وی ادامه داد: آخرین دادهها نشان میدهد که در محدوده جعفریه، سالی 16 تا 17 سانتیمتر نرخ فرونشست وجود دارد و اگر همین نرخ ادامه یابد در مدت 10 سال، دو متر فرونشست در این منطقه به وقوع میپیوندد که باوجود نگرانکننده بودن این نرخ، میتوان با مراقبتهای بیشتر از آبهای زیرزمینی استان از وقوع چنین پدیدهای در این وسعت جلوگیری کرد.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور با اشاره بااهمیت آگاهی مردم از عواقب بهرهبرداری بیرویه از آب زیرزمینی بیان کرد: اگر مراجع عظام در این زمینه ورود پیداکرده و با تذکرات و هشدارهای سازنده خود مردم را از عواقب این پدیده مطلع کنند، قطعاً تأثیرات چشمگیری را در کاهش این فرونشستها شاه میشویم، چراکه اگر مردم بخش جعفریه مراقبتهای لازم را از سفرههای زیرزمینی به عمل نیاورند، امکان به خطر افتادن زندگیشان در آینده وجود دارد.
شفیعی خاطرنشان کرد: نرخ این فرونشستها در بخش جعفریه ازجمله نرخهای بالای این پدیده در سطح کشور بوده و لازم است که اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور با اشاره به جایگاه سازمان نقشهبرداری کشور، اظهار کرد: این سازمان از زیرمجموعههای سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بوده و یکی از مراکزی است که اطلاعات لازم جهت اتخاذ تصمیمات را در اختیار دارد.
وی افزود: هر پنج سال یکبار عکسبرداریهایی از مناطق مختلف کشور انجام میشود که تقویت سرزمینی یکی از اهداف مهم این عکسبرداریها است.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور با اعلام آمادگی برای عکسبرداری جدید از استان قم، گفت: برنامههای عکسبرداری تا پایان سال پیش بینی شده است، اما اگر سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قم برای عکسبرداری به جمعبندی برسد، امکانات مناسب برای این امر فراهم است.
انتهای پیام/ش