مردانی ادامه داد: در مراسم اربعین به علت کثرت جمعیت و تماس زیاد افراد با یکدیگر امکان واگیر و انتقال بیماری بسیار زیاد است.
بیشتربخوانید :زنده ماندن مراسم باشکوه پیاده روی اربعین به لطف رشادتهای شهدا + صوت
وی با بیان اینکه زائران برای پیشگیری از این گونه بیماریها باید اقدامات احتیاطی را رعایت کنند، تصریح کرد: مسافران اربعین تا حد امکان از دست دادن و روبوسی به ویژه با افرادی که دارای علائم بیماری هستند خودداری کنند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی عطسه، سرفه و آبریزش بینی را از جمله علائم بیماریهای عفونی همچون سرما خوردگی و آنفولانزا دانست و تاکید کرد: در صورت بروز چنین علائمی در زائران از دست دادن، در آغوش گرفتن و به طور کلی تماس با دیگران خودداری شود.
وی همچنین همراه داشتن ماسک برای پیشگیری از ابتلا به بیماریها و استفاده از دستمال کاغذی در هنگام عطسه را برای عدم انتقال بیماری به دیگران ضروری دانست.
عضو هیت علمی دانشگاه شهید بهشتی آلودگی دستها را یکی از عمدهترین علل ابتلا به بیماریهای عفونی خواند و خاطرنشان کرد: زائران در طول مسیر به صورت مکرر دستهای خود را با آب و صابون شسته و در صورت نبود صابون، از اسپریهای حاوی الکل استفاده کنند.
مردانی با بیان اینکه مسافران با رعایت مسائل بهداشتی فردی و اجتماعی از ابتلا و انتقال بیماری به دیگران پیشگیری کنند، عنوان کرد: اگر فردی نیز دچار علائم آنفولانزا یا بیماری شد، از جمعیت فاصله گرفته و با استراحت موجب تشدید بیماری در خود و دیگران نشود.
وی به لزوم استفاده از واکسنهای ضد واگیر برای برخی گروهها تاکید کرد و گفت: افراد بالای ۶۰ سال، بیماران قلبی، ریوی، مبتلایان به آسم، کلیوی و افراد دیالیزی باید دو هفته پیش از سفر به مراسم اربعین، از این واکسنها استفاده کنند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی اضافه کرد: به علاوه افراد مبتلا به ایدز، زنان باردار، کودکان ۶ ماه تا ۶ سال، بیماران دارای بیماریهای مزمن و پرسنل پزشکی از تزریق این واکسن پیش از سفر خود غافل نشوند.
مردانی همچنین در توصیه به بیماران قلبی، ریوی، افراد دارای فشار خون و مبتلایان به بیماریهای مزمن اظهار کرد: این دسته از افراد حتما ذخیره دارویی ۱۰ روز خود را به همراه داشته باشند تا در صورت نبود دارو در سفر با مشکل روبرو نشوند.
مردانی به استفاده از آب و غذای سالم برای پیشگیری از اسهالهای عفونی تاکید کرد و توضیح داد: زائران برای پیشگیری از این بیماری، به سلامت و آلوده نبودن مواد غذایی توجه کرده و در صورت ابتلا به این اسهال به درمانگاههای موجود در مسیر مراجعه کنند.
وی تب، شکم درد و داشتن اسهال را از نشانههای اسهال حاد عفونی خواند و ابراز داشت: در صورت مشاهده چنین علائمی، مسافران با مراجعه به مراکز درمانی اقدام به استفاده از داروهای لازم به مدت ۳ تا ۵ روز کرده و از مصرف زیاد مایعات غافل نشوند.
این متخصص، غذاهای دست فروشان در سفر را منبع آلودگیهای میکروبی خواند و تاکید کرد: بسیاری از زائران با مصرف این گونه از غذاها به عفونتهای ویروسی و هپاتیت آ. مبتلا میشوند، به همین منظور مسافران کربلا از صرف این گونه غذاها به شدت خودداری کنند.
وی در پایان توصیه کرد: زائران اربعین حسینی برای داشتن سفری ایده آل نکات بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت کرده و در صورت مشاهده علائم هر گونه بیماری به مراکز درمانی و اوراژانسهای در مسیر مراجعه کنند.
منبع: مهر
انتهای پیام/