وی ادامه داد: رفلاکس خطرناک نیست اما برای بیماران آزاردهنده و دوره درمان آن طولانی مدت خواهد بود.
نائب رئیس انجمن گوارش و کبد ایران با اشاره به توصیههای غذایی بیماران مبتلا به رفلاکس، اظهار کرد: بیماران مبتلا به رفلاکس معده باید همیشه پیش از سیر شدن از غذا دست کشیده و غذا را خوب بجوند، همچنین این بیماران نباید تا دو ساعت پس از مصرف غذا به رختخواب بروند.
ناصری ادامه داد: مبتلایان به رفلاکس معده نباید غذای پر حجم و چرب مصرف کنند اما محدودیتی در مصرف میوه و سبزی ندارند و تنها باید در مصرف میوه های ترش مثل انار ترش، پرتقال و نارنگی ترش خودداری کنند.
وی نوشابه، فست فود و اضطراب را برای مبتلایان به رفلاکس معده بسیار مضر دانست و گفت: افزون بر این بیماران باید در مصرف چای احتیاط کنند و به میزان کم چای کمرنگ و تازه بنوشند، نوشیدن قهوه به میزان زیاد نیز برای مبتلایان به رفلاکس معده مضر است.
نائب رئیس انجمن گوارش و کبد ایران تأکید کرد: یکی از نکات مهم در درمان بیماریهای گوارشی انجام درست و دقیق آندوسکوپی و کلونوسکپی است، به همین دلیل پزشکانی که مجوز انجام این روش های تشخیصی را دارند باید هر سال دورههای باز آموزی را بگذرانند.
انتهای پیام /