سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آنچه که درباره بهداشت سفره غذا باید بدانیم

صبحانه، ناهار، شام. بیشتر ما روزی ۳ وعده غذا می‌خوریم و در هر وعده به ارزش غذایی که می‌خوریم و روش پخت غذاهایمان توجه داریم. اما نکته دیگری که معمولا از آن غفلت می‌کنیم، اهمیت سفره و سطحی است که روی آن غذا می‌خوریم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  در گذشته بیشتر از سفره‌های حصیری و پارچه‌ای استفاده می‌شد، اما این روز‌ها بیشتر از سفره‌های پلاستیکی استفاده می‌شود. استفاده از این سفره‌ها به دلیل اینکه راحت ‎تر تمیز می‌شوند و رطوبت و چربی غذا را به سطوح زیرین انتقال نمی‌دهند و همچنین تنوع بیشتری در طرح و رنگ دارند، رایج‌تر است.

در مورد سفره لازم است به این نکات بهداشتی توجه کنید:

بهتر است اندازه سفره غذا با تعداد نفرات و تعداد افراد خانواده تناسب داشته باشد تا شستن، پهن کردن و جمع کردن آن راحت‌تر باشد.

سفره‌هایی انتخاب کنید که پشت و رویشان معلوم است تا راحت بتوانید همیشه از سطح رویی سفره استفاده کنید.

سفره‌های پشت کرک دار، گرد و خاک و آلودگی بیشتری به خودشان می‌گیرند.

همچنین سفره‌هایی که سطح صاف دارند نسبت به سفره‌هایی که طرح‌های برجسته دارند بهتر و راحت‌تر تمیز می‌شوند.

هنگام چیدن ظروف یا توزیع غذا، روی سفره راه نروید.

تکه‌های غذا مانند استخوان‌های خورش، هسته آلو و… را در سفره نیندازید، برای این کار از ظرف مخصوصی که برای این کار در سفره قرار می‌دهید، استفاده کنید.

باقی ماندن ذرات ریز غذا در سفره موجب رشد میکروب‌ها و آلودگی‌ها می‌شود. بعد از غذا خوردن سفره را با یک دستمال نخی نمدار و سپس با یک دستمال خشک تمیز کنید و بعد از از بین رفتن رطوبت آن را تا کنید.

در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل با آب گرم و مایع شوینده بشویید و زیر نور خورشید قرار دهید.

هنگام جمع کردن سفره، ابتدا ۲ سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید. با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده است با سطح داخلی آن که محل قرار دادن غذاست، تماس پیدا نمی‌کند.

باقیمانده نان را از سفره بردارید. ماندن نان در سفره موجب کپک زدن نان می‌شود. نان را در پارچه‌ای نخی بپیچید، سپس در کیسه پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.

هر دو هفته یک بار سفره غذاخوری را با آب گرم و مایع شوینده بشویید و زیر نور شفابخش خورشید قرار دهید تا خشک شود.

تمیز کردن سفره بعد از غذا خوردن، آن هم سفره بزرگی که تعداد زیادی مهمان در آن غذا خورده اند، کار آسانی نیست. به همین خاطر بعضی‌ها ترجیح می‌دهند از سفره‌های یکبار مصرف پلاستیکی استفاده کنند و جمع کردن و دور انداختن کل سفره با باقیمانده غذا‌ها و آشغال‌های داخل آن را خیلی لذتبخش می‌دانند، غافل از این که این کار به محیط زیست آسیب می‌رساند؛ بنابراین بهتر است برای حفظ زمین پاک و سلامت آیندگان مان هم که شده، زحمت تمیز کردن و شستن سفره را بپذیریم.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.