به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی رای الیوم در مقالهای نوشت: از ابتدای جنگ در سوریه این دولت سوریه بوده که فرایند این جنگ را در اختیار داشته و یکی از تصمیمات هوشمندانه دمشق استفاده از متحد روسی برای نابودی تروریستها بوده است. حضور نظامی روسیه از سال ۲۰۱۵ در سوریه با استقرار دهها هواپیمای نظامی، تانک و موشک آغاز شد. حضور نظامی روسیه در سوریه کمک زیادی به ارتش سوریه برای نابودی مواضع گروههای تروریستی کرده است. سوال اساسی درباره چرایی حضور نظامی روسیه در سوریه است.
روسیه در عرصه بینالمللی به دنبال تقویت نقش و جایگاه خود در منطقه خاورمیانه است به ویژه آنکه آمریکا پس از پایان جنگ سرد به دنبال تضعیف و منزوی کرده روسیه بوده است. مسکو در عرصه منطقهای با استقرار پایگاه نظامی خود در بند طرطوس سوریه توانست حضور قانونی خود را تثبیت کند. این پایگاه تنها پنجره روسیه به سوی آبهای گرم است. نقش آینده روسیه در سایه جنگ در سوریه به ایجاد ائتلافهای گسترده با حضور کشورهای منطقه منجر خواهد شد. روسیه در این زمینه روابط خود را با ایران در همه زمینهها گسترش و سامانه موشکی اس ۳۰۰ را در اختیار ایران قرار داده است. وجود این سامانه موشکی در ایران، خطر حملات هوایی و موشکی آمریکا و اسرائیل را از ایران دور میکند.
رای الیوم در ادامه نوشت: از سوی دیگر آمریکا تلاشهای زیادی برای استقرار حضور غیرقانونی خود در سوریه و ایجاد پایگاههای نظامی در منطقه التنف و دیرالزور داشته ولی راهبرد آمریکا با مداخله نظامی روسیه در سوریه و کمک به ارتش این کشور با شکست سنگینی روبرو شده است. روسیه با حضور خود در سوریه این پیام را به آمریکا داده که دوران تک قطبی در جهان به پایان رسیده است.
در بخش دیگری از این مقاله آمده است: حضور نظامی روسیه در سوریه در برابر ائتلاف ۵۲ کشور دیگر در سوریه و در راس آن آمریکا بسیار مهم است. درخواست دولت سوریه از روسیه برای مداخله نظامی باعث شد روند جنگ در سوریه بر اساس خواستههای دمشق و مسکو به پیش برود. آمریکا تلاشهای زیادی برای بازی کردن با برگه قومیتها در سوریه داشته است و شکی در این نیست که روسیه نیز برای حل این پرونده نقش ایفا خواهد کرد. موفقیت ماموریت روسیه در سوریه باعث تقویت جایگاه منطقهای مسکو خواهد شد. روسیه با این نفوذ منطقهای، کشورهای عضو اوپک را تحت فشار قرار داده است تا سیاستهای نفتی خود را تغییر دهند. عربستان سعودی برای افزایش بهای نفت تولید نفت خود را کاهش داده است.
به نوشته رای الیوم، اختلافات در سوریه میان طرفهای محلی، منطقهای و بینالمللی روشن است و هر یک از این طرفها به دنبال کمک به متحد خود در این کشور هستند. آمریکا و متحدان این کشور از حضور نظامی روسیه در سوریه و کمک به دولت سوریه و به طور مشخص بشار اسد، رئیس جمهور، بسیار ناراضی هستند و کمکهای خود را به گروههای معارض افزایش دادهاند. سیر تحولات سوریه بیانگر شکست سیاستهای آمریکا از طریق نشستهای آستانه و سوچی و برتری روسیه در سوریه است. پوتین رئیس جمهور روسیه توانست ترکیه را که برخی از بخشهای شمالی سوریه را اشغال کرده وارد راه حل مورد نظر خود برای سوریه کند.
رای الیوم در ادامه نوشت: آمریکا به همراه متحدانش مانند فرانسه، انگلیس، کشورهای غربی، عربستان سعودی، قطر و ترکیه مخالف حضور روسیه در سوریه هستند. دولت آمریکا بارها از مداخله مسکو در سوریه انتقاد و اعلام کرده است حضور نظامی روسیه در این کشور پیامدهای منفی بر روند جنگ در سوریه خواهد داشت. مسئله اساسی این است که روسیه به خود اجازه نمیدهد در برابر سیاستهای آمریکا در منطقه به ویژه سوریه سکوت اختیار کند. سکوت در برابر سیاستهای آمریکا باعث دشوار شدن تحقق منافع روسیه در منطقه میشود.
در ادامه این مطلب آمده است: همچنین مداخله سیاسی و نظامی مسکو در سوریه باعث تغییر موازنه قوا شده است به طوری که حمایت لجستیک و تسلیحاتی از گروههای تروریستی در سوریه کاهش یافته است و روز به روز شمار بیشتری از گروههای تروریستی در این کشور نابود میشوند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، گفته است «نابود کردن (ترریستهای وهابی صهیونیستی) داعش بدون همکاری با دولت سوریه ممکن نیست و مسکو به حمایت از دولت سوریه برای مقابله با تروریسم ادامه خواهد داد.» روسیه در این زمینه سامانه موشکی اس ۳۰۰ را در اختیار سوریه قرار داده است. ترکیه و اسرائیل تلاشهای زیادی برای به شکست کشاندن تلاشهای روسیه برای حل و فصل سیاسی بحران سوریه داشتهاند که میتوان به اقدام آنکارا و تلآویو در سرنگون کردن هواپیمای روسی در سوریه اشاره کرد.
در بخش پایانی این مقاله آمده است: حضور روسیه به همراه متحدان خود مانند ایران و حزبالله در سوریه کمربندی امنیتی ایجاد و نقشه دشمنان را برای اجرای طرحهای خود خنثی کرده است.
انتهای پیام/