سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

چرا قیمت پسته ۵ برابر شد؟ / بهانه جویی بی‌اساس فروشندگان برای افزایش قیمت

طی ماه‌های اخیر همزمان با نوسان نرخ دلار، قیمت پسته به عنوان یکی از اقلام عمده صادراتی بر مبنای نرخ دلار در بازار داخل عرضه می‌شود.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طی ماه های اخیر همزمان با نوسان نرخ دلار، قیمت پسته به عنوان یکی از اقلام آجیل و خشکبار سر به فلک کشید به طوریکه بسیاری از خانوارها آن را به عنوان کالای لوکس تلقی می کنند.با وجود افزایش بی حساب و کتاب قیمت پسته در بازار داخل به نظر می رسد که مسئولان باید تمهیداتی بیندیشند تا محصول تولید داخل بر مبنای دلار در بازار ملاک عمل قرار نگیرد.

گشت و گذار در بازار مولوی و بسیاری از مغازه های آجیل و خشکبار نشان می دهد که قیمت پسته نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴ تا ۵ برابر افزایش داشته است که هر یک از فروشندگان دلایل متعددی را برای این گرانی ها مطرح می کنند.

یکی از فروشندگان بازار مولوی می گوید: پسته یکی از اقلام عمده در صادرات خشکبار ایرانی محسوب می شود که نوسان نرخ دلار در ماه های اخیر موجب شده تا حسابی صادرات افزایش یابد که این امر در نوسان قیمت داخل بی تاثیر نیست.

وی افزود: هر کیلو پسته با نرخ حداقل ۱۰ تا ۱۳ دلار به بازارهای جهانی صادر می شود که باغداران پس از تبدیل دلار به ریال آن را در بازار داخل عرضه می کنند.

یکی دیگر از فروشندگان سطح شهر می گوید: در افزایش قیمت پسته عوامل متعددی نظیر کاهش تولید و نوسان نرخ ارز دخیل است که با وضع موجود پیش بینی می شود که روند کنونی گرانی ها در بازار ادامه یابد.

وی افزود: با توجه به آنکه تولید پسته به بیش از یک‌پنجم کاهش یافته و از طرفی نرخ دلار سه تا ۴ برابر افزایش داشته است، چطور می توان انتظار داشت که قیمت پسته نوسان چندانی در بازار نداشته باشد.

نا گفته نماند با وجود آنکه بسیاری از مسئولان از کاهش یک پنجمی تولید پسته نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر می دهند،چندی پیش محمد علی طهماسبی معاون وزیر جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران تولید پسته سال گذشته را ۲۸۷ هزارتن اعلام کرد و گفت: امسال به سبب گرمازدگی و سرمای زودرس بهاره در خوش بینانه ترین حالت تولید به ۱۷۰ هزارتن خواهد رسید.

وی افزود: با توجه به ذخیره مناسب از سال های گذشته جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود پسته در بازار نیست.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از دلایل گرانی پسته در سال جاری با خبر شویم:

90 درصد پسته صادراتی فندقی است / انواع پسته گران شد

مصطفی احمدی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به دلایل محاسبه نرخ پسته بر مبنای دلار اظهار کرد: با توجه به آنکه 90 درصد پسته تولیدی به بازارهای جهانی صادر می شود، از این رو چاره ای جز محاسبه محصول بر مبنای دلار در بازار داخل نداریم.

به گفته وی همانگونه که نفت ایران بر مبنای بشکه دلار محاسبه می شود،پسته ایرانی به عنوان یک محصول بین المللی باید بر مبنای بازارهای جهانی در بازار داخل مورد محاسبه قرار گیرد.

احمدی با اشاره به اینکه در گذشته پسته توسط صادرکنندگان به تجار خارجی عرضه می شد، افزود: این درحالی است که هم اکنون تمامی کشورها همانند یک دهکده کوچک با هم در ارتباط هستند به گونه ای که تجار خارجی محصول مورد نیاز خود را از باغدار به صورت مستقیم خریداری می کند.

این مقام مسئول نرخ هر کیلو پسته صادراتی را 10 تا 15 دلار اعلام کرد و گفت: تولیدکنندگان پسته با احتساب تبدیل نرخ دلار به ریال، محصول را به تجار داخلی عرضه می کنند .

وی ادامه داد:  با توجه به رکود حاکم بر بازار آجیل و خشکبار، خرده فروشی های سطح کشور ، تمامی اقلام از جمله پسته را کمتر از قیمت تجاری در بازار عرضه می کنند که با این وجود بسیاری از صادرکنندگان حاضرند به جای خرید از باغدار از خرده فروشان خریداری کنند.

احمدی در پاسخ به این سوال که آیا برای افزایش قدرت خرید خانوار و رونق صنف آجیل و خشکبار این امکان وجود دارد که قیمت پسته بر مبنای دلار در بازار داخل عرضه نشود، بیان کرد: با توجه به آنکه 90 درصد پسته صادراتی فندقی است، از این رو انتظار می رود که مابقی انواع پسته همچون کله قوچی ، اکبری و... با قیمت منصفانه در بازار داخل عرضه شود.

وی با اشاره به اینکه عرضه پسته با نرخ متعادل نیازمند کار کارشناسی است، افزود: براین اساس وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و اتحادیه باغداران و صادرکنندگان باید با یکدیگر به تفاهم برسند تا پسته تولیدی با نرخ منصفانه در بازار داخل عرضه شود به گونه ای تمامی اقشار توان خرید محصول را داشته باشند.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران در پایان با اشاره به اینکه 13 هزار آجیل فروش در سطح کشور مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: براین اساس اگر دستگاه های مسئول نتوانند به تفاهمی در زمینه تولید پسته با قیمت منصفانه برسند، از این روکسبه یکی پس از دیگری از این شغل خارج خواهد شد و  این امر بر گستره بیکاری دامن می زند.

کمبود محصول عامل اصلی افزایش قیمت

عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با انتقاد از توزیع پسته بر مبنای نرخ دلار در بازار داخل اظهار کرد: در چند سال اخیر، بازار پسته در سطح داخلی و بین المللی تعریف چندانی نداشت چرا که محصول طی این سال ها روی دست کشاورزان باقی مانده بود.

وی افزود: با توجه به آنکه افزایش قیمت جهانی پسته در صادرات محصول تاثیر بسزایی دارد، از این رو چطور می توان انتظار داشت که کشاورزان به سبب تعادل بازار داخل، از صادرات امتناع کنند یا میزان صادرات را کاهش دهند.

پاپی زاده با اشاره به اینکه جلوگیری از صادرات پسته اجحاف در حق کشاورزان است، گفت: با توجه به فراهم بودن شرایط صادرات پسته، ممنوعیت آن می تواند ضرر سنگینی به کشاورزان وارد کند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت با اعمال نظارت دقیق باید به میزانی که مجوز صادرات پسته می دهد، به همان میزان پسته در بازار داخل عرضه کند تا کمبود محصول در بازار داخل بر نوسان قیمت دامن نزند.

وی با اشاره به اینکه نرخ پسته در بازارهای داخلی و خارجی تابع عرضه و تقاضاست، بیان کرد: با توجه به آنکه پسته یکی از اقلام عمده صادراتی محسوب می شود، از این رو قیمت آن در بازار داخل بر مبنای دلار محاسبه می شود.

به گفته پاپی زاده هر صادرکننده ای به هر میزانی که محصول به بازارهای هدف صادر می کند، موظف است به همان میران کالا در بازار داخل عرضه کند.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: دولت باید تنها مجوز صادرات را به تُجاری  بدهد که 50 درصد قیمت صادرات، پسته را  در بازار داخل عرضه کند تا قدرت خرید خانوار افزایش یابد.

تصور محاسبه قیمت پسته بر مبنای دلار اشتباه است

رضا نورانی رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه محاسبه قیمت پسته بر مبنای دلار تفکری اشتباه است، اظهار کرد: بسیاری از مصرف کنندگان تصور می کنند که نرخ پسته در بازار داخل پس از تبدیل دلار آزاد به ریال عرضه می شود، در حالیکه این امر صحت ندارد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۶۰ هزارتن پسته در کشور تولید شد، افزود: این در حالی است که امسال به سبب سرمازدگی برآورد می شود که تولید به ۵۰ تا ۶۰ هزار تن برسد.

نورانی ادامه داد: با توجه به کاهش تولید پسته به یک پنجم سال گذشته بدیهی است که قیمت همانند سایر میوه های هسته دار افزایش نجومی داشته باشد.

به گفته این مقام مسئول در صورت مقایسه قیمت های داخلی با بین المللی امکان صادرات پسته وجود ندارد.

وی قیمت پسته داخلی را تابع عرضه و تقاضا دانست و افزود: با توجه به کاهش عرضه پسته و افزایش هزینه های تولید ، قیمت پسته با نوساناتی در بازار روبرو شده است که این موضوع ارتباطی به نوسان نرخ ارز ندارد.

نورانی ادامه داد: امسال هر کیلو پسته تازه با نرخ ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان در بازار توزیع شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش چشمگیری داشت، این درحالی است که پسته تازه صادر نمی شود که بخواهد بر مبنای دلار محاسبه شود.

وی در پاسخ به این سوال که بسیاری از فروشندگان خشکبار از محاسبه نرخ پسته بر مبنای دلار خبر می دهند، این موضوع را تایید می کنید، بیان کرد: اظهارات فروشندگان قنادی و آجیل و خشکبار را نباید ملاک‌قرار داد چرا که پسته در بازار داخل تابع عرضه و تقاضاست.

وی قیمت پسته در بازار صادراتی را پیش بینی کرد و گفت: هم اکنون هر کیلو پسته با نرخ ۱۰ تا ۱۵ دلار به بازارهای جهانی صادر می شود که به دلیل ثبات قیمت های جهانی و مهار تورم در بازارهای جهانی ،قیمت پسته تا پایان سال تغییری نخواهد داشت.

قیمت پسته بر مبنای دلار در بازار داخل عرضه می شود!

علیرضا ارزانی ممقانی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ،درباره علل نوسان نرخ پسته در بازار داخل اظهار کرد: با وجود آنکه هر کیلو پسته با نرخ ۱۰ تا ۱۵ دلار به بازارهای جهانی صادر می شود،از این رو در بازار داخل بر همین مبنا مورد محاسبه قرار می گیرد و امکان کاهش نرخ به صورت دستوری وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه نرخ انواع آجیل و خشکبار تحت تاثیر نوسان نرخ ارز است،افزود: براین اساس نمی توان پیش بینی خاصی در این باره داشت.

ارزانی در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه پسته یکی از اقلام بین المللی است،از این رو امکان فروش با نرخ های کمتر در بازار وجود ندارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۷
در انتظار بررسی: ۰
محمدرضا
۰۱:۳۳ ۱۹ دی ۱۳۹۹
حالاکه همه چی بیست برابر شده و پسته شده مفت . حالا حال کنید و برید بخرید .ولی بهتره بدونید اگه پسته صادر نشه کلا تولید پسته تو ایران جمع میشه . چون ۹۰ درصد پسته صادراتی هست .
فکر نمیکنم نیازی باشه که من بگم پول تراکتور پول کود و سم . چون جدای از اینها دیر به ثمر امدن پسته و یک سال در میون بار دادنش هم هست
زمین پسته برای کشاورز مثل یک قلک میمونه که پولتو یکجا کنی

فقط در سطح بالا مقداری سود داره که اونم با این قیمت الان بخدا که سود نداره مگر اصلاح قیمت

روم با شما هایی هست که بخاطر سالی یک کیلو پسته هی میگید گرونه گرونه . نکن ای کار رو . یک کیلو رو گرون بخر و با این حرفا لطمه به من کشاورز و یکی از مهمترین صادرات کشورت نزن
والا که اگه ما هندونه کیلویی دو تومن رو بکاریم سودمون از پسته بیشتره
قاسم
۰۱:۰۲ ۱۷ مرداد ۱۳۹۸
یادمه سال 78 نیم کیلو پسته گرفتم فقط 1000 تومن!
ناشناس
۲۲:۵۵ ۲۸ آذر ۱۳۹۷
خودم کردم که لعنت بر خودم باد
رضا
۱۱:۳۳ ۱۳ آذر ۱۳۹۷
آقا پسته رو پیدا کنید درست میشه پسته دیگه نیست والا
حسین زاده
۱۸:۳۴ ۱۱ آبان ۱۳۹۷
از آنجایی که پسته جزو کالای صادراتی به شمار می‌رود و حدود 80 تا 85 درصد آن به بازارهای جهانی عرضه می‌شود پس قیمت پسته به نرخ ارز ارتباط مستقیم دارد نه به ریال بازار داخلی. شاید از دید یک خریدار داخل کشور قیمت پسته بسیار بالا باشد اما از دید یک خریدار خارجی که دلار در دست دارد افزایش قیمت پسته چندان  نمی باشد.

لذا سنجش قیمت پسته با ریال ایران اشتباه است. قیمت پسته در بازارهای جهانی تقریباً 9 الی 10 دلار به فروش می‌رود حال اگر نرخ ارز فقط 1000 تومان ناقابل بالا برود، قیمت پسته9000 تومان در داخل افزایش قیمت خواهد داشت.
ممد
۱۵:۵۴ ۲۴ آذر ۱۳۹۷
داداش با دلار 10 تومن قیمت پسته باید 100 تومن میشد نه دویست و خورده ای :) تو شرایطی هستیم ک پسته ی ایرانی رو از اروپا وارد کنیم به صرفه تره به علاوه تو متن هم هس ک یک مدل از چن مدل پسته رو صادر میکنن بقیه مصرف داخلی داره :)
تنهایی فکر کردم!
۲۰:۲۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
بنظرم ما نباید بیش از حد نیاز پسته بخریم...
ناشناس
۱۲:۵۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
پسته شده غذای پولدارها دیگه مردم نمیتونند بخرند مگردرخواب ببینند!!!!!
ناشناس
۲۳:۱۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
والا خواب دیدنشم حرومه
ناشناس
۱۲:۴۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
مردم که مهم نیستند.!
ناشناس
۱۲:۳۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
ما که سالی یکبار بزور میخریدیم که به لطف مسئولین اونم دیگه نمیتونیم بخریم...
ناشناس
۱۲:۲۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
ما که ازسوء تغضیه رنج می بریم با این گرانی
ناشناس
۱۲:۱۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
تو این کشور هرچی که با شه باید بادلار محاسبه بشه چه پسته باشه یا هرچیزی که ربطی به خارج نباشه
ارین
۱۱:۵۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
شما چرا فقط پسته رومیبینی ؟؟ چرا الان قیمت نفت بره بالا خوشحال میشید اما قیمت پسته بره بالا ناراحت میشید جفتش مال ایرانه چه فرقی داره
صادرکننده بدبخت پسته رو از کشاورز خریده 150
ممد
۱۵:۵۶ ۲۴ آذر ۱۳۹۷
خدا شاهده از بالا رفتن قیمت نفت هم خوشحال نمیشیم چون 90 درصدکالا های این کشور وارداته نفت رو گرون میفروشیم جنس رو گرونتر وارد میکنیم
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
نمیدونم هرچندسال یکبار این اتفاقات تو کشور میفته و ارز اینحور میشه و به دنبالش بقیه کالاها چه داخلی و چه خارجی دچار شوک افزایش نیشن این شوکی که امسال خورد در طول تاریخ بینظیر بود بیشتر شبیه یه بازیه قیمتها به هیچ عنوان پایین نمیاد ۴ سال دیگه محددا شوک بعدی وارد میشه اصلا حرف تحریم نیس
ناشناس
۱۱:۵۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
پسته تر تو شیراز کیلویی ۹۰ ال۱۰۰هزارتومان
پسته خشک هم ۱۷۰ الی به بالا
پوست پسته خودش فک کنم میانگین کیلویی ۵۰ تومن بیفته یعنی ما پوست پسته رو هم نمیتونیم بخریم
آفرین به مسئولین زماتی که پسته خشک کیلو ۵۰ بود پسته تر تهایتا۲۵ ملت قدرت خرید نداشتن جز لاکچریا محسوب میشد الان دیگه با این قیمتها نمیدونم چه اسمی واسش بذاریم متاسفم
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
الان قیمت همه چی 5برابرشده.
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
الان قیمت همه چی 5برابرشده.
مسئولین چه قدر فکر کردن به این نتیجه رسیدن که قیمت پسته 5برابر شده خسته نباشن واقعا
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
الان قیمت همه چی 5برابرشده.
مسئولین چه قدر فکر کردن به این نتیجه رسیدن که قیمت پسته 5برابر شده خسته نباشن واقعا
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
دو تا از اینها ورشکست بشن، بقسه حساب کارشونو می کنند.
حیدری
۱۱:۴۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
نمی خریم مگه پسته واجبه
ناشناس
۱۲:۱۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
حاجی همه چی گرون شده پس هیچی نخر ؟
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
بابا''پسته رو بی خیال فکر برنج ۱۲تا ۱۸ هزارتومانی وگوشت ۷۰ هزارتومانی و همه ی مایحتاج که ده برابر شده''
ناشناس
۱۱:۱۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
خداروشکر
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
چرایکی نمیگه چه خبره ؟
ناشناس
۱۱:۰۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
من پنیر و گردو و میوه و کره و برنج و گوشت را از سبد کالا خانواده حذف کردم
به جایش گوجه فرنگی نان خیار و مهیج جایگزین کردم و کمبود ویتامین را با دکتر رفتن و ارائه نسخه و دارو به بیمه ی تکمیلی جبران می کنم
علی برکت الله
پرستار
۲۱:۵۴ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
دوست عزيز !
فكر مي كنيد اون مكمل ها چيز مفيدي توشه؟! اگه ويتامين دي باشه كه پر از آشغال ماهيه ، مكمل هاي ديگه هم يكي از يكي بدتر . شما رو به تمام مقدسات پولتون رو جمع كنيد و به جاي ريختن تو جيب دكتر و داروخونه ، غذاي سالم و مقوي بخريد .
ميشه كمتر خورد اما مواد سالم مصرف كرد . همين هزينه درمان رو اگر جمع كنيد كلي جلو هستيد .
ناشناس
۱۰:۱۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
من که از گرانی، این جور چیزها رو نمی خرم. پس چرا با نخریدن هم ارزان نمی شوند؟
محسن
۱۰:۰۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
سلام آقايون محترم براي قيمت پسته گشتي هم ميزديد قيمت كود و سم و لوازم تراكتور رو هم سوال ميكرديد من كشاورزم يه كشاورز خرد امسال محصولم كفاف مخارج رو نميده با وجود اين قيمت ها چون محصول نيست كود و سم هم چند برابر شده پوشاك بچه 4 برابر
چرا به پسته كه يك محصول اشرافي هست گير ميديد چرا نميريد به قول دستمون سراغ رب گوجه پوشك و.... كه جزء كالاهاي ضروري هست.
اگه پسته نخوريم ميميريم؟؟؟؟؟؟؟؟
كشاورز با اين قيمت نفروشه پسته ايران نابوده چون نداره خرج بكنه ديگه بايد با درخت خداحافظي كنه درختي كه هزينه هاي كود و سم سرسام آوره.... شايد سال آينده محصول بده شايد هم نده.....
علی
۱۲:۴۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
سلام کشاورز عزیز منم مثل شما ۱۵ ساله کشاورزم و پسته دارم ولی اصلا رازی نیستم اینقدر بره بالا مگه.
واسه لوازم کشاورزی و سم درست ولی هر چقدر هم که گرون بشه پسته کیلوی ۱۰۰تمن واقعا زیاده
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
ای خدا خودت کمکمون کن که هیچ کس به کسی نیس دیگه باید از پسته خدا حافظی کرد
محمود
۰۹:۴۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
مسؤولین چککار می کنید حقوق به ریال به خدا کاری کنید فقط عیدها پسته می دیدیم با این قیمتها دیگر نخواهیم دید
ناشناس
۰۹:۴۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
والا با دیدن عکس پسته هم ناامید میشم
ناشناس
۰۹:۲۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
خسته نباشی دلاور. خدا قوت پهلوان.
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
حالا پسته و گردو و بادوم هیچ چون همون ارزونش رو هم نمیتونستیم بخریم ولی میوه و تره بار چرا اینقدر گرون شده ؟
ناشناس
۰۹:۲۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
هردم ازاين باغ بري مي رسد
ناشناس
۰۹:۲۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
از ماست که بر ماست
ناشناس
۱۲:۱۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
داداش ماست هم گرون شده !!!!!!!! توضرب المثل دوبار از کلمه ماست استفاده کردی !!!!! خرجت بالا میره !!!!!
ایرانی
۰۹:۱۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
ما که همون موقع هم پسته 40-50 هزار تومان بود قدرت خرید نداشتیم، اصلاً فکر خوردن پسته به مغز ما هم خطور نمیکنه حالا بشه کیلیویی یک میلیون به حال ما فقرا هیچ تاثیری نداره
ناشناس
۰۹:۱۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
من موندم چرا همه فکر میکنن قیمت دلار رفته بالا قیمت دلار همونه
علی
۰۹:۱۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
باید به تولید کننده توجه بشه که پسته مرغوب و با کیفیت تولید کنه
ناشناس
۰۹:۱۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
ای خدا یعنی یه روزی میرسه من ۱۰۰ گرم پسه بخرم
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
این ارزوی محالی بیش نیست.
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
نه
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
نابرده رنج گنج ميسر نمي شود
ناشناس
۰۹:۰۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
واقعا از زندگی ناامیدیم
ناشناس
۰۹:۰۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
این دیگه سؤال داره؟!دولت که قیمت دلارربردبالا!! قیمت همه چیز چندبرابرشد؟؟!!پسته وغیر پسته هم نداره؟؟!!
ناشناس
۰۹:۰۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
علت دیگران خرید خشکبار توسط مسافران کشورهای عربی همسایه است
mohammad
۱۱:۱۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
خوبی ؟
ناشناس
۱۲:۱۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
افرین !!!!! ما نمیدونستیم روشنمون کردی !!!!
ناشناس
۰۸:۵۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
برای ما فقیرها هم خدا جان بزرگه
ناشناس
۰۹:۱۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
خدا کمکمون کنه
ناشناس
۰۸:۵۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
چرا هیچ نظارتی و کنترلی نیست آخه
H
۰۸:۳۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
خدا رحم کنه
H
۰۸:۳۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
خدا رحم کنه
ناشناس
۰۸:۳۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
ای داد وبیداد
ناشناس
۰۸:۳۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
رب گوجه گوجه هم قیمتش5برابرشده
ناشناس
۰۸:۳۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
رب گوجه گوجه هم قیمتش5برابرشده
ناشناس
۰۸:۳۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
رب گوجه گوجه هم قیمتش5برابرشده
ناشناس
۰۸:۲۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
حقوق بانرخ ریال ولی خرج کرد بابت دلار مگه داریم این چه وضعی است بازرسین چرا کاری نمی کنند ؟
رها
۱۱:۱۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
باید نظارت باشه
ناشناس
۰۸:۲۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
گرونی ادامه داره
حسین
۰۸:۱۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
من به چند تا باغ دار پسته صحبت کردم، اصلا بحث کاهش تولید نیست....
از ماست که برماست
ناشناس
۱۰:۴۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
توليد ٨٠ درصد كاهش داشته
حسن
۱۴:۰۳ ۱۶ بهمن ۱۳۹۷
والله تو منطقه ما که به خاطر برفی که بهار بارید اکثر قریب به اتفاق باغ ها پسته نداشتن امسال و همه باغدارهای پسته و گردو بیچاره شده بودن - چیزی که من دیدم واقعا 80 درصد کاهش تولیدو دشتیم امسال
میلاد 67
۰۶:۱۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۷
خسته نباشید قیمت همه چیز 5 . 6 برابر شده