چهار هزار و 950 متر با اعتبار هزینه شده 130 میلیون تومان توسط اداره محیط زیست شهرستان بم انجام شده است.
وی بابیان اینکه نیروی مسلح محیط زیست بعنوان ضابط دادگستری اعمال قانون می کند تاکید کرد: هر کنش از متخلفین با واکنش خاص مامورین مواجه خواهد شد و قانون برای شکارغیرمجاز یک راس کل وحشی 10میلیون تومان به همراه حبس و دفعات بعد مصادره ادوات شکار را مشخص کرده است.
رئیس اداره محیط زیست بم افزود: با اشاره به منطقه زریاب یا پناهگاه خرس سیاه آسیای اشاره کرد تصریح کرد: منطقه زریاب یا پناهگاه این منطقه به صورت مشترک تحت حفاظت شهرستان های بم و جیرفت است.
وی بیان کرد: در سال 83 که بم درگیر بازسازی و بحران زلزله بود مسئولان جیرفت راه جدید را احداث کرده و این جاده باعث تخریب گونه ها شد و در اواخر سال 96 تعریض این جاده در دستور کار قرار گرفت که دستگاه قضایی مخالفت کرد.
منطقه حفاظت شده سنگ مس در 205 کیلومتری جنوب شرق استان کرمان دارای گونه های جانوری کبک، تیهو، چکاوک، کبوترجنگلی، چاهی و باقرقره، دارکوب، شانه به سر، دلیجه، سارگپه، عقاب صحرایی، شاهین وقرقی، کل و بز، آهو جبیر پلنگ، گرگ و خرس سیاه اسیایی است.
انتهای پیام/س