سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راه تشخیص پولیپ روده چیست؟

یکی از ناهنجاری هایی که در دستگاه گوارش برای هر فردی ممکن است رخ بدهد مشکلات مربوط به روده است .

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از ناهنجاری هایی که در دستگاه گوارش برای هر فردی ممکن است رخ بدهد مشکلات مربوط به روده است .

پولیپ روده

پولیپ های روده از جمله عارضه هایی است که در افراد با سنین مختلف ممکن است اتفاق بیفتد.بهتر است با این بیماری آشنایی لازم را پیدا کنید تا بتوانید به موقع از وجود آنها آگاهی پیدا کنید و هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کنید.

پولیپ های روده توده های خوش خیمی هستند که ناشی از پوشش داخلی روده می باشند .این توده ها معمولا غیر سرطانی هستند .این نوع از توده ها ممکن است در محل های مختلف دستگاه گوارش دیده شود.اما معمولا این توده ها به شکل پولیپ در روده بزرگ به وجود می آیند.

اندازه این پولیپ ها معمولا از نیم سانتی متر تا چند سانتی متر می باشد پولیپ های روده به شکل مسطح و یا برجسته می باشند.شکل ظاهری پولیپ های مسطح مانند قارچ است که بر روی یک ساقه رشد می کند و پولیپ های مسطح روده شبیه خزه ها و پرزی شکل هستند.

در برخی از بیماران پولیپ های کوچک با تعداد زیادی در نواحی مختلف روده پراکنده می شود .همان طور که گفته شد اغلب این توده ها غیر سرطانی هستند اما در موارد نادر می توانند سرطانی باشند.

انواع پولیپ روده

پولیپ های روده را می توان به سه نوع تقسیم کرد: پولیپ های هیپر پلاستیک، پولیپ های آدنوما و سندروم های پولی پوزیز

پولیپ های آدنوما:این نوع از پولیپ ها بسیار رایج هستند و قطر انها کمتر از یک سانتی متر است و در زمانی که بزرگ شوند می توانند به پولیپ های سرطانی تبدیل شوند.معمولا پولیپ ها بعد از گذشت سالیان زیادی به پولیپ های سرطانی تبدیل می شوند.

اغلب سرطان های روده از پولیپی نشات می گیرد که برای مدت ۵ تا ۱۵ سال در روده وجود داشته است.


بیشتربخوانید:احتمال افزایش خطر پولیپ روده با مصرف مکمل کلسیم 


پولیپ های هیپرپلاستیک:این پولیپ ها نیز در بسیاری از افراد دیده شده است و اندازه آنها کوچک میباشد می توان گفت دارای قطر کمتر از نیم سانتی متر هستند.این پولیپ ها معمولا خوش خیم می باشند.

علائم پولیپ روده

بسیاری از پولیپ های روده با هیچ نشانه ای همراه نیستند و نمی توان از وجود آنها به سرعت آگاهی پیدا کرد.اما از ابتدایی ترین و همچنین علائم ان می توان به خونریزی پولیپ ها اشاره کرد که در نهایت با دیده شدن خون در مدفوع همراه است.

خون در مدفوع را در اغلب موارد نمی توان با چشم دید و تنها در انجام آزمایش ها خون نهفته در مدفوع مشخص می شود.زمانی که خونریزی قابل توجه باشد مدفوع سیاه، قرمز تیره یا قرمز روشن به نظر می رسد.از دیگر علائم روده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایجاد تغییر رنگ مدفوع:دیده شدن رگه های قرمز در مدفوع،مدفوع تیره رنگ.این تغییر رنگ می تواند بر اثر مواد غذایی یا مصرف داروهای مختلف باشد.

ایجاد تغییر در نوع دفع مدفوع:ممکن است فرد به یبوست و یا اسهال دچار شود .اما این دو مشکل در بسیاری از بیماری های دیگر دیده می شود .

خونریزی از مقعد:این نوع نشانه می تواند در بیماری هایی همچون سرطان روده،بواسیر و در اثر زخم های مقعدی نیز به وجود بیاید.

حالت تهوع و استفراغ:چون پولیپ باعث می شودروده مسدود شود و دل درد و تهوع در فرد به وجود بیاید.

کم خونی :به دلیل خونریزی بیش از اندازه از پولیپ های روده به تدریج فرد با فقر اهن و کمبود خون مواجه می شود و به دنبال کم خونی، آهن کافی برای انتقال اکسیژن به وسیله گلبول های خون وجود ندارد و فرد احساس خستگی و بی حالی میکند.

علت پولیپ روده

پولیپ ها در هر ناحیه ای از روده بزرگ و انتهای روده بزرگ می توانند بوجود بیایند. شکل گیری پولیپ در روده در بین بزرگسالان بسیار شایع است و هر چه سن بالاتر می رود احتمال به وجود آمدن پولیپ ها بیشتر می شود. علت پولیپ روده هنوز مشخص نیست. سلول های سالم به شکلی منظم رشد پیدا می کنند و تقسیم می شود.

بهتر است بدانید جهش در ژن های مشخص باعث می شود که سلول ها به تقسیم شدن ادامه دهند، حتی وقتی که به سلول های جدیدی نیاز ندارند. این رشد نامنظم باعث ساخته شدن پولیپ روده می شود.می توان این نکته را اضافه کرد که مسائل ژنتیکی در ایجاد پولیپ ها تاثیر گذار هستند.

تشخیص پولیپ روده

برای تشخیص پولیپ روده آزمایشات غربالگری می توانند بسیار مفید واقع شوند مخصوصا در مواقعی که این نوع بیماری و همچینن سرطان روده بزرگ در مراحل ابتدایی خود هستند.روش های زیر ممکن است برای تشخیص پولیپ روده به بیمار دستور داده شود.

کولونوسکوپی:لوله از مقعد وارد شده و پزشک به راحتی می تواند از وجود پولیپ آگاهی پبدا کند و یا اینکه آنها را خارج سازد و یا برای نمونه گیری قسمتی از ان را بردارد.

کولونوگرافی:در این نوع آزمایش از تصاویر سی تی اسکن استفاده شده ومتخصص می تواند روده را مشاهده کند.

سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر:لوله ایی همراه با چراغ وارد مقعد شده و یک سوم پایانی روده بزرگ (سیگموئید) را معاینه کند.

منبع: سلامت

انتهای پیام/

از کجا بفهمیم پولیپ روده داریم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
مهدی ابراهیمی
۲۱:۴۰ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
سلام آقای دکتر .من طی سه سال ،چهار بار کولونوسکوپی شدم ،همش در ناحیه چپ شکمی درد احساس میکنم ،هنوز هم درد دارم ،تمام متخصصین بر این باور بودند که بنده مشکل پلیپ یا کولیت ندارم،سندروم روده تحریک پذیر هستش ،از شما این پرسش رو داشتم که اگه کسی واریکوسل داشته باشه یا همورویید داشته باشه این درد ناحیه چپ شکمی می‌تونه از اون مقطع باشه ؟؟ممنونم از شما دکتر عزیز
کریم سپهری
۰۲:۴۴ ۰۲ بهمن ۱۴۰۰
سلام، من سالهاست یبوست وتنبلی رودا دارم ، تازه متوجه شدم درسمت چپ شکم یه برامدگی به دستم میخوره خواستم مرا راهنمایی کنید
ناشناس
۱۱:۴۶ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
سلام من از وقتی ک یادم میادیبوست دارم الان 35 سالم بدترشدم هردکتری ک رفتم دارو داده بیشتراز سه روز تأثیر نداشته اینقدشدید یبوستم ک شبا تب میکنم سردردمیگیرم ریزش مودارم ازمایش یونوگرافی رفتم میگه هیچ مشکلی نداری امروزم رفتم پیش دکتر برام عکسرنگی از روده نوشته نمیدونم عکس رنگی بهتر یا کولونوسکوپی میشه راهنماییم کنید
fariborz
۰۲:۰۹ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
من بیش از ۵۰ سال است که پولیپ روده دارم و در سنین جوانی هم مدت ۲ سال خام گیاه خواری کردم ولی متاسفانه خام گیاه خواری هم نتوانست انرا از بین ببرد. لذا میخوایتم خواهشمندانه این سیوالرا جویا شوم ایا با دارو میتوان انرا از بین برد. لازم بذکر است که یک دکتر هموپاتی معتقد بود که برتی از لین بردن این قارچ باید که یکماه از هر چیز شیرین پرهیز کنی تا انها از گرسنگی بمیرند. و دارویی در این مورد وجود ندارد.از نظر شما بهره میبرم . سپاسگذار
بابک
۱۳:۴۰ ۲۱ خرداد ۱۳۹۹
با سلام اقای دکتر اگر در کواونوسکوپی مشخص شود توده وانداره کولن۱cm است حتما سرطان است و خوش خیم و بد خیم
یدالله زارعی
۱۰:۱۷ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام من زارعی هستم 70سال دارم حدود بیست سال است که به ناراحتی یوبوست مزمن دچار بودم تا اخیرا به یک پزشک مراجعه کردم کلونوسکوپی انجام داد نمونه برداری هم کرد اما نمیدانم خود پولیوپ را خارج کرده یا نه از شما کمال تشکر و قدر دانی را دارم
امید
۲۱:۱۵ ۱۶ بهمن ۱۳۹۸
خیر ، سرطان نیست ، نگران نباش
ناشناس
۱۴:۳۴ ۰۴ دی ۱۳۹۸
سلام من سال ۹۴ سرطان داشتم بعد سال ۹۸ پولیت گرفتم اندازه ۴ میلی هست توروخدا بگین سرطا ن هست استرس دارم زهرا کریمی ۳۲ ساله
احدنجفی
۰۵:۴۸ ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
باسلام وعرض ادب اموزنده استفاده کردیم .اما یه سوال بنده ۵۰ سالمه تاالان ۵بار پلیپ بینی عمل ایا میتونی از عوارض شیمیایی زمان جنگ باشه یانه تو کمسیون پزشکی میلاد ۲۰ نفرمتخصص گفتن ما تا حالا هم مواردی ندیده بب