وی افزود: ما در این نمایشنامه هیچ اسمی از آدم بدها به زبان نمیآوریم. حرف ما کودکان آسیب دیده هستند کودکی که جنگ را نمی فهمد، کودکی که با سر پدر حرف میزند.... واقعه عاشورا را بارها تکرار کردیم، اما کودکان در واقعه عاشورا کمتر دیده شدند. از کوچه بنی هاشم به صورت روایت در این نمایش ذکر شده، روایت کوچه بنی هاشم و درب منزل حضرت علی (ع) عشق و پر از غم است.
کارگردان «تا رقیه» با بیان اینکه ما سعی کردیم از مقتل بنویسیم و در این خصوص از مشاورههای مذهبی کمک گرفتیم تا اغراق نکرده باشیم و کلمه ای نگوییم که در شان این خاندان نباشد،بیان کرد:سعی کردیم که ایراد دیالوگی نداشته باشیم، چون من به همراه آقای فضل الله به اتفاق این متن را نوشتیم.
وی ادامه داد: از دوستان عزیزی که حمایت نکردند گله داریم، بعضی از سازمانها به ما قول بودجه و کمک دادند، اما هیچ حمایتی نکردند واقعا برای این کار جانمان را گذاشتیم و شخصی هزینه کردیم که امیدوارم امام حسین (ع) نگذارد ما شرمنده خلق الله شویم.
سلمانی در خصوص شیوه و مدت زمان تمرین این اثر نمایشی بیان کرد: ما ۳ ماه تمرین کردیم، من قرار نبود در کار بازی کنم، خانم دیگری قرار بود ایفای نقش کنند اما به دلیل بیماری نتوانستند و من دقایق آخر به کار اضافه شدم.
وی گفت:ما در حسینیه شاهزاده علی اکبر تمرین کردیم، چون پلاتو به دلیل سنج، دمام، نی و مداح در اختیار ما قرار نمیدادند.
سلمانی با بیان اینکه این نمایش اولین سال است که اجرا میشود، گفت: این نمایش در صورتی سالهای بعد هم اجرا خواهد شد که حمایت شود، چون عوامل هیچ پولی دریافت نمیکنند، دلی کار میکنند و هیچ فروش قابل توجهی هم نخواهیم داشت.
این کارگردان در خصوص میزان تبلیغات نمایش گفت: تبلیغات با من و آقای صدقی (دستیار کارگردان) است و خودمان به صورت خودجوش در شبکههای مجازی، سایتها و ... تبلیغ میکنیم.
سلمانی با اشاره به اینکه بازیگران این نمایش کار اولی نبودند، تصریح کرد: من حدود ۱۱ سال است کار میکنم، خانم عاطفه حق شناس چندین سال است کار میکنند و ساجده لطفی بازیگر سریال بچه مهندس است که جاهای مختلفی کار کرده است.
وی با اشاره به انتخاب ماهک ثابت قدم بازیگر شخصیت ریحانه که حدود ۵ سال است در عرصه بازیگری فعالیت می کند، گفت:دختری به نام ریحانه در جنوب کشور شهید شد و اجزای بدنش را هدیه کردند از این رو نام «ریحانه» را برای نمایش انتخاب کردیم.
کارگردان نمایش «تارقیه» در خصوص استقبال مخاطبان از این نمایش گفت: استقبال مردم بعد از اربعین خواهد بود، چون بیشتر آنهایی که از این تئاتر استقبال میکنند کسانی هستند که در حال حاضر در کربلا یا در راه برگشت هستند از این رو بعد از اربعین منتظر بچه هیئتیها هستیم تا پای روضه حضرت رقیه(س) بنشینند.
سلمانی با بیان اینکه تئاترهای کمدی نسبت به تئاترهای مذهبی مخاطب بیشتری دارند، تصریح کرد:مردم به دلیل دغدغه، مشکلات، خستگی و گرفتاری غمگین هستند از این رو دنبال تئاترهای شاد هستند، اما این تئاتر به دلیل ایام محرم و صفر مناسب این روزها است.
این کارگردان بیان کرد:همکاران ما در بخش نویسندگی، کارگردانی و انتخاب متن باید دنبال کارهایی باشند که به زمان و موقعیت نزدیک باشد و در حال حاضر بحث ما عاشورا است که مناسب این تئاتر است. بار آموزشی و معنوی که این کار دارد از نظر من مثمرثمر واقع میشود و تماشاچی حداقل تا دو سه ساعت بعد از دیدن این نمایش ذهنش درگیر است.
سلمانی با بیان اینکه تئاتریها و هنرششم واقعا از لحاظ حمایت ضعیف هستند، بیان کرد: کاش صدای من به مسئولان برسد ما واقعا آنها را دوست داریم، ولی نمیدانیم چرا حمایت نمیشویم. هنرمندان فقط هنرشان را به معرض نمایش میگذارند لطفا حمایت کنید. این مدت خیلی اذیت شدیم تا بتوانیم این نمایش را به روی صحنه ببریم و پروسه طولانی را پشت سر گذاشتیم.
انتهای پیام/