سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اکلر چیست؟ +طرز تهیه اکلر ساده و شکلاتی خوشمزه

اکلر نوعی شیرینی فرانسوی است که با خمیر پفی (Choux) درست می‌شود.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  شیرینی‌ها و خوراکی خوشمزه‌ای در سراسر این کره خاکی وجود دارد که در کشور‌های مختلف و بسته به نوع سنت و آشپزی آن کشور‌ها متفاوت است. برخی از این شیرینی‌ها بنوعی همه گیر می‌شوند و سروصدایشان در کل دنیا می‌پیچد که این سبب می‌شود حتی در کشور‌های دورتر از کشور مبداشان نیز بتوانید این شیرینی‌ها یا خوراکی‌ها را میل نماید.

امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را با یک شیرینی فرانسوی به نام اکلر آشنا نماید و دو نوع دستور پخت نیز برای شما آماده کرده است که پیشنهاد می‌کنیم به خواندن این مطلب ادامه دهید!

اکلر چیست؟

اکلر (Éclair) نوعی شیرینی فرانسوی است که با خمیر پفی (Choux) درست می‌شود. برای تهیه اکلر، خمیر پفی را به شکل کشیده در می‌آورند و پس از سرد شدن خمیر، داخل آن را با کرم وانیلی، کرم کاستارد، خامه زده شده یا بستنی پر می‌کنند.

روی این شیرینی با انواع آیسینگ (Icing) مانند فوندانت، سس شکلات یا پودر شکر تزئیین می‌شود. همچنین نوعی از این شیرینی وجود دارد که روی آن را با کرم کاراملی می‌پوشانند که در فرانسه به آن (bâton de Jacob) گفته می‌شود. نوع دیگر آن اکلر یخ‌زده است که داخل آن را با بستنی پر می‌کنند و روی آن سس شکلات می‌ریزند. اکلر در زبان فرانسوی به معنی آذرخش است و گفته می‌شود دلیل این نام‌گذاری درخشش آیسینگ روی آن است.


یاد بگیرید: طرزتهیه 6 نوع کیک خوشمزه برای صبحانه


سابقه اکلر در تاریخ شیرینی‌پزی کم‌تر از دویست‌سال و سرچشمه آن کشور فرانسه است. گفته می‌شود که در اوایل سده نوزدهم، ماری آنتوان کارم سرآشپز مشهور فرانسوی برای نخستین بار شیرینی اکلر را تهیه کرده است. در امریکا، گاه اِکلر را با دونات (انگ جان) اشتباه می‌گیرند، ولی خمیر اکلر با (لانگ جان) کاملا تفاوت دارد.

مواد لازم برای تهیه اکلر

  • خامه قنادی: ۱ کیلوگرم
  • شکلات فیلینگ شیری سوربن: ۳۰۰ گرم
  • آب: ۵۰۰ سی سی
  • آرد: ۵۰۰ گرم
  • روغن مایع خوراکی: ۲۵۰ گرم
  • شکر: ۳۰ گرم
  • تخم مرغ: ۱۲ عدد
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه اکلر با خامه قنادی

  • آب و روغن را مخلوط کنید و روی گاز بگذارید تا بجوشد.
  • بعد از جوشیدن آب، مخلوط آرد و بیکینگ پودر را به آن اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه بر روی شعله گاز خوب هم بزنید. سپس از روی گاز برداشته و اجازه بدهید سرد شود.
  • همه مواد را داخل مخلوط کن یا هم‌زن بریزید و با دور کند شروع به هم زدن کنید. سپس تخم مرغ‌ها رو یکی‌یکی به مواد اضافه کنید.
  • بعد از اینکه تخم مرغ‌ها تمام شد مواد را داخل قیف ریخته و به صورت کشیده (۱۲ سانتی متر) روی سینی قیف بزنید سپس به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر بگذارید تا پخته شود.
  • اکلر‌ها را از فر بیرون بیاورید و بگذارید خنک شود بعد از خنک شدن خامه ویپ شده را داخل قیف بریزید و اکلر‌ها را مثل نان خامه‌ای پرکنید.
  • شکلات فیلینگ شیری را به مدت ۲ دقیقه در فر با حرارت ۴۰۰ درجه ذوب نمایید و با آن روی اکلر‌ها را تزیین کنید. سپس اکلر‌ها را ۱ ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد سرو نمایید.

یاد بگیرید: طرز تهیه تارت‌های گران‌قیمت و خوشمزه


  • برای تزیین بیشتر از تکه‌های توت فرنگی استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه اکلر شکلاتی (خمیر شیرینی)

  • آب ۱۵۰ میلی‌لیتر یا ۲/۳ پیمانه
  • کره ۶۰ گرم
  • آرد الک‌شده ۹۰ گرم
  • تخم‌مرغ ۲ عدد

طرز تهیه اکلر شکلاتی

  • برای تهیه اکلر شکلاتی خوشمزه باید ابتدا کره را درون طرفی بگذارید و روی آب گرم قرار دهید تا کره کاملا آب شود و جوش بیاید (روش بن‌ماری).
  • بعد از این‌که کره به جوش آمد، آن را از روی حرارت بردارید و همه موادی را که داشتید را داخل ظرف بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد باهم مخلوط شوند و از ترکیب آن‌ها یک مخلوط منسجم ایجاد شود.
  • حالا تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی به مواد دیگر اضافه کنید تا یک خمیر صاف و یکدستی به دست بیاید.
  • خمیر را با قاشق داخل قیف با ماسوره ساده به قطر یک سانتی‌متر بریزید.
  • سینی شیرینی‌پزی خود را کمی چرب کنید.
  • کمی آب روی سینی شیرینی‌پزی بپاشید و خمیر نان خامه‌ای را به طول ۷.۵ سانتی‌متر و با فاصله داخل سینی بچینید و در فری که قبلا گرم شده روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت و یا عدد ۶ فر‌های گازی به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه قرار دهید تا بپزند و طلایی رنگ شوند.
  • حالا داخل هر کدام از نان خامه‌ای‌ها یک شکاف ایجاد کنید تا بخار موجود در نان خامه‌ای‌ها خارج شود. (توجه داشته باشید که نان خامه‌ای‌ها باید کاملا سرد شوند، به این منظور آن‌ها را روی یک سینی مشبک قرار دهید تا سرد شوند.)
  • داخل اکلر‌های شکلاتی باید با نوعی کرم مخصوص شیرینی، پُر شود. البته اگر وقت کافی برای درست‌کردن این کرم ندارید، می‌توانید داخل آن را با خامه فرم گرفته پر کنید.

یاد بگیرید: نحوه پخت شیرینی نارنجکی (نان خامه ای) خوشمزه در منزل


مواد لازم برای تهیه کرم مخصوص اکلر شکلاتی

  • تخم‌مرغ زده‌شده ۲ عدد
  • شکر دانه‌ریز ۵۰ گرم
  • آرد ذرت ۲ ق  غذاخوری
  • شیر ۳۰۰ میلی لیتر
  • وانیل ۱/۴ ق  چای خوری

طرز تهیه کرم مخصوص اکلر شکلاتی

  • برای تهیه این کرم مخصوص اکلر شکلاتی ابتدا باید تخم‌مرغ‌ها را با شکر خوب به هم بزنید تا مخلوطی کرم مانند و غلیظ بدست بیاید.
  • سپس آرد ذرت را به مخلوط اضافه نموده و شیر را نیز به جوش بیاورید و به ترکیب اضافه نمایید و کاملا هم بزنید.
  • حالا باید مایه را داخل یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب به‌هم بزنید تا مایه کاملا سفت شود.
  • وقتی مایه به غلظت رسید، آن را از روی حرارت برداشته و وانیل را به آن اضافه کنید.
  • سپس روی کرم را با کاغذ روغنی بپوشانید تا کاملا سرد شود.

یاد بگیرید: طرز تهیه باقلوای آلبالویی شکلاتی


مواد لازم برای تهی آیسینگ اکلر شکلاتی

  • کره ۲۵ گرم
  • شیر ۱ ق  غذاخوری
  • پودر کاکائو به روش بن‌ماری ۱ ق. غذاخوری
  • پودر قند ۱۰۰ گرم
  • شکلات سفید آب کرده به میزان دل‌خواه

طرز تهیه آیسینگ اکلر شکلاتی

  • برای تهیه آیسینگ اکلر، ابتدا کره را داخل قابلمه‌ای همراه با شیر ذوب کنید.
  • بعد از اینکه مخلوط را از روی حرارت برداشتید، پودر کاکائو و شکر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • نان خامه‌ای‌ها را از طول به دونیم کرده و با قیف، کرم مخصوص شیرینی‌پزی را داخل آن‌ها بریزید.
  • آیسینگ آماده شده را نیز روی نان خامه‌ای‌ها بریزید و پخش کنید.
  • می‌توانید برای تزیین اکلر شکلاتی، کمی شکلات سفید آب‌شده را به شکل پیچ‌دار روی آیسینگ بریزید و اجازه دهید تا کاملا ببندند.
  • اکلر‌های شکلاتی شما آماده هستند و می‌توانید آن‌ها را نوش جان کنید.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ملینا
۲۳:۱۰ ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
بسیار مفید وکامل