سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روحانی در صحن علنی مجلس:

افکار عمومی جهان آمریکا را به عنوان کشور بدعهد شناختند/ذخایر ارزی کشورمان از همیشه بالاتر بوده است/اشتغال در کشور را به 23 میلیون و 300 هزار نفر رساندیم

رئیس‌جمهور در مجلس گفت: افکار عمومی جهان اکنون ایران را کشوری متعهد به تعهدات خود و آمریکا را به عنوان کشوری بدعهد می‌شناسند.


به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور در صحن علنی مجلس با قدردانی از جلسه فوق العاده مجلس برای تکمیل کابینه، گفت:ایام اربعین سالار شهیدان، حضرت ابی عبدالله الحسین (ع) و یارانش، ایام راهپیمایی عظیم عاشقان خاندان رسالت به سوی کربلای معلی، برای ما ایام بسیار با افتخاری است.

رئیس‌جمهور گفت: در شرایطی که دشمنان علیه ما برنامه‌ریزی و توطئه کرده‌اند و کلمه ۱۳ آبان را به عنوان رمز جنایتکارانه خودشان اعلام کرده‌اند، حضور مردم ما در این راهپیمایی شکوهمند، به معنای پیوند عمیق ملت ایران با خاندان رسالت است.

روحانی با بیان اینکه بی‌شک، اگر عشق به امام حسین (ع) و پیروی از راه امام حسین (ع) نبود، امروز شاهد ایران مستقل و پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین موفقیت این ملت در برابر تهاجم بیگانگان در طول جنگ هشت ساله نبودیم، گفت:همه جا در همه سختی‌ها، در همه موفقیت‌های بزرگ‌مان، یاری اهل بیت (ع) و رابطه این مردم با خاندان رسالت و بویژه ابی عبدالله الحسین (ع) مسیر و راه پیروزی را همواره برای ما هموار کرد.

رئیس جمهور با قدردانی از رئیس، اعضای هیات رئیسه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: از جلسه فوق العاده مجلس در این مقطع حساس برای تکمیل کابینه قدردانی می‌کنم.

روحانی اظهار کرد: آنچه در هفته‌ها و در ماه‌های گذشته شاهد آن بودیم، پیروزی قاطع ملت ایران، در برابر توطئه‌های آمریکا بوده است. ما از لحاظ سیاسی بی‌تردید در سطح جهان پیروزی کم‌نظیر تاریخی را در اختیار داریم. کمتر سراغ داریم که آمریکا در سطح جهان تصمیم مهمی را علیه یک کشور بزرگ اتخاذ کرده باشد و هم‌پیمانان سنتی آمریکا، آمریکا را رها کرده باشند.

رئیس جمهور ادامه داد: اگر در یکسال پیش در مجلس به بحث و بررسی می‌پرداختیم که اگر روزی در حقوق لاینفک ملت بزرگ ایران، آمریکا در برابر ایران بایستد و اروپا در کنار ایران و روبروی آمریکا، حتماً اکثر قاطع جمع ما نمی‌پذیرفتند و می‌گفتند این یک خوش‌بینی محض است. مگر ممکن است در یک مسأله مهم بین‌المللی آمریکا تصمیمی را اتخاذ کند که تقریباً به استثناء چند کشور، همه کشور‌های جهان در کنار ایران و رو در روی آمریکا بایستند.

روحانی با تاکید بر اینکه ملت ایران در برابر توطئه‌های آمریکا بی تردید پیروزی کم نظیر سیاسی در تاریخ ایران داشته است، افزود: چه کسی فکر می‌کرد که در ظرف چند ماه در ۳ صحنه بزرگ حقوقی، نمایندگان ملت ایران به پیروزی برسند، در دادگاه بین‌المللی لاهه ایران مقتدر تا کنون ۲ بار در ماه‌های اخیر در برابر آمریکا پیروز شده است.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: بار اول در زمینه صلاحیت که آمریکایی‌ها معتقد بودند، این دادگاه صلاحیت رسیدگی ندارد و ما معتقد بودیم دادگاه صلاحیت رسیدگی دارد و در نهایت دادگاه بر علیه آمریکا و به نفع ایران رأی داد و برای بار دوم، برای احکام موقت علیه آمریکا، که نظر ما این بود که این احکام باید صادر بشود و آمریکا مخالف بود، حقوق دانان و نمایندگان حقوقی ملت ایران به پیروزی رسیدند و چند روز پیش در مجمع عمومی سازمان ملل، رئیس دادگاه محکومیت آمریکا را صریحاً اعلام کرد. بار سوم در چند هفته گذشته در یک بحث حقوقی حدود ۶ میلیارد دلاری، اموال جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا توقیف شده بود و در دادگاه عالی نمایندگان ایران در برابر آمریکا به پیروزی رسیدند و این پول از توقیف آزاد شد.

روحانی گفت: ملت ما حداقل، از لحاظ سیاسی و حقوقی امروز دست برتر را دارد. از لحاظ افکار عمومی، جهان ایران را کشوری متعهد به تعهدات خود و آمریکا را به عنوان کشوری که هم وفای به عهد ندارد و هم مقررات بین‌المللی را زیر پا می‌گذارد، می‌شناسد.

وی با بیان اینکه در این دو موفقیت بزرگ، به دو موفقیت اجتماعی و سیاسی هم نیازمندیم، گفت: تمام برنامه‌های دشمن برای این بوده که مردم و ملت بزرگ ایران در مشکل اقتصادی قرار بگیرند و مردم به ستوه بیایند و در برابر آمریکا سر فرود بیاورند و در موضوع دیگر یعنی موضوع روانی و اجتماعی، مردم را نسبت به آینده کشور و آینده معیشت و آینده فرزندان خودشان، مأیوس بسازند.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید در این دو موضوع اجتماعی و اقتصادی در کنار هم باشیم و آمریکا را به زانو در بیاوریم، افزود: بی‌تردید در این مصاف مهم تاریخی، دولت به عنوان سربازان مقدم این جبهه خواهد بود، اما بدون حمایت مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، نیرو‌های مسلح و بالاتر از آن، بدون هدایت و حمایت مقام معظم رهبری نمی‌توانیم پیروز شویم.

روحانی با بیان اینکه امروز خوشحالیم که رهبری هدایت جامعه در این مقطع حساس را بر عهده دارند و دولت با امید فراوان و توان لازم، معتقد است با هدایت رهبری و حمایت مردم از این مشکل به خوبی عبور خواهیم کرد، گفت: امروز در بخش اقتصادی می‌خواهیم چهار فرد مهم مسئول را با رأی اعتماد شما، بر کرسی وزارت بنشانیم تا دولت با تمامیت کابینه در این مقطع بتواند مشکلات مردم را حل کند.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه معتقدیم مردم در رنج و فشار بوده و زندگی مردم، بویژه بخش‌هایی از جامعه که درآمد ثابت دارند، به سختی می‌گذرد، اظهار داشت: بی‌تردید مردم از ما می‌خواهند که مشکلات را حل کنیم و این حق مردم هستند و ما موظفیم، کشور را از این مشکلات با وحدت و اتحاد و یکپارچگی عبور بدهیم.

روحانی با بیان اینکه نتیجه امروز مجلس حتماً بارقه امیدی برای ملت ایران خواهد بود، اظهار داشت: ملت ایران امروز خواهد دید که دولت و مجلس در کنار هم بوده و مصمم هستند که مشکلات مردم را یکی بعد از دیگری حل کنند.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه رسانه‌های بیگانه بر این مشکلات می‌دمند تا افکار مردم را با تبلیغات دروغین تسخیر کنند و رسانه‌های بیگانه به دروغ به مردم ایران می‌گویند که ایران گران‌ترین کشوری است که در آن زندگی می‌کنند، افزود: من از شما و ملت ایران در برابر تبلیغات آمریکا و صهیونیست‌ها می‌پرسم که آیا آموزش در ایران جزو ارزان‌ترین آموزش‌ها در سطح جهان نیست؟ آیا بهداشت و درمان به طور نسبتی جزو ارزان‌ترین کشور‌ها نیست؟ آیا انرژی یعنی بنزین، گازوئیل و گاز جزو ارزان‌ترین کشور‌های دنیا نیست؟ آیا آب و برق در یک قیمت متعادل و ارزان نسبت به کشور‌های دیگر نیست؟ آیا حمل و نقل که یک مقدار به کمک بیشتر دولت و مجلس نیاز دارد، در یک شرایط معتدل نیست؟

روحانی با اشاره به وظیفه سنگین وزیر راه و شهرسازی برای حل مشکل مسکن در کشور، افزود: از لحاظ آموزش، بهداشت، انرژی، نیازمندی‌ها و کالا‌های اساسی مردم، از ارزان‌ترین کشور‌های دنیا هستیم.

وی تصریح کرد: البته در بسیاری از نیازمندی‌ها بویژه آن‌هایی که حقوق ثابت دارند، با مشکل مواجه اند و حل این مشکل وظیفه ماست و نمی‌توانیم به مردم بگوییم که، چون فشار آمریکاست پس ما کاری نمی‌توانیم بکنیم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: این پاسخ پذیرفته نیست. ما نمی‌توانیم به مردم بگوییم که، چون در فروش نفت مشکلاتی وجود دارد، در اداره کشور ناتوان هستیم. ما نمی‌توانیم به مردم بگوییم که، چون از لحاظ روابط بانکی و تعاملات مالی با دنیا مشکلاتی داریم، پس نمی‌توانیم زندگی مردم را اداره کنیم و مردم از ما می‌خواهند و وظیفه داریم کشور را اداره کنیم.

روحانی با بیان اینکه البته مردم باید واقعیت‌ها و شرایط کشور را به خوبی بدانند، تصریح کرد: در محضر نمایندگان ملت با صراحت اعلام می‌کنم، با وحدت، یگانگی، اتحاد، استقامت و ایستادگی ملت، بی‌تردید نه در زمان چندان طولانی بلکه در زمان کوتاه، از این مشکلات عبور خواهیم کرد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه آن‌هایی که به مردم می‌گویند ابرتورم داریم، یا دروغ می‌گویند و یا اقتصاد ایران را نمی‌فهمند، خاطرنشان ساخت: ما ابر تورم نخواهیم داشت و این حرف از لحاظ اقتصادی و تحلیل سیاسی هم نادرست است.

روحانی با اشاره به اینکه متأسفانه الان از یک اقتصاد، تورم تک رقمی عبور کردیم، تاکید کرد:، ولی حتماً می‌توانیم تورم را مهار کنیم. مهار تورم برای ما امکان‌پذیر است و این روند صعودی تورم ادامه نخواهد یافت.

رئیس‌جمهور ادامه داد: امروز یکی از بار‌های سنگینی که وزیر صنعت، معدن و تجارت و همچنین اقتصاد بر دوش دارند، همین است و در یک مقطعی به دلیل شرایط مختلف، تورم افزایش، رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است.

رئیس جمهور تاکید کرد: در عین حال مردم باید مطمئن باشند و در اینجا اعلام می‌کنم هیچ زمانی در سال‌های گذشته ذخایر کالا‌های اساسی به اندازه امروز در سطح بالا نبوده است. امروز از هر تاریخی که در نظر بگیریم، انبار ذخایر کالا‌های اساسی کاملاً مطمئن است و در اینجا بگویم، علیرغم اینکه مشکلات ارزی داریم و بخشی از مشکلات اقتصادی، مربوط به قیمت ارز است، ذخایر ارزی کشور هم از همه سال‌های گذشته و در طول ۵ سال گذشته بالاتر است. هم کل ذخایر بالاتر است و هم ذخایر اسکناس از همیشه بالاتر است.

روحانی با اشاره به اینکه مشکل لاینحلی نداریم، افزود: البته همچنان معضلات و مشکلاتی داریم که باید با کمک و یاری همدیگر از آن عبور کنیم. امروز در برخی کالا‌ها خودکفا هستیم و در ماه‌های آینده در برخی کالا‌های دیگر خودکفا خواهیم شد.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: اینکه ۳ الی ۴ سال پشت سر هم در تولید گندم خودکفا هستیم در تاریخ ایران در دهه‌های گذشته بی‌نظیر بوده است. اینکه در تامین انرژی، در بخش تولید گاز و گازوئیل خودکفا هستیم و در تولید بنزین در ماه‌های آینده خودکفا می‌شویم این‌ها به معنای رشد اقتصادی برای حل مسایل جامعه توسط مجلس و دولت است.

روحانی تصریح کرد: امروز در شرایطی قرار داریم که بیش از هر زمان دیگر، به رأی شما نمایندگان نیازمندیم تا کابینه بتواند به صورت کامل و با ترمیم ۴ وزیر، بار مسئولیت را به خوبی بر دوش بگیرد و از مشکلات مردم در ماه‌های آینده بکاهد. بی‌تردید وزارت اقتصاد، یکی از وزارتخانه‌های بسیار مهم در این مقطع است. بخش عمده درآمد دولت از طریق این وزارتخانه تأمین می‌شود و البته وزارت نفت و وزارتخانه‌های دیگر هم کمک می‌کنند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: بخش مالیات برای کشور اهمیت خاص دارد. امروز نیازمند عدالت مالیاتی هستیم. در بسیاری از کشور‌های دنیا آموزش و بهداشت و زندگی مردم و حقوق کارمندان اداری به طور کامل از مالیات پرداخت می‌شود. امروز باید درآمد مالیاتی کشور را از طریق گسترش پایه مالیاتی افزایش دهیم. در این شرایط رکود نمی‌توانیم مالیات‌ها را افزایش دهیم، اما می‌توانیم آن‌ها را که فرار مالیاتی دارند به مسیر و جاده درست برگردانیم.

روحانی خاطرنشان کرد: در یکی از ملاقات‌ها با مقام معظم رهبری، صحبتی درباره مالیات داشتیم. ایشان می‌فرمود: پرداخت مالیات بر مردم واجب شرعی است و همه مبلغین و همه آن‌هایی که تریبون دارند باید به مردم بگویند که فرار مالیاتی، به عنوان یک عمل ناصحیح و حرام شرعی است. نباید بگذاریم بار پرداخت مالیات فقط بر شانه یک عده مشخص سنگینی کند و یک عده هم به انحاء مختلف از پرداخت مالیات فرار کنند. اینگونه حق مردم ضایع و پایمال می‌شود.

رئیس‌جمهور گفت: یکی از مسئولیت‌های سنگین وزارت اقتصاد، دریافت مالیات و اجرای عدالت مالیاتی است. یکی دیگر از مسئولیت‌های سنگین آن گمرکات است. گمرک نقش بسیار اساسی برای صادرات و واردات، تعادل واردات و صادرات، مخصوصاً با تعرفه‌هایی که دولت تعیین می‌کند و مبارزه با قاچاق کالا دارد.

روحانی با بیان اینکه امور گمرکی یکی از مسئولیت‌های سنگین وزارت اقتصاد و البته نهاد‌های دیگری مثل نیرو‌های انتظامی و نظامی است، اضافه کرد: امروز این وزارتخانه مسئول کنترل تورم و رشد اقتصادی است. در کنترل تورم و رشد اقتصادی، وزارت اقتصاد و دارایی در کنار بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه باید تلاش کند تا بتوانیم تورم را مهار کنیم و به نظرم این کار شدنی است. امروز فرصت‌های بسیار خوبی برای تحولات اساسی در اقتصاد داریم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: یک معضل بزرگ دیگر بانک‌ها هستند. بانک از یک طرف بار سنگین اقتصاد کشور را بر دوش دارد و سرمایه‌گذاری و تعاملات مالی و روابط مالی و پولی با دنیا بدون بانک امکان پذیر نیست. بانک نقش بسیار ارزشمندی دارد و البته همین بانک است که می‌تواند پس‌انداز مردم را به رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری مثبت تبدیل کند.

روحانی با اشاره به اینکه در عین حال اگر به اصلاح بانک‌ها نپردازیم، بانکی که باید راه‌حل مشکلات اقتصادی باشد می‌تواند یکی از معضلات اقتصادی باشد، تصریح کرد: این نکته را در محضر ملت ایران و نمایندگان مطرح می‌کنم. همه می‌گویند رشد نقدینگی به عنوان یک معضل و به عنوان یک مشکل است. نقدینگی به عنوان یک مشکل در کشورمان همیشه بوده است. قبل از انقلاب اگر حساب کنید از سال ۴۱ تا سال ۵۷، به طور متوسط رشد نقدینگی بالای ۲۵ درصد بوده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: بعد از انقلاب در مقاطع مختلف رشد نقدینگی در سال به طور متوسط گاهی ۲۶ درصد، در دولت قبل، گاهی ۲۷ درصد و در دولت یازدهم رشد نقدینگی ۲۴.۴ دهم درصد و در سال ۹۶ رشد نقدینگی ۲۲.۱ درصد بوده است.

وی افزود: فکر نکنیم رشد نقدینگی چیزی است که امروز و امسال از آسمان هفتم نازل شده است، رشد نقدینگی را به عنوان یک مشکل همیشه داشتیم منتها به این نکته توجه کنید، رشد نقدینگی در سایه ضریب فزاینده یا رشد نقدینگی بر مبنای پایه پولی کاملاً متفاوت است.

روحانی ادامه داد: رشد نقدینگی ما در سال‌های اخیر عمدتاً بر پایه پولی نبوده است. ضریب فزاینده بوده و تحرک بیش از حد بانک‌ها بوده است.

وی ادامه داد: نکته دوم اینکه معمولاً در سال‌ها و دولت‌های قبل رشد نقدینگی بخاطر استقراض دولت از بانک مرکزی بوده است و امروز رشد نقدینگی در سایه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی است؛ بنابراین دولت انضباط مالی خود را به خوبی حراست و حفظ کرده است.

رئیس‌جمهور اظهارداشت:، اما بانک‌ها ضمن اینکه امروز مشکلات ما را حل می‌کنند متأسفانه گاهی مشکل‌آفرین هم هستند و یکی از آن‌ها رشد نقدینگی است. تقریباً می‌توانم بگویم باید روزانه حدود هزار میلیارد تومان به رشد نقدینگی ما اضافه شود. ما باید در سایه اصلاح بانک‌ها رشد نقدینگی را حل کنیم. بانک‌های ما باید اصلاح و دست از بنگاهداری بردارند. بانک‌های خصوصی ما باید تحت انضباط در بیایند. بانک‌های دولتی ما باید تحت انضباط دقیق بانک مرکزی در بیایند.

 روحانی ادامه داد: در هفته‌های اخیر، اختیارات بانک مرکزی را افزایش دادیم. در اینجا به نمایندگان محترم بگویم که ما در جلسات سه قوه و در شورای عالی هماهنگی‌های اقتصادی، از تحریم عبور می‌کنیم و ما از قانون عبور نمی‌کنیم و اگر موردی هم لازم باشد با یک زمان‌بندی موقت چند ماهه یا یکساله. قانون باید توسط مجلس اصلاح شود ما قانون را اصلاح نمی‌کنیم و تغییر نمی‌دهیم، روی ضرورت‌ها ممکن است برای زمان موقت، اقداماتی را انجام دهیم. در هفته‌های اخیر قدرت بانک مرکزی را بالا بردیم و در مصوبه اخیرمان برای نظارت بانک مرکزی بر موسسات مالی بانکی و خصوصی، قدرت آن را افزایش دادیم و چند روز پیش به دستگاه‌های اقتصادی کشور ابلاغ شد.

وی در معرفی وزیر پیشنهادی وزارت اقتصادی و دارایی گفت:، اما وزیر اقتصاد ما که دارای تجربه و تحصیلات اقتصادی است، کاملاً باید بداند که امروز بار بسیار سنگینی بر دوش او می‌باشد و با رأی اعتماد نمایندگان ان شاء‌الله این بار را باید با دقت در این شرایط حساس بر دوش بکشد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اگر وزیری امروز کمتر از ۱۴ ساعت کار کند، نمی‌تواند بار سنگین را به مقصد برساند. وزیر ما حداقل باید ۱۴ ساعت در روز کار کند.

روحانی تاکید کرد: نمی‌توانیم با ۷ الی ۱۰ ساعت کار روزانه کارمان را پیش ببریم. از شما نمایندگان مجلس خواهش می‌کنم امروز چه به عنوان مخالف و یا موافق صحبت می‌کنید، انتظارات و توقعاتی که از این وزرا دارید را به آن‌ها اعلام کنید و ما در این شرایط باید با توان و قدرت بیشتر این مسیر را ادامه دهیم. بازار سرمایه ما دست وزارت اقتصادی و دارایی است هر چند که همه حضور دارند و مشارکت می‌کنند. این بازار برای ما بسیار مهم است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: موفقیت این بازار در ماه‌های اخیر یکی از افتخارات اقتصادی ما بود. در کنار تورمی که درحال عبور از یک رقمی بود و در کنار رشد اقتصادی، این بازار سرمایه بود که به حرکت درآمد و تا حد زیادی جبران کرد و این بازار در اختیار وزارت اقصاد است. سرمایه گذاری خارجی در اختیار این وزارتخانه است. ما به انحاء مختلف از کشور‌های همسایه و دوست باید سرمایه را جذب کنیم هر چند که ۴ الی ۲۰ شرکت اروپایی از ایران خارج شدند.

روحانی تاکید کرد: امروز آمریکا به عنوان یک جفا و خیانت بزرگ در برابر ملت ایران ایستاده است و نشان داده که تنها با دولت و نظام ایران مخالف نیست بلکه با ایران و با ملت ایران مخالف است و اگر غیر از این است چرا تحریم حتی برای دارو و مواد غذایی.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: آمریکا بی‌تردید دشمن بزرگ ملت ایران است و تنها دشمن دولت و نظام ایران نیست. در برابر آمریکا امروز ما همسایگان خوبی داریم. با آن‌ها باید تعامل بهتری داشته باشیم. ما کشور‌های دوست فراوانی داریم. روسیه، چین، هند، اتحادیه اروپا و شمار زیادی از کشور‌های آفریقایی و آمریکای لاتین دوست ما هستند و با آن‌ها باید کار و جذب سرمایه کنیم. این وظیفه وزارت اقتصاد است. امروز یک وزارتخانه مهمی را آقای دژپسند بر عهده می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه به عنوان امین شما و امین مردم عرض می‌کنم، ده‌ها ساعت روی هر یک از وزرایی که معرفی شده، فکر، مطالعه و مشورت کردم، گفت: البته استخاره هم در این هفته‌های اخیر با ما همراه نبود. بعضی‌ها را به کار دعوت کردیم، گفتند استخاره ما بد آمده است. استخاره با ما همراه نبود. بعضی از دوستان را دعوت به کار کردیم، قبول داشتند کار کنند، اما صدایشان لرزان بود و کمی با تردید صحبت می‌کردند و می‌گفتند امروز با این شرایط و مشکلات، چگونه کار کنند؟ که متوجه شدم با این صدای لرزان نمی‌توانند در این شرایط، بار را بر دوش بگیرند.

روحانی با اشاره به اینکه وزرای معرفی شده از لحاظ تحصیلات و سابقه کاری و همچنین طی جلسات مفصل با آنها، احساس کردم اراده و تصمیم لازم برای بر دوش گرفتن این بار سنگین را دارند، ادامه داد: امروز" الذی انقض ظهرک" است و بار اجرایی امروز آنقدر سنگین است که اگر متکی به خدا و عشق اهل بیت (ع) و پیامبر (ص) نباشیم، پشت را می‌شکند و امروز شما نمایندگان باید به ما کمک کنید.

رئیس‌جمهور ادامه داد: نمایندگان عزیز طبق قانون اساسی، وزیر زمانی مسئولیت را بر عهده می‌گیرد که شما به او رأی اعتماد بدهید. پس این وزیر، وزیر من، شما و ملت ایران است.

روحانی تاکید کرد: همانگونه که حق دارید از وزیر سوال و بر عملکرد او نقد و نظارت کنید که البته حق شماست، تشویق، کمک، تأیید و روحیه دادن نیز در این شرایط، به نوعی وظیفه شما و همه ماست و همه باید همدیگر را کمک کنیم.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه اشکال ندارد از وزیر سوال، نقد و نظارت کنید، اما به او کمک هم بکنید، گفت: دلم می‌خواهد وزیری که به کمیسیون مجلس می‌آید و برمی‌گردد، با روحیه شاد برگردد، دلم می‌خواهد وزیری که برای نظارت و سوال و حتی برای استیضاح به مجلس می‌آید، وقتی برمی‌گردد با روحیه برگردد.

روحانی خاطر نشان ساخت: شما نمایندگان شجاع ایران هستید. شما نمایندگان ملتی هستید که برای عشق امام حسین (ع) سر از پا نمی‌شناسند و شما نمایندگان همان ملت هستید. پس باید دست به دست هم بدهیم و به هم کمک کنیم.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه، امروز دشمن اصلی ما جناح‌ها و احزاب نیستند و همه با هم برادریم، افزود: امروز دشمن اصلی ما یعنی آمریکا، در برابر چهره ملت ایران شمشیر را از غلاف بیرون آورده و ما باید بجنگیم، مبارزه کنیم و متحد باشیم.

روحانی با بیان اینکه امروز جناح راست و چپ، اصلاح‌طلب، میانه‌رو و معتدل، همه ملت ایران هستیم و الان موقع رقابت‌های لیگ نیست و ما امروز در تیم ملی در برابر دیگران به میدان رفته‌ایم، خاطر نشان ساخت: تیم ملی برای همه ما بوده و الان دوران تیم ملی است. موقع انتخابات دوران لیگ‌هاست، عیب ندارد و یک سال دیگر به انتخابات رسیدیم روبروی هم قرار بگیریم و نقد کنیم. اگر هم اکنون نیز درد و دل‌هایمان را وسط بگذاریم پس کی فرصت کار، وحدت، دوستی و اتحاد پیش می‌آید. حتماً در این شرایط ما باید با وحدت بیشتری کارمان را پیش ببریم.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه امروز وزیر راه و شهرسازی بار مسئولیت سنگینی بردوش دارد، گفت: به عنوان رئیس جمهور خدمت شما عرض می‌کنم و در برابر مردم می‌گویم در زمینه مسکن دولت بدهکار مردم است. ما باید مسأله مسکن را حل کنیم.

روحانی با بیان اینکه در راه‌آهن، بنادر، حمل و نقل و کشتیرانی نسبتاً خوب کار کردیم، اما در زمینه مسکن باید جبران کنیم و همه توان‌مان را بکار بگیریم، ادامه داد: معتقدم در همین شرایط سخت، نقدینگی را باید به سمت مسکن بچرخانیم و اگر زمین مجانی را در اختیار توسعه‌گر قرار دهیم و بانک‌ها را حمایت و کمک کنیم و برای خانه اولی‌ها، خانه ارزان بوجود بیاوریم، به ملت کمک و اشتغال ایجاد کرده ایم.

رئیس‌جمهور با اشاره به فرصت‌های بالای ایجاد شغل دروزارت مسکن، راه و شهرسازی و صنعت مسکن، گفت: اگر همه این مشاغل را راه بیندازیم، مسأله مسکن، اشتغال و رشد اقتصادی در بخش بزرگی به حرکت در می‌آید.

روحانی با تاکید بر اینکه امروز مسأله مسکن، یکی از مسایل بزرگ ما است، افزود: امروز وزیر راه و شهرسازی در زمینه ناوگان هوایی، دریایی، جاده‌ای مشکلاتی دارد که باید حل بکند و در شرایط تحریم در زمینه دریایی مشکلاتی داریم، لذا حل بخشی از بار دریایی باید روی شانه ریل قرار بگیرد.

رئیس‌جمهور گفت: کار بزرگ و سنگینی بر دوش وزارتخانه راه و شهرسازی قرار دارد و فردی که برای این وزارتخانه انتخاب شده دارای تحصیلات و تخصص در این زمینه است و همواره هر کجا قرار داشته، فعال بوده است.

روحانی ادامه داد: البته با ایشان دوستی نزدیک نداشتم، ولی ایشان را زیاد می‌دیدم. زمان جنگ و بعد از جنگ، ایشان در بخش‌های مختلف، عنصری بسیار فعال بود و در این یکسالی که بار مسئولیت استانداری را بر دوش گرفت، جزو استانداری‌هایی بسیار پرتحرک و فعال بود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه با رأی شما نمایندگان می‌توانیم در زمینه حمل و نقل، راه‌آهن و جاده که می‌دانم مشکلاتی در این زمینه‌ها وجود دارد، در مسیر حل مشکلات تلاش کنیم. امروز کامیون‌دار‌ها مشکلاتی دارند که باید آن مشکلات حل شود؛ قطعه، لاستیک و بیمه خودرو و دیگر مشکلات آنان باید حل شود. در زمینه راه و راه‌آهن و کشتیرانی و بنادر اقدامات زیادی برای انجام داریم. بنادر می‌توانند ایران را به کشور‌های شمالی و جنوبی، شرقی و غربی متصل کنند و مخصوصاً راه ترانزیت جنوب-شمال و جنوب-غرب که بسیار اهمیت دارد.

روحانی افزود: آقای اسلامی این مسئولیت را بر عهده می‌گیرند و این بار سنگین بر دوش او خواهد بود و ان شاء‌الله با کمک نمایندگان می‌توانیم در این مسیر تحرکات بیشتری داشته باشیم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: در زمینه صنعت، معدن و تجارت، این وزارتخانه مهم امروز بار بسیار سنگینی بر دوش دارد. به دلیل اینکه علاوه بر بخش صنعت و تولید در بخش نیازمندی‌های مردم، کالا‌هایی که باید در اختیار مردم قرار بگیرد، هماهنگی که این وزارتخانه با بانک مرکزی باید داشته باشد، همه این‌ها بسیار اهمیت دارد. متأسفانه در ماه‌های گذشته عده‌ای از ارز یارانه‌ای سوءاستفاده کردند. ارز ۴۲۰۰ تومانی و ۷۵۰۰ تومانی در اختیار کسانی گذاشتیم و برخی از آن‌ها سوءاستفاده کردند. ضمن اینکه اکثریت تجار و بازرگانان و واردکنندگان و مغازه‌داران و بنگاه‌داران افرادی سالم و دلسوز برای کشور هستند، ولی همه جا اقلیتی داریم که متأسفانه سوءاستفاده می‌کنند.

روحانی تصریح کرد: این وزارتخانه بسیار مهم و کلیدی است و اینجا امضاء طلایی است. به آقای رحمانی در جلسه خصوصی گفتم در بعضی از سمت‌ها، هر کسی را که می‌گذارید، اگر ابوذر و سلمان هم بود، یکسال بعد او را تغییر دهید. بعضی جا‌ها را نمی‌َشود. متأسفانه در جامعه آدم سالم را یک عده دیگر فاسدش می‌کنند. این قدر اطرافش با طواف معکوس می‌چرخند که او را در یک منجلاب فرو می‌برند. باید حواسمان جمع باشد؛ امروز بخش اعظم صنعت و معدن، واردات و صادرات و کنترل بازار و قیمت‌ها، به عنوان یک مسئولیت بسیار سنگین بر عهده این وزارتخانه است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: آقای رحمانی دیگر از جنس پارلمان و مجلس است. دوره‌های متعدد در مجلس شورای اسلامی بوده و تلاش کرده است. یک مرور بر فعالیت‌های او در مجلس داشتم، تذکرات و سوالاتی که کرده بود، همیشه منصفانه بوده است. اگر نقد کرده، منصفانه نقد کرده است. عده زیادی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی آقای رحمانی را به خوبی می‌شناسند و معتقدم که ایشان می‌تواند این بار سنگین را بر دوش بگیرد.

روحانی افزود: ایشان فرد سالم و دلسوز و پرتلاشی است و ان شاء الله وزارت صنعت و معدن و تجارت را که در مصوبات اخیر بار بسیار سنگینی بر دوش این وزارتخانه گذاشتیم، می‌تواند به خوبی اداره کند تا بتوانیم شرایط بهتری را برای مردم فراهم کنیم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: امروز همه وزرا پشت این تریبون به مردم قول بدهند و به مردم بگویند چه کار خواهند کرد و به مردم بگویند، در ماه‌های آینده چه گره‌هایی را باز می‌کنیم و نمایندگان محترم هم در نطق‌هایتان بگویید این وزرا باید چه کار بکنند و چه مسئولیت سنگینی بر دوش دارند.

روحانی تصریح کرد: امروز همه با هم این عزیزان را در معرض امتحان سنگین و بزرگ ملی و الهی قرار دادیم و ان شاء الله آن‌ها از این امتحان می‌توانند عبور کنند و نمره قابل قبولی اول در پیشگاه خداوند و بعد ملت بگیرند. دو چیز بیشتر برای ما اصل نیست، رضای خداوند و رضای مردم. همه چیز فرع اینهاست.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: همه احکام و تلاش‌ها ذیل اینهاست. یا باید رضای خدا را فراهم کنیم که آن اولویت است و یا رضای مردم که آن هم امر خداوند است که ما باید رضای عامه را فراهم کنیم.

روحانی در ادامه و در معرفی وزیر پیشنهادی کار گفت: این وزارتخانه امروز مسئولیت خاصی را بر عهده دارد. اشتغال یک مسأله اصلی است. در طول این ۵ سال افتخار می‌کنیم که شاغلین کشور را. از حدود ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به ۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رساندیم. تعداد شاغلین در روزی که دولت را تحویل گرفتیم، ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار بوده و امروز اشتغال ۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار است. این میزان اشتغال را در طول ۵ سال درست کردیم. این آمار در سایت مرکز آمار ایران در دسترس است

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه این آمار رسمی کشور است، اضافه کرد: این بدان معنا نیست که در اشتغال مشکل نداریم. همه خانواده‌هایی که هنوز بیکار دارند، فرزند بیکار و جوانی که مشغول به کار نشده دارند، در انتظار تلاش بیشتر ما هستند؛ بنابراین در زمینه اشتغال باید تلاش کنیم و این وزارتخانه وظیفه سنگینی در زمینه اشتغال و حمایت از کارگران به عهده دارد.

روحانی اظهار داشت: امروز شرایط سختی برای کارگر‌ها است، برخی از آن‌ها ممکن است از کار منفصل بشوند. این وزارتخانه باید آن‌ها را تأمین کند تا کارگر‌های عزیز بتوانند زندگی خودشان را اداره بکنند. این مسئولیت سنگین اول این وزارتخانه است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: این وزارتخانه حمایت از اقشار ضعیف و نیازمند را بر عهده دارد و حالا در بخش بهزیستی و در بخش مردمی که از لحاظ تأمین مواد غذایی مشکلاتی دارند، باید به آن‌ها کمک شود.

روحانی با بیان اینکه ان شاء الله در روز‌های آینده، اولین اقدام در زمینه حمایت از اقشار ضعیف و نیازمند انجام می‌گیرد، گفت: طی روز‌های آینده نیمی از جمعیت کشور سبد غذایی دریافت می‌کنند که از طرف این وزارت خانه با همکاری سازمان برنامه و بودجه و سایر مسئولین شروع می‌شود و امیدوارم هفته آینده اعلام بشود.

رئیس‌جمهور افزود: مسئولیت دیگری که وزارت کار و امور اجتماعی بر عهده دارد، مسأله ساماندهی تأمین اجتماعی است. صندوق‌های ما متأسفانه از حالت صندوق، خارج شده است که ما باید آن را برگردانیم و صندوق بوجود بیاوریم. همه صندوق‌های ما مشکل دارند و چه باید کرد؟

روحانی با تشکر از وزرای قبلی این وزارتخانه و سرپرست فعلی گفت: تلاشی که در دوره وزیر قبلی انجام شده امروز باید مضاعف شود و ما بتوانیم این صندوق‌ها را احیاء بکنیم و حل مشکلاتی که امروز در زمینه تأمین اجتماعی وجود دارد که شبیه مشکلات بانک‌هاست، جزو وظایف دولت است و باید به خوبی انجام بگیرد.

وی تصریح کرد: این وزارتخانه است که باید به مردم مهارت یاد بدهد، امروز مشکل ما در جامعه این است که خانه‌ای که می‌سازیم می‌گوییم بعد از ۱۵ سال کلنگی است در حالی که خانه باید بعد از ۱۰۰ و یا حتی ۲۰۰ سال خانه باشد. دری که می‌سازیم بعد از چند ماه سر و صدایش در می‌آید. ما در مهارت مشکل داریم، لوله‌کشی، سیم‌کشی و در تمام کار‌های معمولی مشکل داریم، مسئول مهارت آموزی این وزارتخانه است البته آموزش و پرورش و آموزش عالی هم این مسئولیت را بر عهده دارند، اما کاری که باید به عنوان آشنایی با مسایل فنی و حرفه‌ای، جوان‌های ما یاد بگیرند وزارت کار مسئول است و باید این بار را بردوش بگیرد.

روحانی تاکید کرد: از وزیرانی که امروز در کابینه ما نیستند یعنی دکتر ربیعی، دکتر آخوندی و دکتر کرباسیان وزیران کار، راه و اقتصاد که در دولت تلاش کردند، تشکر و سپاسگزاری می‌کنم.

رئیس جمهوری ادامه داد: همچنین از عزیزانی که در این مدت بار مسئولیت سرپرستی را بردوش داشتند، جناب آقای بندپی که وزارت کار را در این چند ماه به خوبی اداره کردند و جناب آقای اکرمی که توانستند بار مسئولیت وزارت اقتصاد را بردوش بگیرند و کار بزرگی انجام دادند سپاسگزاری و تشکر می‌کنم.

روحانی به عنوان نکته پایانی سخنان خود گفت: از شما نمایندگان مردم که در این شرایط سخت همیشه ما را یاری کردید درخواست می‌کنم امروز بیشتر ما را یاری کنید و ان شاء الله این ۴ وزارتخانه با رأی قاطع شما نمایندگان عزیز بتوانند کابینه را تکمیل کنند و ما هم بتوانیم در برابر مردم‌مان خجالت‌زده نباشیم و هر روز عذرخواهی نکنیم و با تلاش بیشتر مشکلات را جبران کنیم مردم ما راضی بشوند و خدای بزرگ ما ان شاء الله از همه ما رضایت داشته باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سیاسی ، مجلس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۲۵ ۰۵ آبان ۱۳۹۷
مرگ بر امریکا