برخی تصور میکردند جمعیت زائرین اربعین ۹۷ با کاهش بسیاری مواجه باشد، اما شواهد نشان میدهد که راهپیمایی اربعین امسال پرشورتر از سالهای گذشته در حال انجام است.
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چند ماهی است که افزایش قیمت ارز و دلار همه چیز را در کشورمان تحت الشعاع قرار داده است. افزایش قیمت ارز، با افزایش قیمت بلیت هواپیما و اتوبوس نیز همراه شد و هزینه سفر به عتبات و هزینههای جاری راهپیمایان اربعین حسینی نیز به تبع آن بطور بی سابقه بالا رفت.
همانها که چند سالی است در آستانه ماه محرم شبهه و ندای باطل کمک به فقرا به جای نذری دادن سر می دهند، در ماههای منتهی به ایام عزاداری و اربعین حسینی کوشیدند که با اختلاف افکنی بین مردم ایران و عراق، اعتراض به خبر تخصیص دلار 7 هزار تومانی به زائران اربعین و سنگ اندازیهای های دیگر چوب لای چرخ حرکت زائران حسینی بگذارند. غافل از اینکه مردم ایران و عراق چند سالی است در اربعین حسینی با یکدیگر انس گرفته اند و با هشتگ های «حب الحسین یجمعنا» پاسخ این رسانه های اختلاف افکن که بعضا داخلی هم بودند، داده شد.
از سویی دیگر، تخصیص دلار به زائران اربعین حسینی لغو شد و مسئولان سازمان حج و زیارت تصمیم گرفتند که برای این زائران دینار تخصیص بدهند تا ایرانی ها در کشور عراق با مشکل ارز مواجه نشوند.
در این میان برخی تصور می کردند جمعیت عازم برای زیارت عتبات عاليات در ایام اربعین، امسال با کاهش بسیاری مواجه باشد اما شواهد نشان می دهد كه راهپیمایی اربعین امسال پرشورتر از سال های گذشته در حال انجام است و روز به روز به تعداد زائرین اضافه می شود. در سال ۹۰ بیش از ۵۰ هزار نفر رهسپار زیارت در ایام اربعین شدند که این آمار در سال ۹۶ به حدود ۲ میلیون و ۳۲۰ هزار نفر رسید. تعداد زائران ايرانی اربعين حسينی بين سالهای ۹۰ تا ۹۶ را در زير ببينيد:
این در حالی است که استاندار ایلام از تردد 310 هزار زائر از اول ماه صفر تاکنون از مرز مهران خبر داده و گفته است: این تعداد به نسبت دوره مشابه سال گذشته 16 درصد افزایش نشان می دهد.
سخنگوی ستاد مرکزی اربعین نیز اعلام کرده است که طی ۱۰ روز اخیر بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند و غریب به بیش از ۱ میلیون و ۱۱۵ هزار نفر از کشور خارج شدند؛ همچنین یک میلیون و 700 هزار نفر روادید دریافت کردهاند و حدود 480 هزار نفر طی چند روز گذشته از مراجع مربوطه گذرنامه دریافت کردهاند.
این تعداد افراد از مرزهای مهران، چذابه و شلمچه وارد خاک عراق می شوند و هر روز بر این جمعیت افزایش می یابد و این نشان دهنده اشتیاق عاشقان سید الشهدا(ع) برای زیارت اوست.
هر ساله با توجه به افزایش جمعیت زوار اربعین موکب های در طول مسیر هم در کشور ایران و هم در کشور عراق پذیرای زائرین هستند چرا که باز هم حتی نوسانات قیمت دلار و افزایش قیمت اقلام غذایی باعث نشده است که خدمتگذاران زوار از خدمات رسانی خود بکاهند.
بنابر گزارش ها، مردم و مسئولان عراق برای تسهیل در تردد زوار اربعین حسینی سنگ تمام گذاشته اند.
بسیاری از مردمان شهرها و روستاهایی که در مسیر زائران سیدالشهدا (ع) زندگی میکنند، در این ایام با گذاشتن منازل و امکانات زندگی خود در اختیار زوار، از راهپیمایان اربعین دعوت میکنند تا برای رفع خستگی به موکبشان بیایند و در طول زمانی که آن جا هستند با تمام امکاناتشان از زوار امام حسین(ع) پذیرایی می کنند چرا که قیمت دلار و ارز و مسائل دیگر برایشان مهم نیست. زیرا می دانند خدمت به زائر امام حسین(ع) برکت بسیاری برای تمام زندگیشان دارد. همه اینها ما را بی اختیار به یاد این جمله می اندازد که «شور حسین است چه ها میکند، نام حسین درد دوا می کند.»
نکته پایانی اینکه بنا به روایات متعدد، کسی که به زیارت امام حسین(ع) برود، اولا هزینهای که صرف کرده برمیگردد، ثانیا رزق و روزیش زیاد میشود. پس باز هم تاکید می کنیم که عشق به سیدالشهدا (ع)، گرانی ارز و بلیت نمیشناسد.
انتهای پیام/
جاذبه حسین شروع زمان مهدویت
سلام بر تو اى ابا عبداللّه و بر روانهائى که فرود آمدند به آستانت ، بر تو از جانب من سلام خدا باد هميشه تا من زنده ام و برپا است شب و روز و قرار ندهد اين زيارت را خداوند آخرين بار زيارت من از شما
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
سلام بر حسين و بر على بن الحسين و بر فرزندان حسين و بر اصحاب و ياران حسين
هیهات من الذله
یا صاحب الزمان ...
ای کاش جهان پرتو نورت میشد
میآمدی و محو حضورت میشد
«این لشکرِ اربعینِ» ارباب حسین
ای کاش که لشکر ظهورت میشد
ما به استقبال ظهورش میرویم تا کربلا
تا بخواند روضه جدش به دشت نینوا
اهل عالم را تو هستی اخرین از اوصیا
حفظ فرماید وجودت را خدا از هر بلا