علاوه بر حمایتهای همهجانبه آمریکا از صدام متجاوز که حتی منجر به حمله به ناوگان کشتیرانی و هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران شد، دو کشور اروپایی فرانسه و انگلیس نیز، با فروش انواع تسلیحات به رژیم بعث عراق، در جنایات این رژیم علیه مردم ایران دخیل بودند.
رژیم متجاوز صدام در دوران جنگ تحمیلی، از سوی ٣٥ کشور جهان به لحاظ مالی و تسلیحاتی، پشتیبانی میشد. یکی از این کشورها فرانسه بود.
فروش ۹ میلیارد دلار تسلیحات توسط فرانسه به صدام
دولت فرانسه از شهریور ۱۳۵۹ که تجاوز رژیم بعث عراق به ایران آغاز شد تا مقطع منتهی به پایان جنگ، بالغ بر ۹ میلیارد دلار تسلیحات به صدام فروخت.
با آغاز تجاوز صدامیان به ایران، بر حجم فروش تسلیحات و جنگ افزارهای فرانسه به رژیم بعث عراق افزوده شد؛ بگونهای که در سال ۱۳۶۰ در شرایطی که یکسال از تجاوز صدامیان به ایران میگذشت، ۴۰ درصد از تسلیحات ساخته شده در فرانسه به عراق منتقل میشد.
جنگافزارهای فرانسوی در زرادخانه رژیم صدام
۱۳۳ فروند جنگنده «میراژ اف ۱»؛ ۵ فروند هواپیمای «سوپراتاندارد» مجهز به موشکهای اگزوسه؛ ۱۳ سامنه موشکانداز متحرک؛ ۸۵ دستگاه توپ ۱۵۵ میلیمتری؛ موشکهای هوا به هوای «مجیک»؛ بالگردهای «سوپر فرلون»؛ سیستمهای اختلال الکترونیکی هوایی؛ خودروهای زرهی سبک و بمبهای لیزری، از جمله جنگافزارهای فرانسوی بودند که در زرادخانه رژیم صدام برای تداوم تجاوز به ایران و حمله به مردم ایران ذخیره شده بود.
بیشتر بخوانید:بازی آمریکا با سناریو حمله شیمیایی به سوریه/ چه کسی تسلیحات شیمیایی را از لیبی به تروریستها در سوریه رساند؟
حمایت لجستیکی پاریس از رژیم صدام
اما علاوه بر فروش تسلیحات و جنگ افزارهای نظامی، فرانسویها حمایت لجستیکی ویژهای نیز از صدام متجاوز به عمل آوردند؛ به گونهای که حدود هزار نفر از تکنسینهای نظامی فرانسه برای استقرار جنگ افزارهای این کشور به خاک عراق تردد داشتند؛ همچنین خلبانهای رژیم بعث به طور محرمانه در یک پایگاه هوایی فرانسه در حوالی شهر «برنت» آموزش میدیدند.
اعطای هفت میلیارد دلار وام به صدام توسط فرانسه
علاوه بر اینها، پاریس در طول هشت سال تجاوز رژیم صدام به ایران، حدود هفت میلیارد دلار وام در اختیار بغداد گذاشت. همچنین چندین قرارداد ساخت تسلیحات و انتقال فناوری ساخت جنگ افزار در دوران تجاوز به ایران، میان دولت فرانسه و رژیم بعث عراق منعقد شد؛ که از میان آنها میتوان به قراردادهای «طرح ولکان» و «پروژه فاو» اشاره کرد. همچنین فرانسه در همان ایام، قراردادی برای بازسازی راکتور هستهای «اوسیراک» عراق با صدام منعقد کرد.
فرانسه میخواست صدام را مجهز به بمب اتم کند
اما در خلال تجاوز رژیم صدام به ایران، معاملات تسلیحاتی میان فرانسه و این رژیم به قدری گسترده شده بود که در میانههای جنگ، فرستاده ویژه «والری ژیسکاردستن» رئیس جمهور وقت فرانسه، ضمن سفر به عراق به وزیر دفاع رژیم بعث یعنی «عدنان خیرالله» اعلام کرد که فرانسه میتواند یک بمب اتمی به صدام اعطا کند.
وابستگی رژیم صدام به تسلیحات و جنگ افزارهای فرانسوی در جریان تجاوز به ایران به قدری زیاد بود که سرویسهای امنیتی فرانسه در نیمه دوم سال ۱۳۶۵ گزارش دادند که اگر فرانسه تنها سه هفته از ارسال سلاح به رژیم بعث خودداری کند، صدام شکست خواهد خورد.
آلمان یکی از بزرگترین تامینکنندگان تسلیحات شیمیایی صدام
اما علاوه بر فرانسه، یکی دیگر از کشورهای اروپایی یعنی آلمان نیز سهم ویژهای در تجهیز زرادخانه صدام متجاوز داشت. آلمان به همراه آمریکا، از بزرگترین تامین کنندگان تسلیحات شیمیایی صدام بودند.
تسلیحات شیمیایی؛ جنگ افزار مورد علاقه صدامیان
با وجود تصویب ممنوعیت به کارگیری سلاحهای شیمیایی در سازمان ملل، رژیم صدام در جنگ تحمیلی علیه ایران به طور مکرر از این سلاحها استفاده کرد.
عراق در طول جنگ ۳۵۰۰ بار به ایران حمله شیمیایی کرد که سی مورد از آنها در مناطق مسکونی بوده است. نخستین نقطه جغرافیایی ایران که قربانی سلاحهای شیمیایی عراق شد، منطقهای بین «هلاله» و «نی خزر» در غرب ایلام بود.
از «سردشت» تا «فاو»
هنوز خاطره بمباران شیمیایی شهرهای «سردشت»، «حلبچه»، «سرپل ذهاب»، «گیلانغرب»، «اشنویه» و «فاو» توسط رژیم صدام از اذهان زدوده نشده است. صدامیان همچنین برای جلوگیری از پیشروی رزمندگان اسلام در عملیاتهایی همچون «بدر»، «والفجر ۸» و «کربلای ۴» از سلاح شیمیایی استفاده کردند.
علاوه بر حدود صدهزار قربانی ناشی از جنگ شیمیایی عراق بر ضد ایران، در حال حاضر صد هزار جانباز شیمیایی در کشور وجود دارد که اوضاع جسمی حدود هشت هزار تن از این عزیزان وخیم و بحرانی است. همچنین کودکان و شهروندان غیرنظامی بیشماری پس از جنگ به سبب استنشاق گازهای سمی رها شده از جانب صدامیان، به بیماریهای خونی، ریوی و پوستی مبتلا شدند.
آمریکا در صدر کشورهایی بود که رژیم صدام را به تسلیحات شیمیایی و بیولوژیک مجهز کرد؛ البته آمریکا در این مشارکت در جنایتآفرینی صدام تنها نبود و سردمداران آلمان غربی هم به تجهیز و تسلیح شیمیایی صدام پرداختند.
نقش آلمان غربی در تسلیح شیمیایی رژیم صدام
چند سال پس از پایان جنگ تحمیلی، یک موسسه مرتبط با مسائل نظامی خاورمیانه در پاریس با نام «وزینتال» طی گزارش مبسوطی اعلام کرد که از ۲۰۷ شرکت طرف قرارداد با رژیم صدام برای تسلیح شیمیایی ارتش بعثی عراق، ۸۶ شرکت آلمانی بودند.
اعتراف آلمانیها به شراکت در جنایت صدام
همچنین در اسفند سال ۱۳۶۵ در میانههای جنگ، یک نشریه آلمانی با نام «اشترن» گزارشی از تسلیحات شیمیایی عراق و کارخانه صنایع شیمیایی این کشور در ۱۲۰ کیلومتری شمال بغداد، منتشر کرد. کارخانهای به وسعت ۲۵ کیلومترمربع که در آن دو ردیف سیم خاردار بلند نصب شده و به وسیله موشکهای زمین به هوا محافظت میشد.
رژیم صدام در کارخانه مزبور، «گاز خردل»، «تابون» و «سارین» جهت استفاده در جنگ علیه ایران، تولید میکرد. نکته قابل تامل آنکه مواد اولیه و تجهیزات این کارخانه با هزینه تقریبی یک میلیارد مارک از شرکتهای آلمانی و مشخصا شرکتی با نام «پیلوت پلانت» تهیه شده بود.
در گزارش نشریه آلمانی «اشترن» به این نکته نیز اشاره شده بود که در طول جنگ میان ایران و عراق شرکتی در هامبورگ واقع در شمال آلمان، برای تولید گاز خردل، ماشینآلات به بغداد صادر میکرد.
چرا مردم آلمان و فرانسه ندانند که دولتهایشان در دوران آن هشت سال چه کردند با ملّت ایران؟
مقام معظم رهبری، چهارم مهرماه در مراسم شب خاطره دفاع مقدس، در رابطه با تجهیز و تسلیح رژیم متجاوز صدام توسط دوّل آلمان و فرانسه، فرمودند: خُب سؤال من این است چرا مردم آلمان و فرانسه ندانند که دولتهایشان در دوران آن هشت سال چه کردند با ملّتی به نام ملّت ایران؟ چرا ندانند؟ الان نمیدانند، و این کوتاهی ما است. الان دنیا این تصویر روشنِ شفّافِ رسواکنندهیِ نظام سلطه را که ما به وجود آوردهایم، در مقابل خودش نمیبیند؛ چرا؟ این کوتاهی ما است و ما باید تلاش کنیم در این زمینه.
وقتی فرانسه و آلمان نمیتوانند عادت تسلیح خونخواران را ترک کنند
اما نکته قابل تامل ماجرا آنجایی است که، دول فرانسه و آلمان که شعارهای حقوق بشری شان گوش فلک را کر کرده است، همچنان برای کسب سود، به متجاوزان و جنایتکاران، سلاح میفروشند. این دو دولت اروپایی که زمانی زرادخانه رژیم صدام را برای حمله به مردم ایران تجهیز و تسلیح میکردند، امروز نیز به یاری صدامکی به نام «بن سلمان» ولیعهد سعودی برخاستهاند.
فرانسه سومین صادرکننده تسلیحات به عربستان سعودی و امارات متحده عربی است؛ دو رژیمی که بیش از سه سال است، هزاران یمنی از جمله حدود هزار و ۵۰۰ کودک را در نتیجه تجاوز خود، کشتهاند.
آلمان نیز همپای فرانسه در حال ارسال سلاح به آل سعود است؛ البته آلمانیها اخیرا اعلام کردهاند که تا روشن شدن ابعاد ماجرای جمال خاشقجی به ریاض سلاح نمیفروشند؛ که این هم از طنزهای تلخ روزگار است؛ یعنی سران برلین چشمان خود را به کشته شدن هزار و ۵۰۰ کودک یمنی توسط رژیم سعودی بستهاند و صرفا به منظور نمایش در منظر افکار عمومی اعلام کردهاند فروش سلاح به عربستان را تا روشن شدن ابعاد ماجرای خاشقجی تعلیق میکنند.
منبع:میزان
انتهای پیام/