انتخاب مواد غیر فرآوری شده و سالم: از اجزای غذایی فصل که در محل زندگی تان تولید شده اند، استفاده کنید. به بازارهای محلی بروید و انواع اجزای غذایی تازه فصل را که ارگانیک هستند، بخرید.
ساده نگه داشتن ترکیب غذاها: قانون تعادل و سادگی در آشپزی یونانی اهمیت زیادی دارد. پس در این آشپزی علاوه بر این که باید غذاهای فرآوری شده را کاملا فراموش کنید، بدانید که هر غذا باید ترکیبی ساده داشته باشد. در آشپزی یونانی اجزای غذایی به میزان متعادل و به سادگی مصرف میشوند و سهم بیش از حدی به هیچ کدامشان داده نمیشود.
مصرف دسرها به میزان کم: افلاطون معتقد بود که غذا باید رایحههای ساده داشته باشد و حتی شیرینیها هم باید سادگی شان را حفظ کنند؛ بنابراین نیازی به کیکها و شیرینیها یا بستنیهای کارخانهای که فهرست اجزایی دور و دراز دارند، نیست. با اینحال در رژیم غذایی یونانی جایی برای دسر شیرین وجود دارد، به شرطی که از صفر تا صد آن را خودتان تهیه کنید. این دسر را میتوان با ترکیب میوههای تازه فصل، ماست و عسل، مغزهای خوراکی و دارچین تهیه کرد.
شروع همیشگی غذا با خوردن سالاد: یونانیها به طور سنتی مصرف سالاد را دوست داشته اند و معتقدند سالاد برای تحریک اشتها قبل از شروع غذای اصلی مفید است پس میتواند از پرخوری جلوگیری کند. سسهای سالاد نیز شامل ترکیباتی از روغن زیتون، سرکه، سبزی، آب لیمو، نمک و عسل است. در واقع هیچ کدام از بطریهای سس در آشپزی یونانی و هنگام سرو سالاد جایگاهی ندارند.
تمرکز بر روی غذا خوردن: پس از اینکه زمانی را صرف پختن غذا کردید، باید توجه خود را منحصرا به غذا معطوف کنید. توجه به غذایی که میخورید، و تمرکز بر غذایی که روبروی شما قرار دارد به افزایش اشتها و لذت بردن از زمان غذا خوردن کمک میکند.
انتخاب گیاهان معطر: انتخاب این گیاهان راهی موثر برای اضافه کردن عطر و طعم به غذا بدون روی آوردن به خوراکیهای پرکالری است. این گیاهان را میتوان به گوشت قرمز، گوشت ماهی و ماکیانی که قرار است برشته یا کباب شوند، افزود.
مصرف همیشگی سبزیجات: سبزیهای برگ دار و تیره جایگاه اساسی در آشپزی یونانی دارند. حتی یونانیها حجم بسیار بالایی از سبزیهای خود رو و کوهی را که سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامینها و مواد معدنی هستند، انتخاب میکنند و با افزودن روغن زیتون و عصاره لیمو آنها را میخورند.
منبع: بهداشت نیوز
انتهای پیام/