وی با بیان اینکه در این کنفرانس بینالمللی محققانی از کشورهای آسیایی و اروپایی حضور خواهند داشت، تصریح کرد: در حاشیه برگزاری این کنفرانس، نمایشگاهی از آخرین دستاوردهای علمی و فعالان در این عرصه ارائه میشود.
دبیر علمی کنفرانس بینالمللی گلمحمدی هدف از برگزاری این کنفرانس علمی را ارائه تجربیات علمی محققان و استفاده از فناوریهای نوین برای رونق هر چه بیشتر صنعت اسانس گلمحمدی عنوان کرد و افزود: کارگاههای آموزشی در زمینه موضوع کنفرانس نیز توسط اساتیدی از انگلیس، ترکیه و ایران، به طور همزمان برگزار خواهد شد.
عباس زراعت رئیس دانشگاه کاشان نیز در این نشست گفت: کنفرانس بینالمللی گلمحمدی با محور اقتصادی با همکاری موسسه مطالعات پیشرفته سعیدی و اتحادیه انجمنهای گیاهان دارویی ایران از دوازدهم تا چهاردهم آبان ماه جاری در پژوهشکده اسانسهای طبیعی این دانشگاه در قمصر برگزار میشود.
وی هدف از برگزاری این کنفرانس را معرفی گلمحمدی به دنیا و احیا این صنعت بومی ذکر کرد و افزود: سعی بر این است تا با ارائه راهکارهای علمی آخرین دستاوردها و فناوریهای گلمحمدی به جهان معرفی شود.
رئیس دانشگاه کاشان جلوگیری از خامفروشی را از دیگر اهداف این کنفرانس عنوان کرد و مطرح داشت: متاسفانه علیرغم تلاشی که کشاورزان برای این محصول میکشند، این محصول به قیمت خیلی ارزان به دیگر کشورها ارائه میشود که باید این محصول را با بهترین فرایندها تبدیل به محصولات فناوری و با قیمت مناسب صادر شود.
وی با بیان اینکه استانداردسازی از دیگر اهداف برگزاری این کنفرانس است، خاطر نشان کرد: امیدواریم یک استاندار بینالمللی برای اسانس تعریف کنیم تا محصولات ما با استاندارد به جهان صادر شود.
زراعت تاکید کرد: این رویداد میتواند نقطه عطفی در ارتقای جایگاه گلمحمدی ایران به عنوان یک سرمایه ملی و بومی، در کشور و دنیا باشد.
رضا نقدی شهردار قمصر نیز ضمن تقدیر برگزار کنندگان این کنفرانس بینالمللی گفت: امیدوارم این کنفرانس بتواند شهر کاشان به عنوان خاستگاه گلمحمدی را به جهان معرفی کند.
وی با بیان اینکه برگزاری این کنفرانس تاثیر به سزایی در اقتصاد گلکاران و جلوگیری از خامفروشی خواهد گذاشت، اظهار امیدواری کرد: نتیجه این کنفرانس علمی میتواند زمینه ارزش افزوده این محصول و زمینه اشتغال هر چه بیشتر جوانان این منطقه را فراهم کند.
گفتنی است کاشان با 2 هزار و 700 هکتار سطح زیر کشت گل و تولید سالیانه بیش از 8 هزار تن گلمحمدی در گلستانهای بخشهای قمصر، برزک، نیاسر، جوشقان و کامو، بخش مرکزی و روستاهای شهرستان به عنوان مهمترین مرکز تولید گلمحمدی و گلاب در کشور مطرح است.
انتهای پیام/م