وی افزود: تنظیم بازار و تأمین مایحتاج عمومی مردم از نکات مهم مسئولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت است، در بهمن ماه سال 91 قانون تمرکز، وظایف تجارت بخش کشاورزی را به وزارت کشاورزی واگذار کرد. با اتکاء به این قانون موفقیتهای چشمگیری در زمینه تنظیم اقلام کالای اساسی از جمله گندم، برنج و دانههای روغنی کسب شد.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با وجود موفقیتهای حاصل شده اما تلاشهایی در جهت کمرنگ کردن قانون تمرکز صورت گرفت، رصد ما نشان میدهد که زمانی که رحمانی قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت بود نسبت به کمرنگ شدن قانون تمرکز و تغییر تنظیم ستاد بازار سکوت کرده است و این سکوت به معنای مخالفت با قانون است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در شرایطی که ابزار لازم برای تنظیم بازار در وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست چرا که شرکت های غله یا خصوصی شدهاند یا در حال واگذاری هستند وزیر پیشنهادی چگونه میتواند به تنظیم بازار بپردازد.
بیگدلی با اشاره به عملکرد رحمانی در مسئولیت قبلی تصریح کرد: شما معاون طرح و برنامه وزارت صنعت و معدن بودهاید، در واقع مسئولیت برنامهریزی کلان و عمده را برعهده داشتید که برخلاف قانون تمرکز صورت گرفت، شما با عدم ورود به تخلف قانونی، اختلال در تنظیم بازار ایجاد کردهاید.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه همه وزرا وظیفه دارند به قانون عمل کنند، گفت: در کشور افراد و مسئولیت در جایگاه قانونی باید حرف و عملشان یکی باشد چرا که بخش قابل توجهی از مشکلات از عدم تطابق حرفها با عملکردها است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمام پروسههای کشاورزی با هدف بازار انجام میشود، تأکید کرد: آقای رحمانی متأسفانه شما در زمینه تنظیم بازار و رعایت قانون تمرکز برنامهای ندارید، چگونه با ایجاد ساختار موازی میخواهید تنظیم بازار را انجام دهید، اگر دولت نظری در این زمینه دارد باید در قالب لایحه به مجلس پیشنهاد دهد و با نظرات کارشناسی از پیشنهادات خود دفاع کند اما تا زمان اصلاح قانون باید به قانون موجود پایبند باشد.
بیگدلی با تأکید بر اینکه نظام قیمت گذاری اثر مطلوبی بر بازار نداشته است، گفت: شرایط فعلی، گرانفروشی را ایجاد کرده است، عدم شفافیت پدیدهای است که بر رفتارهای بازار تأثیر منفی داشته از این رو باید به سمت پررنگ کردن بازار سرمایه و بورس رفت.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت همفکری با اتاق تعاون، اصناف و انجمنهای اقتصادی گفت: در برنامه شما اشارهای به استفاده از این بخش وجود ندارد و در واقع سکوت کردهاید و اگر دولت بخواهد در زمینه قیمتگذاری دستوری عمل کند باید گفت اثر مطلوبی ندارد و باعث کاهش انگیزه تولید میشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: آقای رحمانی متأسفانه برنامه موثری برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت نداشتهاید و اگر نمایندگان مجلس به شما اعتماد کردند به فکر اصلاحات اساسی به نفع مردم ایران باشید.
انتهای پیام/