سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

چگونه حسادت را در کودکان از بین ببریم؟

یک روانشناس گفت: تقویت رفتارهای مشارکتی یکی از کارهای موثری است که می‌توانید برای درمان حسادت کودکان از آن استفاده کنید.

سهیلا علیپور روانشناس در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: در سنین پایین وقتی فرزندتان با دیگران بازی می‌کند، امکان تشخیص حسادت در او وجود دارد، در این شرایط  کودک حسود این حس خود را با کتک‌زدن و آزار دیگران در قالب بازی ابراز می‌کند.

گوش‌دادن مؤثر به حرف دل کودک

وی با بیان اینکه  در بیشتر مواقع، رفتارهای ناشی از حسادت عمیقا در درون فرد شکل می‌گیرد، افزود: پشت چنین رفتاری، نگرانی و مشکلات جدی وجود دارد، بنابراین باید با فرزندتان صحبت کنید و ببینید علت حسادتش چیست.

علیپور تصریح کرد: در بعضی موارد، حسادت در کودکان ریشه در اعتماد به نفس و عزت نفس پایین دارد، وقتی کودک از توانایی‌ها و ویژگی‌های مثبت خود مطمئن نباشد، حس حسادت در او ایجاد می‌شود و مدام به دیگران غبطه می‌خورد.

پرهیز از مقایسه

این روانشناس با بیان اینکه مقایسه‌ کودک با دیگری کار اشتباهی است و ارزش عملکرد کودک را خدشه‌دار می‌کند، ادامه داد: چنین اشتباهی اثرات نامطلوب طولانی‌ مدتی بر فرزند شما می‌گذارد و وقتی مقایسه‌ای صورت می‌دهید، کودک فکر می‌کند فرد برتر را بیشتر دوست دارید یا فکر می‌کنید دیگری از او بهتر است.


بیشتر بخوانید: چگونه کودک خود را تشویق کنیم؟ 


تقویت رفتارهای مشارکتی

علیپور گفت: تقویت رفتارهای مشارکتی یکی از مؤثرترین کارهایی است که می‌توانید در زمینه‌ درمان حسادت کودکان انجام دهید.

وی با بیان اینکه کودکان را طوری هدایت کنید که همدیگر را حمایت کنند، تصریح کرد: کودکان را به مشارکت، همکاری و قدر‌نهادن به تلاش‌های دیگران تشویق کنید تا تکرار این رفتارها در کودک بیشتر شود. مثلا اگر فرزندتان به خرید دوچرخه برای برادر بزرگ‌تر یا نمرات خوب هم‌کلاسی‌اش حسادت می‌کند، کنار او بنشینید و به او یادآوری کنید که او نیز در زندگی خود موفقیت‌هایی داشته یا به‌خاطر کار خوبی که کرده، جایزه گرفته و تشویق شده است. با این روش علاوه بر اینکه به او گوشزد می‌کنید حسادت را کنار بگذارد، از ناراحتی‌اش نیز می‌کاهید.

انتهای پیام/

برچسب ها: کودکان ، روانشناسی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۱۷ ۰۶ آبان ۱۳۹۷
با سلام
ما دقیقا در این شرایط قرار داریم،،پسر 5 ساله و نوزاد 3 ماهه داریم،بیشتر وقت خودم رو با بچه 5 ساله ام میگذارنم، و خانمم، بیشتر با نوزاد سه ماهه...
و واقعا کار مشارکتی از بچه ها بخواهید،خیلی خوب جواب میدهد .
ناشناس
۰۸:۳۱ ۰۶ آبان ۱۳۹۷
بسیار‌مفید
ناشناس
۰۷:۵۵ ۰۶ آبان ۱۳۹۷
برای رفع حسادت باید یاد دهیم که خوبی را دوست داشته باشند از هر کسی که باشد